Statistics:
Visits: 1,471 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Dieta in litiaza renală calcica
Q: | Intreaba despre Dieta in litiaza renală calcica |
Aproximativ 75—80% din litiazele renale au în alcătuirea concreţiunilor săruri de calciu (litiaza oxalică, fosfatică, oxalofosfatică).
Dieta va trebui să asigure o diureză optimă, care să ducă la scăderea calciuriei sub 100—150 mg%o, pentru ca sărurile de calciu să nu mai precipite. Intrucat, în mediul acid, solubilitatea sărurilor de calciu este mult crescută, dieta va tinde spre diminuarea pH-ului.
Se recomandă, în litiaza calcică, să se înlăture sau să se limiteze consumul următoarelor alimente : branza, frişca, lactatele, gălbenuşul de ou, ficatul, rinichiul, inima, creierul, sardelele, fulgii de ovăz, leguminoasele (fasolea, lintea, mazărea), nucile, migdalele, măslinele , prunele, caisele, piersicile, strugurii, curmalele, deserturile cu lapte şi ouă, apele minerale calcice. Strugurii folosiţi, deseori, în cura de diureză nu sunt indicaţi, deoarece 1 kg aduce aproximativ 150 mg calciu.
Un mijloc de scădere a calciuriei este reprezentat de diminuarea aportului de vitamina D, lucru care poate fi realizat înlăturand din dietă alimente ca : peştele, untul, ouăle, ficatul, precum şi expunerea îndelungată la soare. Aceasta din urmă transformă pro-vitamina D în vitamină D.
Sunt permise : carnea slabă de vacă, peştele de rau, legumele verzi, painea, cartofii, pastele făinoase, fructele (afară de cele interzise) etc.
sursa imaginii http://www.theage.com.au
Dieta va trebui să asigure o diureză optimă, care să ducă la scăderea calciuriei sub 100—150 mg%o, pentru ca sărurile de calciu să nu mai precipite. Intrucat, în mediul acid, solubilitatea sărurilor de calciu este mult crescută, dieta va tinde spre diminuarea pH-ului.
Se recomandă, în litiaza calcică, să se înlăture sau să se limiteze consumul următoarelor alimente : branza, frişca, lactatele, gălbenuşul de ou, ficatul, rinichiul, inima, creierul, sardelele, fulgii de ovăz, leguminoasele (fasolea, lintea, mazărea), nucile, migdalele, măslinele , prunele, caisele, piersicile, strugurii, curmalele, deserturile cu lapte şi ouă, apele minerale calcice. Strugurii folosiţi, deseori, în cura de diureză nu sunt indicaţi, deoarece 1 kg aduce aproximativ 150 mg calciu.
Un mijloc de scădere a calciuriei este reprezentat de diminuarea aportului de vitamina D, lucru care poate fi realizat înlăturand din dietă alimente ca : peştele, untul, ouăle, ficatul, precum şi expunerea îndelungată la soare. Aceasta din urmă transformă pro-vitamina D în vitamină D.
Sunt permise : carnea slabă de vacă, peştele de rau, legumele verzi, painea, cartofii, pastele făinoase, fructele (afară de cele interzise) etc.
sursa imaginii http://www.theage.com.au
- Ce este dispensarizarea (11167 visits)
- Despre sange - elementele figurate eritrocite, leucocite, trombocite (9540 visits)
- Ce este cortizonul (8982 visits)
- De ce ne vajaie capul (8745 visits)
- Bolile globulelor albe (6267 visits)
- Ce este diureza (5797 visits)
- Despre scoarta cerebrala (5468 visits)
- Afectiunile endocrine si tratarea lor in statiuni (5369 visits)
- Notiuni despre igiena copilului si a adolescentului (4878 visits)
- Care sunt alimentele permise si nepermise pentru cardiaci (4431 visits)
- Ce este congestia pulmonara (4227 visits)
- Ce este coagularea sangelui (4206 visits)
- Ce importanta are bromura ? (4145 visits)
- Ce este formolul (4085 visits)
- Despre undele ultrascurte (3680 visits)
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
Categorie: Sanatate - ( Sanatate - Archiva)
Data Adaugarii: 03 March '10
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :