FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,593
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Mierea si Apicultura

Tag-uri Populare


relatii   individ   social   interactiune   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   relaxare   vacanta   plimbare   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   pasiune   vise   copii   vedete   religie   eleganta   ghiveci   amabilitate   societate   pamant   evolutie   copilarie   madonna   familie  

All Tags

Famous Forum

 

Mierea si Apicultura

 Q:   Intreaba despre Mierea si Apicultura       
Au aparut pe pamant cu mult inaintea noastra, ba chiar cu mult inaintea primelor mamifere si ar trebuie sa se numere printre minunile naturii caci albinele produc singurul aliment pentru realizarea caruia nu se distruge nicio forma de viata- mierea.

Cand incepe povestea mierii de albine este greu de spus, fiindca albinele au existat cu mult inaintea oamenilor. Insa intr-o pestera din Spania s-au gasit desene ce reprezentau scene de apicultura datand de aproximativ 7.000 de ani.

Acum 4.000 de ani, cu siguranta, apicultura era o indeletnicire de amploare, cel putin in randul egiptenilor care foloseau mierea din plin- ca indulcitor alimentar, in ritualuri legate de nastere, moarte si fertilitate, fiind un important ingredient al procesului de imbalsamare. Ba mai mult, ei ofereau miere a ca tribut zeilor.

Grecii aveau o viziune mai pragmatica asupra mierii, ea fiind folosita nu numai ca aliment datator de energie, ci si ca ingredient cu proprietati medicale al unor produse farmaceutice.

Tot ei au fost creatorii miticului mied, bautura alcoolica pe baza de miere, din care se spune ca insisi zeii se infruptau. De la babilonieni am preluat „luna de miere”, al carei sens initial se referea la obiceiul ca tatal miresei sa-si cinsteasca vreme de o luna de zile ginerele cu mied, pentru fertilitate.

La romani, apicultura a luat o amploare atat de mare, incat s-a transformat intr-un fel de industrie a asezarilor rurale din imperiu.

Nu putem sa trecem cu vederea mierea si ceara produse pe teritoriul tarii noastre, in vechea Dacie, despre ale caror calitati deosebite exista atestari documentare. Odata cu aparitia crestinismului, apicultura si-a extins si mai mult aria, fiindca era nevoie de si mai multa ceara pentru lumanari.

Mai mult, colonizarea Americii de catre europeni a facut posibila extinderea si in acesta Lume Noua a vechii ocupatii. Mierea si ceara erau astfel folosite atat ca aliment, cat si pentru conservarea fructelor, la producerea cimentului sau a lacului de facut mobila.

În prezent, mierea este folosită foarte mult de către industria farmaceutică şi cosmetică. Ea reprezinta elixirul tineretii atat pentru trupul nostru, dar si pentru parul nostru. Oferind cea mai buna hidratare pe care un produs natural o poate oferi, ea este folosita in prepararea tuturor mastilor hidratante pentru par, mai ales pentru parul uscat sau vopsit. Orice tip de par are nevoie de un aport de apa suplimentar pe care mierea il ofera.

O alta proprietate miraculoasa a mierii este cea de antioxidant care previne si protejeaza piele impotriva poluarii si a razelor UV nocive. Mierea este si un excelent antiseptic, inhiband dezvoltarea unor bacterii.
Sursa Imaginii : honey.md

Mierea si Apicultura Link-uri Externe :

Honey- A Miracle of Nature (English)
Honey Is a Sweet Temptation (English)
Mierea, terapia zeilor


Tag-uri: albine, miere, apicultura, industrie, antioxidant, sanatate



Categorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 14 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :