FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 899
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Eliminarea stresului prin meditatie

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Eliminarea stresului prin meditatie

 Q:   Intreaba despre Eliminarea stresului prin meditatie       
Eliminarea stresului prin meditatie Meditaţia este o stare mintală care permite unei persoane să nu se gândească la treburile zilnice şi să se concentreze intens pentru a elimina stresul. Obiectul acestei meditaţii este fie concentrarea asupra unui obiect, fie asupra unui gând, a conştientului, a inconştientului sau subconştientului. Meditaţia este, poate, procedeul cel mai vechi şi, fără îndoială, unul dintre cele mai eficiente pentru a obţine pacea mintală şi a contracara tensiunea şi stresul, implicând atenţia spre gândirea însăşi, dar fără a te lăsa dus de gânduri. Prin simplitatea practicii sale şi prin faptul că poate fi folosită atunci când eşti singur, fără ajutorul uneia sau mai multor persoane, acea stă metodă a fost foarte obişnuită de-a lungul secolelor, cu toate că a pierdut mult din forţa ei în Occident. Însă popularitatea metodei de a obţine relaxarea maximă prin meditaţie a revenit la modă în zilele noastre datorită numărului enorm de mare de celebrităţi care practică yoga, dar şi alte feluri de meditaţie.

Însăşi Biblia, în relatările sale cele mai vechi, oferă exemple în care personajele practicau meditaţia, dar şi exemple în care creştinii sunt îndemnaţi la meditaţie pentru ca sufletul să te poată îndrepta apoi spre calea cea dreaptă şi corectă. Tocmai într-un moment de mare criză spirituală şi socială, Dumnezeu sfătuieşte pe poporul evreu: „Meditaţi bine şi luaţi seama la căile voastre".

Yoga reprezintă unul dintre cele mai bune practici care are efecte garantate atât asupra minţii, dar şi asupra corpului. Apăruta pentru prima data in India, yoga este o practică spirituala care continuă sa evolueze de 5.000 de ani. Posturile yoga te pot ajuta sa treci mai uşor peste problemele legate de stres, dar totodată tonifica musculatura, eliminând excesul de grăsimi si făcând corpul mai flexibil si mai puternic. Dincolo de latura sa comerciala, yoga are merite deosebite. Practicare acesteia, se îmbunătăţeşte sănătatea, se elimina stresul, se sporeşte puterea de concentrare, voinţa, se reglează respiraţia si, nu in ultimul rând, se modelează armonios corpul. In fond, este vorba despre autocontrol, despre stăpânirea energiilor care ne autoguvernează. Această stare a minţii presupune golirea conştientă a planului conştient al minţii, creând, astfel condiţia necesară accesării subconştientului şi înţelegerii adânci, profunde a rădăcinilor gândurilor cu care operează mintea conştientă.


Mai mult, la ora actuală, marii producători de muzică au speculat această îndreptarea a oamenilor către tehnicile meditative şi au scos pe piaţă foarte mult albume cu muzică special creată pentru meditaţii sau pur şi simplu pentru a te linişti şi a te face să te deconectezi de toată lumea exterioară şi de problemele care le conţine. Albumle respective conţin muzică relaxantă, cu multe sunete din natură precum foşnetul frunzelor, al vântului, al valurilor mării sau al ciripitului păsărilor.

Există multe religii care se bazează pe tehnica meditativă. Printre acestea se numără mult celebrele şi mediatizatele Kaballa şi Budismul. Religia budista îşi are originile in India unde a si apărut, apoi s-a răspândit in Asia, Statele Unite ale Americii si Europa. Fondatorul acestei religii este Buddha care a trăit in nordul Indiei intre 563-483 înainte de Hristos. Premisele acestei religii sunt reprezentate de faptul ca omul trebuie sa-si învingă aceasta latura umana pe care o are si sa depăşească iluzia lumii in care trăieşte, obţinând astfel iluminarea. Doctrina transmigrării este fundamentata tot de către Buddha care afirma ca omul trăieşte o mulţime de vieţi înainte de cea actuala si va mai trai multe altele pana ce va ajunge sa stingă orice dorinţa si sa guste din pacea preafericita a Nirvanei. Nirvana reprezintă acea stare de fericire realizata prin eliberarea de grijile vieţii cu ajutorul contemplaţiei si ascezei. Numele religiei Kabbala înseamnă „ceea ce este primit” sau „tradiţie”. Ea combina o serie de elemente cosmologice, teologice si practici magice. „Cartea Splendorii” sta la baza acestei religii, in ea afirmându-se ca fiecare număr, accent, litera sau cuvânt din „Torah” ajuta la înţelegerea si pătrunderea tainelor universului si omului. Yoga si Reiki sunt practicile abordate la fiecare reuniune sau sesiune de meditaţie. Meditaţia este de esenţa Kabbalei, cea care te ajuta sa te detaşezi de efemeritate, de lumesc si de propriul corp, ajutându-te sa accezi la starea de bine a întregului univers, la starea de puritate a sufletului care ajuta in acelaşi timp si la o curăţarea, la purificarea trupului.

Fie că este vorba de yoga, sau de oricare practică meditaţională, ele au în comun următoarele lucruri:

- In primul rând, este un exerciţiu mintal binefăcător, care ajută la controlul gândurilor. Cei care practică meditaţia în mod regulat şi sistematic obţin o mare stăpânire asupra conştiinţei lor şi, în ultimă instanţă, ei sunt aceia care aleg motivele şi direcţia gândirii proprii.

- In al doilea rând, aduce cu sine relaxarea. Meditaţia şi tensiunea sunt incompatibile, deoarece, dând loc meditaţiei, intervine atunci, în mod automat, relaxarea musculară şi afectivă. Meditaţia frecventă face ca fiinţa umană să fie mai puţin agresivă, mai liniştită şi, ca urmare, mai liberă de stres.

- In al treilea rând, meditaţia face ca existenţa fiinţei umane să fie mai echilibrată. Un număr important de cercetări recente au dovedit că meditaţia dezvoltă funcţiunile cerebrale până acolo că se obţine un echilibru între funcţiile emisferei cerebrale stângi şi ale celei drepte. în timp ce emisfera stângă se ocupă cu funcţiuni logice, matematice, raţionale şi ştiinţifice, cea dreaptă dirijează capacităţile creative, imaginative şi spirituale. Aşadar, meditaţia tinde să compenseze posibila deficienţă de funcţie a emisferei cerebrale drepte, favorizând o folosire echilibrată a tuturor aspectelor mintale.

- Şi în final, meditaţia ajută persoana să se desprindă de cele materiale ale vieţii de toate zilele şi să atingă dimensiuni spirituale. Înregistrările fiziologice aplicate persoanelor în momente de meditaţie arată că, în timpul acesta, se reglează şi se diminuează ritmul respirator, se reduce activitatea cardiacă, se echilibrează circulaţia şi compoziţia sanguină. Pe lângă acestea, undele cerebrale arată indicii echilibrate care sugerează existenţa unei dimensiuni spirituale favorabile pentru ca fiinţa umană să poată obţine o stare de sănătate fizică şi mintală. Acest aspect spiritual al existenţei umane a fost respins de foarte mulţi din civilizaţia noastră, fără să-şi dea seama că absenţa lui provoacă un dezechilibru în ansamblul fiinţei omeneşti.



Sursa Imaginii - yoga.am


Tag-uri: minte, trup, suflet



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 16 February '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :