FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 950
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Referat despre Saul David si Solomon - prima parte

Tag-uri Populare


razboi   tara   domnie   regi   istorie   antichitate   drepturi   civilizatie   lupta   politica   intregire   voievod   romani   daci   unire   investigatie   crima   omor   otrava   personalitati   revolutie   egiptul antic   guvern   spionaj   contraspionaj   interese   referat   india   grecia   evul mediu   cultura   egipt   evrei   familie   relatii   opere  

All Tags

Famous Forum

 

Referat despre Saul David si Solomon - prima parte

 Q:   Intreaba despre Referat despre Saul David si Solomon - prima parte       
Referat despre Saul David si Solomon - prima parte O capetenie spirituala, un preot care se bucura de multa autoritate, Sa muel, convins de aceasta necesitate imperioasa, 1-a proclamat rege (prin anul 1020 i.e.n.) pe Saul, un taran viteaz care, ca sef militar ales temporar, ii invinsese pe amoniti. Incepand un razboi de guerila contra filistenilor, Saul s-a dovedit a fi un bun tactician; dupa mai multe atacuri prin surpriza filistenii au fost invinsi si alungati din teritoriile israeliene. Victoriile lui Saul au dat curaj triburilor ebraice. Dar in cursul unei mari contraofensive a filistenilor, israelienii au fost invinsi, iar Saul s-a sinucis (1005 i.e.n.). Domnise 24 de ani.

Saul fusese un bun sef militar, dar mai putin ca organizator si ca om po litic. Cand a vazut ca ginerele sau David un excelent luptator, fiul unui taran din tri bul meridional al lui Iehuda se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare, Saul, gelos, 1-a persecutat. Ca sa scape cu viata David a fugit in Iudeea sa natala.

Aici, organizandu-si un grup de razvratiti, a trecut in ser viciul filistenilor. Dupa moartea lui Saul s-a intors in Iudeea, a fost ales rege de tribul sau, apoi si de celelalte triburi (1004 i.e.n.). Victorios in doua lupte contra filistenilor, isi elibera poporul. Cuceri regatul Edom, cistigand astfel un teritoriu foarte important din punct de vedere economic;) ii invinse pe ara meenii din nord, pe amonitii si pe moabitii din sud, supunandu-i; dupa care, isi intinse mult si spre rasarit frontierele, spre Eufrat.

David a organizat o buna administratie civila, a dat tarii o capitala sta bila Ierusalimul , a stabilit relatii de cooperare cu Hiram, regele Tirului, de la care a obtinut mesteri constructori, precum si lemnul necesar pentru ma rile edificii regale din capitala. Si-a creat o armata al carei nucleu era un pu ternic corp permanent de mercenari, a organizat o viata de curte si un corp de scribi care consemnau cu regularitate si exactitate evenimentele petre cute si in acelasi timp s-a ocupat si de reorganizarea clerului.


Tag-uri: solomon, saul david, referatCategorie: Istorie si Civilizatie  - ( Istorie si Civilizatie - Archiva)

Data Adaugarii: 03 January '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :