FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 347
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Afacerea Couty de la Pommerais: analiza cadavrului doamnei de Pauw

Tag-uri Populare


razboi   tara   domnie   regi   istorie   antichitate   drepturi   civilizatie   lupta   politica   intregire   voievod   romani   daci   unire   investigatie   crima   omor   otrava   personalitati   revolutie   egiptul antic   guvern   spionaj   contraspionaj   interese   referat   india   grecia   evul mediu   cultura   egipt   evrei   familie   relatii   opere  

All Tags

Famous Forum

 

Afacerea Couty de la Pommerais: analiza cadavrului doamnei de Pauw

 Q:   Intreaba despre Afacerea Couty de la Pommerais: analiza cadavrului doamnei de Pauw       
Afacerea Couty de la Pommerais: analiza cadavrului doamnei de Pauw În noiembrie 1863 inspectorul Claude, departe de a-i trece prin cap că toxicologia ar putea fi în măsură să-şi aducă o contribuţie la elucidarea unor cazuri atat de obscure, jucă fără să vrea - condus mai mult de instinctul său de poliţist şi de experienţa pe care o dobandise - un rol ce avea să intre în analele criminalistice ; era cel al colaborării unei ştiinţe cu poliţia. Vizita doamnei Ritter şi rezultatele anchetei întreprinse ca urmare a anonimei primite erau argumente convingătoare, astfel încat judecătorul de instrucţie Gonet ordonă efectuarea autopsiei doamnei de Pauw.

La 30 noiembrie, adică 13 zile după decesul victimei sarcina efectuării autopsiei a fost încredinţată lui Ambrois Tardieu, în varstă de'46 de ani, profesor de medicină leg ală la Facultatea de medicină din Paris. Era cazul care avea să-i aducă celebritatea, o celebritate ce va depăşi graniţele lumii medicale, făcandu-l cunoscut marelui public din numeroase ţări.

Iată ce declară Tardieu in memoriile privind acest caz, publicate în Analele de hygenă, din 1864 : „însoţit de asistentul meu Roussin, am efectuat autopsia, la 30 noiembrie 1863. Starea de conservare a cadavrului este atat de bună, încat a făcut uşor constatarea inexistenţei nici celei mai mici leziuni interne sau externe. Corpul este acela al unei femei de circa 40 de ani, care nu indica existenţa unei suferinţe anterioare datorată vreunei maladii cronice. Toate organele interne erau sănătoase. Nici un semn de holeră sau' de ocluzie intestinală. S-a descoperit doar un început de sarcină, apreciat la 7-9 săptămani. în concluzie, pe baza examenului efectuat, s-a ajuns la următoarele constatări :

- Nu există la femeia de Pauw nici o urmă de boală sau leziuni fie vechi, fie recente, care ar putea, după exa menul organelor, să indice o cauză naturală a morţii.
- Absenţa de leziuni caracteristice şi unele indicii, în special ale tubului digestiv, pot să ne facă să gandim că moartea ar fi datorată ingerării unei substanţe otrăvitoare.
- Doar analiza viscerelor ar fi în măsură să furnizeze rezultate concludente din acest punct de vedere. în acest scop au fost prelevate viscerele şi plasate în două bocale noi de sticlă, închise şi sigilate.

Această primă operaţiune terminată a demonstrat încă o dată în plus necesitatea de a se proceda la o cercetare completă asupra circumstanţelor cazului anchetat.
Inspectorul Claude îl aresta pe de la Pommerais şi dădu ordin să i se percheziţioneze casa. Cu acest prilej, au fost descoperite mai multe scrisori de dragoste pe care doamna de Pauw i le trimisese, precum şi o cantitate surprinzător de mare, mai ales la un medic homeopat, de otrăvuri şi medicamente toxice. Stocul se compunea din arsen, stricnina, sublimat corosiv, aconitină, atropină, acid prusie, cianură de potasiu, frunze de digitală şi digitalină.


Tag-uri: crima, otrava, omor, investigatieCategorie: Istorie si Civilizatie  - ( Istorie si Civilizatie - Archiva)

Data Adaugarii: 25 November '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :