FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,446
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre 1919: Conferinta de Pace de la Paris

Tag-uri Populare


razboi   tara   domnie   regi   istorie   antichitate   drepturi   civilizatie   lupta   politica   intregire   voievod   romani   daci   unire   investigatie   crima   omor   otrava   personalitati   revolutie   egiptul antic   guvern   spionaj   contraspionaj   interese   referat   india   grecia   evul mediu   cultura   egipt   evrei   familie   relatii   opere  

All Tags

Famous Forum

 

1919: Conferinta de Pace de la Paris

 Q:   Intreaba despre 1919: Conferinta de Pace de la Paris       
1919: Conferinta de Pace de la Paris La aceasta conferinta au participat 27 de state, printre care si Romania. Ea avea ca scop elaborarea si semnarea tratatelor de pace cu puterile Invinse In Primul Razboi Mondial.

Presedinte al conferintei a fost proclamat Georges Clemenceau, deoarece era reprezentantul tarii gazda. Hotararile au fost Insa luate nu de delegatiile tuturor statelor participante, ci de “cei patru mari”, Georges Clemenceau, din partea Frantei, Woodrow Wilson, din partea S.U.A., David Lloyd George, din partea Marii Britanii si Vittorio Orlando, din partea Italiei.

Acest lucru nu a fost privit cu ochi buni de tarile mici, care luptasera de partea Antantei, asa cum a fost si Romania, a carei delegatie s-a retras, Intre septembrie si decembrie 1919, de la lucrari, nemultumita de unele clauze ale tratatului de pace cu Austria. Pana la urma, au fost semnate tratatele cu tarile Invinse si au fost stabilite noile granite din Europa.

Pe ruinele Austro-Ungariei luau nastere state nationale (Cehoslovacia, Regatul sarbo-croato-sloven, Austria, Ungaria), era refacut statul polonez, iar Romania Isi desavarsea unitatea. Tratatele dintre Puterile Aliate si statele Invinse au fost semnate dupa cum urmeaza: cu Germania, la Versailles, la 28 iunie 1919; cu Austria, la Saint-Germain, la 10 septembrie 1919; cu Bulgaria, la Neuilly, la 27 noiembrie 1919; eu Ungaria, la Trianon, la 4 iunie 1920; cu Turcia, la Sevres, la 10 august 1920.

S-a hotarat si Infiintarea unui organism international menit sa apere pacea si sa preIntampine izbucnirea unui nou razboi, Liga Natiunilor, cu sediul la Geneva.


Tag-uri: conferinta, tratatCategorie: Istorie si Civilizatie  - ( Istorie si Civilizatie - Archiva)

Data Adaugarii: 02 December '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :