FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,257
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Stresul si relaxarea

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Stresul si relaxarea

 Q:   Intreaba despre Stresul si relaxarea       
Stresul si relaxarea Specialiştii au ajuns de mult timp la concluzia că stresul este cel care cauzează aproape toate bolile. Această informaţie s-ar traduce în aceea că noi înşine ne provocăm propriile boli, îmbolnăvindu-ne mai mult sau mai puţin în mod conştient. Câţi dintre noi nu ştim că alcoolul, tutunul, alimentele grase sau de la fast-food pe care le consumăm, mai ales atunci când suntem stresaţi, sunt foarte dăunătoare, provocând cancer şi boli de inimă şi de plămâni? De asemenea realizăm ce efecte nocive are asupra psihicului şi fizicului nostru factorii stresanţi din mediul social. Concluzia tristă este că nu prea avem cum să scăpăm de stres, numai dacă ne izolăm sau ne urcăm î ntr-un vârf de munte (deşi s-ar putea ca şi acolo să dăm peste elemente care sa ne streseze).

Aşa că, tot ce avem de făcut este să găsim modalităţile prin care să contracarăm stresul, să luptăm împotriva efectelor nocive ale sale. Iar această lupta trebuie purtată în fiecare zi. Trebuie să găsim în fiecare zi măcar câteva clipe în care să ne putem relaxa, să ne adunăm forţele pentru a putea rezista întregii zile grele şi atât de solicitante. Timpul este un dar pe care toţi îl primim în egală măsură. Vom avea succes dacă vom şti să-l folosim bine. Pentru a profita de el la maximum, este necesar să ne clarificăm ceea ce dorim să facem în fiecare zi, în fiecare săptămână, în fiecare lună...

Concediile anuale constituie alt factor care ne ajută să ne refacem în urma stresului. In acelaşi fel cum natura îşi repetă ciclurile anuale, înnoind şi refăcând viaţa, tot la fel şi fiinţa omenească are nevoie de un timp pentru odihnă în fiecare an. Cu ajutorul perioadelor de concediu, întrerupem în mod radical rutina lucrului zilnic, refăcând în felul acesta rezerva de energie fizică şi psihică îndeajuns pentru a putea înfrunta o altă perioadă lungă de lucru din timpul anului.

Relaxarea este un exerciţiu uşor de învăţat şi foarte eficient în tratamentul stresului.
Una dintre manifestările fiziologice ale stresului este tensiunea musculară. Când această tensiune este continuă timp de mai multe ore, muşchii se „obişnuiesc" cu această stare de încordare şi tind să adopte această poziţie. Ca rezultat, apar atât de cunoscutele dureri de şale, de cap şi de muşchi în general, asociate cu stresul. Din nefericire, foarte mulţi nu ajung să facă legătura între una şi alta. Unul dintre scopurile relaxării este ca persoana să-şi dea seama de starea sa de încordare pentru a-şi putea relaxa musculatura în mod conştient.

Printre metodele sau acţiunile pe care le poţi întreprinde pentru a te relaxa se numără:

1. Masajul – Una dintre cele mai folosite metode de modelare a corpului este masajul. Uiţi de stres, de serviciu, de întâmplările nu prea plăcute si te ridici de pe masa de masaj cu mintea mai limpede, cu trupul relaxat si gata sa vezi viata in culori frumoase. Masajul ajuta la punerea in mişcare a sângelui din corp, ajutând la o mai buna oxigenare a sa. Exista foarte multe tipuri si practici ale masajului, printre acestea numărându-se masajul anticelulitic, cel de relaxare sau cel de întreţinere.

2. Reflexoterapia - reprezintă una din ramurile reflexologiei care se ocupa de masarea punctelor reflexe aflate in talpa. Reflexoterapia utilizează presiunea degetelor asupra anumitor puncte din talpa, in vederea eliberării stresului si a tensiunilor acumulate in organism. La baza tratamentelor de reflexoterapie, sta ideea conform căreia corpul uman este străbătut de 10 meridiane energetice. Afecţiunile si durerile pe care le resimţim sunt rezultatul unui dezechilibru la nivelul acestor meridiane. Prin aplicarea presiunii asupra anumitor zone din talpa, se încearcă restabilirea echilibrului energetic.

3. Aromoterapia - arta răsfăţului cu esenţe, uleiuri si parfumuri de iluminat mintea si trupul. Aromoterapia reprezintă una din ştiinţele alternative, fiind o ramura a filoterapiei. Scopul acestei ştiinţe este acela de a ajuta la vindecare diverselor boli cu ajutorul aromelor si a parfumurilor.

4. Baia - O baie calda, relaxanta, aromata si liniştitoare este unu răsfăţ pe care orice persoana si-l poate permite. Cel puţin din punct de vedere financiar. Chiar daca ai un program foarte încărcat si solicitant, găseşte-ti măcar o jumătate de ora pentru a-ti încarcă bateriile, pentru a-ti găsi energia de care ai nevoie pentru a rezista unei zile agitate. Fie că e vorba de lumânări parfumate, uleiuri esenţiale sau cd-ul cu muzica ta preferata, ţie nu-ti rămâne decât sa te destinzi.

5. Pilates, yoga sau alte exerciţii fizice - Pilates este una din senzaţiile fitness-ului, apărută recent, cu o singura diferenţa: pe lângă fizicul sănătos pe care ti-l asigura, ajuta si la recrearea psihicului. Presupune o tehnica ce combina tonifierea cu relaxarea si controlul respiraţiei. Yoga te face sa descoperi liniştea interioara, relaxarea trupului si a spiritului, iar asta este o promisiune care se respecta judecând după numărul mare de practicanţi. Yoga înseamnă uniune. O uniune a mintii, trupului si a respiraţiei, asta având un efect pozitiv asupra stilului de viata. Te ajuta sa-ti menţii sau sa-ti îmbunătăţeşti condiţia fizica si starea generala.

6. Siesta – este cea mai la îndemână modalitate de a te linişti şi de a te relaxa. Conform tradiţiei hispanice, persoana prinde o cheie între degetul mare şi arătător în timp ce se odihneşte pe sofa. Când somnul ajunge destul de profund, cheia cade pe duşumea şi zgomotul trezeşte persoana. Poziţia trebuie să fie relaxată, dar nu trebuie să fii complet întins ca în somnul nocturn. Siesta după un prânz bogat are tendinţa de a te face să te simţi rău şi a prelungi digestia. Ideală ar fi „siesta berbecului", şi anume cea dinainte de masă. Siesta desparte munca de dimineaţă de cea de după-amiază. De aceea se recomandă să ne reluăm activitatea normală atunci când ne-am trezit. Sunt unele persoane cărora siesta nu le prieşte. Unii, de exemplu, se trezesc mahmuri, indispuşi şi într-o stare mai rea decât înainte. în aceste cazuri, cel mai bun lucru este să ne lipsim de ea. Chiar atunci când siesta nu este folosită pentru a dormi, este bine să avem o perioadă mică de timp pentru a ne relaxa şi a scăpa de presiunea zilei de muncă. Această perioadă scurtă de odihnă ne va ajuta să ne continuăm lucrul.


Tag-uri: masaj, siesta, pilates



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 15 February '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :