FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 818
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Sergiu Miasoiedoff, unul din cei mai indrazneti si mai periculosi spioni

Tag-uri Populare


razboi   tara   domnie   regi   istorie   antichitate   drepturi   civilizatie   lupta   politica   intregire   voievod   romani   daci   unire   investigatie   crima   omor   otrava   personalitati   revolutie   egiptul antic   guvern   spionaj   contraspionaj   interese   referat   india   grecia   evul mediu   cultura   egipt   evrei   familie   relatii   opere  

All Tags

Famous Forum

 

Sergiu Miasoiedoff, unul din cei mai indrazneti si mai periculosi spioni

 Q:   Intreaba despre Sergiu Miasoiedoff, unul din cei mai indrazneti si mai periculosi spioni       
Sergiu Miasoiedoff, unul din cei mai indrazneti si mai periculosi spioni A fost unul din cei mai îndrăzneţi şi mai periculoşi spioni, care a contribuit enorm la prăbuşirea patriei sale.
Născut dintr-o familie aristocrată rusă, Sergiu Nicolaevici Miasoiedoff a fost repartizat la terminarea şcolii militare la un regiment de cavalerie.
Implicat într-o afacere de joc de cărţi, a trebuit să părăsească arma cavaleriei şi să intre în jandarmerie.
Trimis în localitatea Wierzbolow, important punct de frontieră în Polonia, primi misiunea de a supraveghea graniţa, de a asigura poliţia şi a da tot concursul autorităţilor vamale.

Inteligent, dotat cu mult spirit de observaţie, ambiţios şi pasionat după lux, lipsit de orice prejudecată, Sergiu înţelese să se folosească de toate cunoştinţele pe care avea să le facă în situaţia ce ocupa, deoarece prin acest punct de frontieră se ducea şi se întorcea din străinătate tot ce avea Petersburgul mai ales.
El intervenea în favoarea călătoarelor ce veneau din Occident şi erau ameninţate a fi amendate la vamă pentru toaletele şi obiectele ce aduceau din străinătate.
în acest fel, maiorul Miasoiedoff îşi crea cu timpul cunoştinţe multe în selecta societate ţaristă.
Pe subalternii săi îi teroriza ; de asemenea şi autorităţile vamale, aşa încat era un mic tiran al punctului de frontieră.
Primirea călduroasă ce i se făcea în capitală, de prieteni şi cunoştinţe, cand se ducea în permisii, nu era de-ajuns ; trebuia să scape de exil şi să primească o situaţiei mai importantă la Petersburg.
Dar pentru capitală se cereau bani, ceea ce il determină să devină din jandarm,contrabandist.

La început se făcu prietenul contrabandiştilor evrei, dar pe urmă lucră pe cont propriu ; aducand de la Edktun, din Germania, lichioruri, tutun, mătăsuri etc.
Autorităţile vamale, intimidate, nu reacţionară, iar reclamaţia catorva ofiţeri indignaţi de cinismul căpitanului nu avu nici un rezultat, Miasoiedoff fiind protejat la centru. Acest lucru îi dădu curaj şi, uitand orice jenă, ajunse să-i ajute să fugă din Rusia pe criminali şi chia pe evadaţii din Siberia, pentru sume de bani considerabile
Dezonorarea îmbogăţi pe Sergiu Miasoiedoff, care trei ani deveni un adevărat nabab.
Acum, cand sosea în Petersburg, avea un apartame princiar la Motel de l'Europe, unde organiza petrecri mondene, al căror fast rivaliza pe al Marilor Duci, fără ca nimeni să se intrebe de unde avea ataţia bani.
Frumoasele sale prietene pe care le cunoscuse la frontiera, bărbaţii acestora şi amicii lor se simţeau onoraţi în sicietatea lui Sergiu.
Iată omul care, în urma unei întrevederi cu Wilhelm II, în anul 1913, deveni spionul şi agentul plătit al germanilor.
Această întrevedere, aranjată de contele de Hohenau, i avut loc la Rumiden, în Prusia Orientală.
După ce i sc prezentă fişa lui Miasoiedoff, VVilhelm II w decise să-1 primească.
La o partidă de vanătoare avu loc o convorbire discretă, în care Sergiu a fost convins de necesitatea unei apropieri intre Rusia şi Germania, care trebuia realizată prin toate mijloacele.

Primele informaţii care i se cerură căpitanului rus se refereau la organizarea defensivă a frontierei din sectorul său de pază.
Vorbind despre Miasoiedoff, nu putem să nu pomenim si de fermecătoarea sa prietenă, Caterina Dimitrievna, ajunsă doamna Soukomniloff, soţia ministrului de război rus. Caterina Dimitrievna Hajikiewicz era fiica unor evrei săraci şi se născuse într-o căsuţă modestă din stepele Siberiei. La varsta de 14 ani fură micile economii ale tatălui Nău şi fuge la Kiev cu un adorator, pe care-l părăsi după ce termină banii.

Auzind că Butowicz, inspectorul general al şcolilor primare din Ucraina, caută o secretară, se prezentă în ziua următoare, împreună cu alte numeroase postulante, avand o singură recomandaţie surasul său.Ea a fost preferată şi, din primele zile, inspectorul constată cu surprindere că frumoasa Caterina nu ştia nici să citească, nici să scrie.Lacrimile sale şi afirmaţia că ar fi orfană îl înduplecă şi îi promise că o va învăţa el carte.

Peste cateva zile, un adeverat scandal izbucni în Kiev inspectorul general Butowic! începu să se afişeze pre tutindeni cu frumoasa sa secretară.
Caterina ajunse în curand doamna Butowicz. Atunci cand plăcerile petrecerilor n-o mai satisfăcurăl capricioasa Caterina plecă singură la Ems, Baclen-Badera Aix-les-Bains, Karlsbad şi alte staţiuni cu renume monl dial. La Karlsbad, ea cunoscu pe Generalul Soukomnilof|M Comandantul Diviziei din Ural. Acesta se amoreză repedPi de ea şi-i puse la dispoziţie cei 63 de ani împreună cu numele şi averea sa. Caterina acceptă, cu condiţia de a se muta la Petersburg.


Tag-uri: spionaj, interese, guvern, contraspionaj



Categorie: Istorie si Civilizatie  - ( Istorie si Civilizatie - Archiva)

Data Adaugarii: 11 October '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :