FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 573
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Prevenirea bolilor cardiovasculare si a complicatiilor

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Prevenirea bolilor cardiovasculare si a complicatiilor

 Q:   Intreaba despre Prevenirea bolilor cardiovasculare si a complicatiilor       
Prevenirea bolilor cardiovasculare  si a  complicatiilor In prezent există multe cunoştinţe ale istoriei naturale a bolilor inimii şi vaselor. Un exemplu este precizarea unor factori de risc care nu înseamnă „boala propriu-zisă", ci o susceptibilitate mai mare de apariţie a unei boli.

Astfel, intervenţia factorilor de risc în special la indivizii cu antecedente familiale (părinţi, bunici) de diverse boli cardiovasculare, hipertensiune arteriala, ateroscleroza coronariana sau diabet a fost net demonstrata. Cunoasterea şi măsurile de prevenire ar evita sau întârzia în asemenea cazuri unele localizări vasculare ale aterosclerozei.

Aplicarea măsurilor de prevenire trebuie să ia în consideraţie în primul rând frecvenţa bolilor de inimă raportată la vârstă:

1) între 1 şi 5 ani predomină defectele înnăscut e (congenitale);

2) între 5 şi 15 ani predomină reumatismul cardioarticular şi apariţia bolilor valvulare reumatice;

3) după 30 de ani şi în special după 45 de ani sunt precumpănitoare cardiopatiile ischemice, hipertensiunea arterială esenţială, cordul pulmonar cronic.

Măsurile de prevenire a bolilor cardiovasculare constau în:

1) evitarea apariţiei unei boli de inimă, fapt care demonstrează însemnătatea cunoaşterii factorilor de risc;

2) menţinerea bolii de inimă cât mai mult în stadiul de compensare, de unde decurge însemnătatea unui diagnostic precoce şi supravegherea periodică a cardiacului şi

3) evitarea pe cât este posibil a complicaţiilor (decompensare, infarct miocardic, hemoragie cerebrală).

Aceste măsuri nu au o valoare absolută în prevenirea unei boli ca hipertensiunea arterială, ateroscleroza coronară, dar este cert că aplicarea lor, administrarea anumitor medicamente prelungesc durata de viaţă, iar prin evitarea complicaţiilor se ameliorează calitatea vieţii cardiacului.

Desigur, prevenirea defectelor congenitale nu este posibilă în toate cazurile; factorii de risc sunt de cele mai multe ori rubeola, parotidita epidemică, contractate în primele trei luni de sarcină. De asemenea se recomandă interzicerea examenelor radiologice, substanţelor radioactive, utilizarea de tranchilizante. Unele manifestări clinice ca cianoza, predilecţia copilului de a „sta pe vine", slaba dezvoltare şi frecvenţa infecţiilor respiratorii confirmă prezenţa unui defect congenital.

Un diagnostic precoce este foarte util, deoarece evoluţia a numeroase defecte cardiace înnăscute a fost mult ameliorată şi s-au obţinut chiar unele vindecări graţie corectării defectelor prin intervenţii chirurgicale; vârsta ideală de corectare este de 3—5 ani.

In prevenirea reumatismului cardioarticular şi a bolilor valvulare reumatice rezultatele sunt spectaculoase; în caz de infecţii repetate streptococice (rinofaringită, amigdalite repetate, scarlatină, erizipel) se impune administrarea prelungită de. penicilină, o cercetare repetată a streptococului hemolitic de tip A în exsudatul faringian, titrul de antistreptolizine (ASLO), asanare a focarelor de infecţie. Un copil care oboseşte mai repede, acuză dureri precordiale şi palpitaţii după o anxigdalită, scarlatină, trebuie urmărit, familia adresându-se medicului şi eventual dispensarizându-se copilul.

Bolnavii care au contractat deja boli valvulare diverse (de exemplu stenoză mitrală, insuficienţă sau stenoză aortică) trebuie urmăriţi prin supraveghere medicală periodică. Nu se va uita că reumatismul cardioarticular poate recidiva în decursul vieţii bolnavului; de aceea apariţia unei stări subfebrile trebuie cercetată cu minuţiozitate. Un acces reumatic acut care nu este tratat la timp (penicilină) va mutila şi mai mult aparatele valvulare prin cicatricele fibroase formate din nou.

Vor fi cercetate cu multă răbdare toate focarele de infecţie: amigdale, sinuzite, granulom dentar, salpingită, prostatită, infecţii bronşice, abces pulmonar, colecistite cronice; orice focar care nu este asanat la timp, in anumite împrejurări (scăderea rezistenţei, infecţii gripale) poate să devină „activ", devărsând în torentul circulator germeni diverşi care se pot grefa pe endocardul valvular deja lezat, determinînd apariţia unei endocardite bacteriene acute sau a unei endocardite lente.

Aplicarea măsurilor de prevenire în reumatismul cardioarticular a făcut ca mortalitatea în perioada acută să scadă aproape la 0,2—0,3% în era antibioticelor. O aplicare precoce a antibioticelor în „asanarea gâtului streptococic" poate preveni în 90—95% din cazuri apariţia episodului acut reumatic. De asemenea, utilizarea prelungită a antibioticelor a redus recidivele reumatice în proporţie de 75—80.%.

Sursa Imaginii - .freeschoolclipart.com


Tag-uri: reumatism, inima, infarctCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 18 February '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :