FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,471
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Referat despre mestesugurile, comertul, pastoritul si agricultura evreilor - a doua parte

Tag-uri Populare


razboi   tara   domnie   regi   istorie   antichitate   drepturi   civilizatie   lupta   politica   intregire   voievod   romani   daci   unire   investigatie   otrava   crima   omor   personalitati   revolutie   egiptul antic   guvern   interese   contraspionaj   spionaj   referat   india   grecia   evul mediu   cultura   egipt   evrei   familie   relatii   opere  

All Tags

Famous Forum

 

Referat despre mestesugurile, comertul, pastoritul si agricultura evreilor - a doua parte

 Q:   Intreaba despre Referat despre mestesugurile, comertul, pastoritul si agricultura evreilor - a doua parte       
Referat despre mestesugurile, comertul, pastoritul si agricultura evreilor - a doua parte In tesatorie mestesug in care evreii foloseau amindoua tipurile de razboaie, orizontal si vertical predomina productia stofelor de lina. Se folosea si parul de capra sau de camila pentru confectionarea corturilor, a sacilor si a mantalelor pastorilor.

Vopsitorii foloseau mult rosul aprins (culoare obtinuta prin pisarea, dupa uscare, a unei insecte locale); si mai ales pretioasa urpura, provenita dintr-o specie de scoica adusa de pe coastele Feniciei. Con structorii evrei au invatat mult de la mesterii adusi din Tir. Tot de acolo adusese regele Solomon si mesteri topitori, care au instalat in Palestina topitorii compli cate, folosind forta vinturilor dinspre nord pentru a mari tirajul cuptoarelor.

In felul acesta au putut fi turnate impresionantele coloane, doua, de la intrarea mar elui Templu, inalte de 9 m si cu o circumferinta de 6 m; precum si imensul altar pentru sacrificii, lung de 10 m, la fel de lat, si inalt de 5 m; sau colosalul bazin inalt de 2,50 m si cu circumferinta de 15 m, asezat pe patru grupuri de cate trei tauri de bronz. Toate aceste lucrari uriase, insa, au fost opera unor mesteri din Tir.

Cat priveste comertul, faima evreilor ca priceputi oameni de afaceri a aparut relativ tirziu, catre sfirsitul secolului al VI-lea i.e.n., dupa intoarcerea din captivitate. Totusi, inca Solomon fondase mari intreprinderi pentru co mertul maritim, atragind in tara si multi negustori straini.

Ca urmare, in secolul al V-Iea i.e.n., in Ierusalim negustorii straini erau atat de numerosi incat s-au organizat intr-o breasla proprie.
Chiar si templele au ajuns sa-si asume functii bancare; dar numai pentru a primi sume in depozit, fara a da sau a percepe dobinzi. In Israel, imprumutul cu dobinda era oprit prin lege.


Tag-uri: mestesuguri, comert, pastorit, agricultura



Categorie: Istorie si Civilizatie  - ( Istorie si Civilizatie - Archiva)

Data Adaugarii: 03 January '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :