Statistics:
Visits: 1,388 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Legumele verzi
Q: | Intreaba despre Legumele verzi |
Dieteticienii şi medici nutriţionişti sunt unanim de părere că toţi oamenii trebuie să aibă o alimentaţie cât mai bogată în fructe şi legume. O astfel de dietă sănătoasă ajută la prevenirea majorităţii bolilor şi ne menţine organismul tânăr, ajutând la combaterea îmbătrânirii.
Deşi vedem mereu prin filme sau chiar prin desene animate că părinţii se luptă mereu cu copiii pentru a-i convinge să consume brocolli, această legumă este una foarte sănătoasă, chiar dacă unii consideră că nu este prea bună la gust. Este o sursă excelentă de beta-caroten, acid folic, fier, calciu. Cantitatea de vitamina C prezentă în brocolli este chiar mult mai mare decâ t în portocale. Testele repetate efectuate de către diverşi medici au dus la concluzia că cei care consumă frecvent brocolli sunt mai bine protejaţi împotriva cancerului de colon, de sân şi de esofag. Sufleul este un mod excelent în care poţi servi această legumă.
Castravetele reprezintă o adevărată uzină de producere a vitaminelor A, B, C, a oxidului de calciu, a magneziului şi a sulfului. Este printre cele mai indicate legume în curele de vară. Şi nu numai că are grijă de noi în interior, dar are grijă şi de exteriorul nostru. Toate femeile cunosc proprietăţile sale spectaculoase în lupta cu îmbătrânirea. Castravetele este prezent în toate măştile naturale pentru tenul nostru.
Varza este considerată alimentul minune. Este doldora de săruri minerale precum calciu, sulf, fosfor, potasiu, magneziu, cupru, dar şi de vitaminele A, B, C, H, şi K. varza mai este considerată şi de medicii homeopaţi un adevărat medicament. Cataplasmele cu frunze de varză au o mare putere antinecrozantă. Pe lângă această proprietate, varza mai este un puternic antiscorbutic, un excelent reechilibrant nervos şi un stimulent al imunităţii organismului. Varza contribuie la reglarea valorii glicemiei şi la prevenirea bolilor degenerative.
Fierul conţinut de spanac este popular încă de pe timpul desenelor animate. Leguma poate fi consumată fiartă, pasată, dar şi sub formă de salată. Ea conţine şi acid folic, iod, vitamina B12 şi este recomandat copiilor, rahiticilor, dar şi oricărei alte persoane.
Sparanghelul conţine fosfor, cupru, potasiu, fier şi calciu în cantităţi însemnate. Este considerat o excelentă garnitură pentru peşte, dar şi pentru orice alt fel de carne.
Sursa Imaginii - castravetele.bonduelle.ro
Deşi vedem mereu prin filme sau chiar prin desene animate că părinţii se luptă mereu cu copiii pentru a-i convinge să consume brocolli, această legumă este una foarte sănătoasă, chiar dacă unii consideră că nu este prea bună la gust. Este o sursă excelentă de beta-caroten, acid folic, fier, calciu. Cantitatea de vitamina C prezentă în brocolli este chiar mult mai mare decâ t în portocale. Testele repetate efectuate de către diverşi medici au dus la concluzia că cei care consumă frecvent brocolli sunt mai bine protejaţi împotriva cancerului de colon, de sân şi de esofag. Sufleul este un mod excelent în care poţi servi această legumă.
Castravetele reprezintă o adevărată uzină de producere a vitaminelor A, B, C, a oxidului de calciu, a magneziului şi a sulfului. Este printre cele mai indicate legume în curele de vară. Şi nu numai că are grijă de noi în interior, dar are grijă şi de exteriorul nostru. Toate femeile cunosc proprietăţile sale spectaculoase în lupta cu îmbătrânirea. Castravetele este prezent în toate măştile naturale pentru tenul nostru.
Varza este considerată alimentul minune. Este doldora de săruri minerale precum calciu, sulf, fosfor, potasiu, magneziu, cupru, dar şi de vitaminele A, B, C, H, şi K. varza mai este considerată şi de medicii homeopaţi un adevărat medicament. Cataplasmele cu frunze de varză au o mare putere antinecrozantă. Pe lângă această proprietate, varza mai este un puternic antiscorbutic, un excelent reechilibrant nervos şi un stimulent al imunităţii organismului. Varza contribuie la reglarea valorii glicemiei şi la prevenirea bolilor degenerative.
Fierul conţinut de spanac este popular încă de pe timpul desenelor animate. Leguma poate fi consumată fiartă, pasată, dar şi sub formă de salată. Ea conţine şi acid folic, iod, vitamina B12 şi este recomandat copiilor, rahiticilor, dar şi oricărei alte persoane.
Sparanghelul conţine fosfor, cupru, potasiu, fier şi calciu în cantităţi însemnate. Este considerat o excelentă garnitură pentru peşte, dar şi pentru orice alt fel de carne.
Sursa Imaginii - castravetele.bonduelle.ro
- Ce este dispensarizarea (11167 visits)
- Despre sange - elementele figurate eritrocite, leucocite, trombocite (9540 visits)
- Ce este cortizonul (8982 visits)
- De ce ne vajaie capul (8745 visits)
- Bolile globulelor albe (6267 visits)
- Ce este diureza (5797 visits)
- Despre scoarta cerebrala (5468 visits)
- Afectiunile endocrine si tratarea lor in statiuni (5369 visits)
- Notiuni despre igiena copilului si a adolescentului (4878 visits)
- Care sunt alimentele permise si nepermise pentru cardiaci (4431 visits)
- Ce este congestia pulmonara (4227 visits)
- Ce este coagularea sangelui (4206 visits)
- Ce importanta are bromura ? (4145 visits)
- Ce este formolul (4085 visits)
- Despre undele ultrascurte (3680 visits)
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
Categorie: Sanatate - ( Sanatate - Archiva)
Data Adaugarii: 15 November '07
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :