Statistics:
Visits: 1,401 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Dieta in litiaza renală calcica
Q: | Intreaba despre Dieta in litiaza renală calcica |
Aproximativ 75—80% din litiazele renale au în alcătuirea concreţiunilor săruri de calciu (litiaza oxalică, fosfatică, oxalofosfatică).
Dieta va trebui să asigure o diureză optimă, care să ducă la scăderea calciuriei sub 100—150 mg%o, pentru ca sărurile de calciu să nu mai precipite. Intrucat, în mediul acid, solubilitatea sărurilor de calciu este mult crescută, dieta va tinde spre diminuarea pH-ului.
Se recomandă, în litiaza calcică, să se înlăture sau să se limiteze consumul următoarelor alimente : branza, frişca, lactatele, gălbenuşul de ou, ficatul, rinichiul, inima, creierul, sardelele, fulgii de ovăz, leguminoasele (fasolea, lintea, mazărea), nucile, migdalele, măslinele, prunele, caisele, piersicile, strugurii, curmalele, deserturile cu lapte şi ouă, apele minerale calcice. Strugurii folosiţi, deseori, în cura de diureză nu sunt indicaţi, deoarece 1 kg aduce aproximativ 150 mg calciu.
Un mijloc de scădere a calciuriei este reprezentat de diminuarea aportului de vitamina D, lucru care poate fi realizat înlăturand din dietă alimente ca : peştele, untul, ouăle, ficatul, precum şi expunerea îndelungată la soare. Aceasta din urmă transformă pro-vitamina D în vitamină D.
Sunt permise : carnea slabă de vacă, peştele de rau, legumele verzi, painea, cartofii, pastele făinoase, fructele (afară de cele interzise) etc.
sursa imaginii http://www.theage.com.au
Dieta va trebui să asigure o diureză optimă, care să ducă la scăderea calciuriei sub 100—150 mg%o, pentru ca sărurile de calciu să nu mai precipite. Intrucat, în mediul acid, solubilitatea sărurilor de calciu este mult crescută, dieta va tinde spre diminuarea pH-ului.
Se recomandă, în litiaza calcică, să se înlăture sau să se limiteze consumul următoarelor alimente : branza, frişca, lactatele, gălbenuşul de ou, ficatul, rinichiul, inima, creierul, sardelele, fulgii de ovăz, leguminoasele (fasolea, lintea, mazărea), nucile, migdalele, măslinele, prunele, caisele, piersicile, strugurii, curmalele, deserturile cu lapte şi ouă, apele minerale calcice. Strugurii folosiţi, deseori, în cura de diureză nu sunt indicaţi, deoarece 1 kg aduce aproximativ 150 mg calciu.
Un mijloc de scădere a calciuriei este reprezentat de diminuarea aportului de vitamina D, lucru care poate fi realizat înlăturand din dietă alimente ca : peştele, untul, ouăle, ficatul, precum şi expunerea îndelungată la soare. Aceasta din urmă transformă pro-vitamina D în vitamină D.
Sunt permise : carnea slabă de vacă, peştele de rau, legumele verzi, painea, cartofii, pastele făinoase, fructele (afară de cele interzise) etc.
sursa imaginii http://www.theage.com.au
- Ce este dispensarizarea (11167 visits)
- Despre sange - elementele figurate eritrocite, leucocite, trombocite (9540 visits)
- Ce este cortizonul (8982 visits)
- De ce ne vajaie capul (8745 visits)
- Bolile globulelor albe (6267 visits)
- Ce este diureza (5797 visits)
- Despre scoarta cerebrala (5468 visits)
- Afectiunile endocrine si tratarea lor in statiuni (5369 visits)
- Notiuni despre igiena copilului si a adolescentului (4878 visits)
- Care sunt alimentele permise si nepermise pentru cardiaci (4431 visits)
- Ce este congestia pulmonara (4227 visits)
- Ce este coagularea sangelui (4206 visits)
- Ce importanta are bromura ? (4145 visits)
- Ce este formolul (4085 visits)
- Despre undele ultrascurte (3680 visits)
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
Categorie: Sanatate - ( Sanatate - Archiva)
Data Adaugarii: 03 March '10
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :