FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 854
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Prevenirea bolilor

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Prevenirea bolilor

 Q:   Intreaba despre Prevenirea bolilor       
Prevenirea bolilor Prima metodă de prevenire a bolilor era accea de a infecta în organism o rasă a bolii, cel mai frecvent, variolă, pentru a imuniza organismul să fie infectat cu o boală mai puternică, posibil si letală. Cunoscută ca inoculare această ideea a fost practicată în Orientul Mijlociu şi Îndepărtat cu mult înainte de a fi introdusă în Europa din Turcia la începutul secolului al 18-lea.

Doctorul Edward Jenner a devenit faimos pentru redefinirea acestui proces aducându-l la o formă mai sigură, cunoscută sub numele de vaccinare. Meoda lui Jenner nu ar fi considerată etică în zilele noastre :i-a injectat unui băieÅ£el de opt ani un virus pentru a-l feri de variolă, care la vremea aceea se dovedea a fi mortalÄ ƒ, apoi l-a infectat ÅŸi cu virusul variolei pentru a demonstra că toria sa funcÅ£ionează. Jenner a presupus corect, iar sitemul lui a fost folosit pentru a salva mai multe vieÅ£i, dar se pare că nu este primul care l-a descoperit. Este ÅŸtiut că măcelarul Robert Fooks a fost vaccinat de chirurgul Downe în 1771.

În zilele noastre curăţenia în spitale pare o regulă de bun-simţ, dar odată medicii tradau pacienţi fără a-şi schimba hainele şi a se spăla, imediat după o autopsie. In secolul al 19-lea obstetricianul Ignaz Semmelweiss de la spitalul din Viena a descoperit că rata mortalităţii din cauza febrei puerperale era mai ridicată în pavilionul unde aveau acces rezidenţii şi studenţii la medicină decât în pavilionul unde nu intrau decât moaşele.

Când prietena sa doctoriţa Kolletcha a murit de septicemie după ce s-a julit în timpul unei autoppsii, Semmelweiss a realizat că bolile erau aduse în interiorul spitalului de înşişi medicii şi a început un intens program de spălare pe mâini, dezinfectarea instrumentelor, a hainelor medicilor între autopsii şi consultul altor pacienţi. Ideile lui au fost însă ridiculizate, la fel ca şi cele ale lui Joseph Lister, care a folosit primul antisepticele în chirurgie, până când Robert Koch a demonstrat existenţa bacteriei în corpul sănătos.
Sursa imagine: ro.wikipedia.org


Tag-uri:



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 03 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :