FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 935
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Regimurile sarace in sare

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Regimurile sarace in sare

 Q:   Intreaba despre Regimurile sarace in sare       
Regimurile sarace in sare Regimuri sărace în sare, sunt cu restricţie mică (4- 6 g pe zi), medie (2-4 g pe zi), severă (1-2 g pe zi) şi regimuri aproape complet desodate.

- Dietele cu restricţie mică de sare, conţinand 5-6 g sare pe zi, se realizează prin excluderea alimentelor bogate în sare (săraturi, conserve cu sare, carnăţărie şi mezeluri, branzeturile şi untul sărat,-peştele oceanic) şi prin neadăugare de sare la servirea mesei.
Acest regim este indicat la persoane suspectei a deveni hipertensive (hipertensiuni labile, hipertensiuni de graniţă) şi la pacienţii cu boli de inimă, cu inimă uşor mărită dar fără insuficienţă cardiacă.Regimul este indicat şi la femei cu boli de inimă bine suportate, m ai ales în perioada menstruală, cand din cauza reţinerii de apă şi sare pot aparea tulburări. Această dietă este uşor de suportat.

- Dietele cu reducere medie de sare conţin 4-5 g sare pe zi şi se realizează prin excluderea alimentelor sărate amintite mai sus şi prin excluderea adausului de sare atat la prepararea alimentelor cat şi la servirea lor.

De remarcat că unele substanţe de ultizare! culinară, conţin mult sodiu şi trebuie evitate. Acestea sunt : bicarbonatul de sodiu, salicilatul de soi diu, praful de copt şi glutamatul de sodiu (supe din pachet).

Acest regim simplu şi uşor de realizat este indicat la majoritatea pacienţilor cu hipertensiune arterială, la cei cu boli de inimă la care inima este evident mărită şi în insuficienţele cardiace obişnuite. Regimurile de acest tip sunt, ca şi cele precedente, complete în ce priveşte aportul caloric şi în elemente nutritive şi pot fi ţinute indefinit fără inconveniente. Toleranţa din punct de vedere a gustului este variabilă, majoritatea pacienţilor adaptandu-se relativ uşor. In cadrul acestui tip de regim se mai poate obţine o reducere şi mai mare a aportului de sare (la 3 g pe zi) prin înlocuirea plinii obişnuite cu paine fără sare.

- Dietele cu restricţie severă de sare conţin 2 g sare pe zi. Ele sunt de două feluri: pentru perioade scurte de timp, avand aport caloric, vitaminic si de alţi factori nutritivi sărac, şi pentru perioade lungi de timp, avand valoare nutritivă apropiata de cea normală.

- pentru perioade scurte de timp regimul de lactatie Karell este simplu, uşor de realizat şi bine suportat de majoritatea pacienţilor. El constă în administrarea a 800-1000 ml lapte, divizat în 4-5 prize. Cantitatea de sare din acest regim este de l-1,6 g. Durata regimului de lapte este de 2-7 zile, curele mai lungi fiind greu de suportat. Regimul de lapte este indicat în insuficienţe cardiace cu retenţie mare de apă şi sare şi cu simptome supărătoare. După ameliorarea tulburărilor se trece la regimul cu restricţie medie de sare.

Pentru perioade mai lungi de timp este neesar un regim care să asigure un aport suficient de principii alimentare şi să fie mai variat pentru a putea fi suportat. Astfel de regimuri sunt mai pretenţioase deoarece necesită eliminarea sării din unele alimente (lapte, desodat, branză de vacă de-Sodată, unt desodat). Indicaţiile unui astfel de regim sunt limitate : Insuficienţe cardiace care nu răspund la tratamentul Uzual şi hipertensiuni severe. Şi în astfel de cazuri acest regim nu este utilizat mai mult de 1-3 săptămani, după care, cu ajutorul medicamentelor moderne, starea clinică este controlată şi se trece la regimuri mai blande. Excepţie fac unele hipertensiuni severe însoţite de boală de rinichi, în care acest regim trebuie uneori menţinut indefinit.
- Regimul practic lipsit de sare, nu conţine in alimentele consumate în 24 ore mai mult de 500mg sare. Acesta poate fi de 2 tipuri :

-Cură de foame, pacientul neprimind alimente sub nici o formă. Lichidele i se asigură prin ceai îndulcit cu zaharină. Acest regim este indicat pentru perioade scurte (2-4 zile) la pacienţi obezi cu hipertensiuni mari sau cu insuficienţă cardiacă, avand un mare exces de apă şi sare în organism. După acest interval se trece la unul din regimurile anterioare, dar adaptat în conţinutul de calorii ia excesul de greutate.

- Regimul de orez şi fructe al lui Kempner care, spre deosebire de cura de foame, permite un aport suficient de calorii. El constă din orez fiert in apă (200-250 g), fructe crude şi sucuri de fructe neconsorvate pană la 1000 ml pe zi. Regimul asigura un aport de aproximativ 2000 calorii. Acest regim a fost mult utilizat în trecut, fiind printre putinele modalităţi eficiente de scădere a presiunii artoriale în forme grave de hipertensiune arterială.
In prezent regimul de orez este rar indicat. El este folosit pentru perioade scurte, la începerea tratamentului hipertensiunilor grave şi în insuficienţele cardiace rezistente la tratament.

Regimul de lapte, de orez sau fructe este utilizat o zi pe săptămană şi la pacienţi care în mod obişnuit au o dietă cu restricţie medie de sare. Aceste ,,zile de descărcare" sunt recomandate mai ales după un consum ocazional mai mare de sare.


Tag-uri: inima, cardiac, cardiovascular, boala



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 05 October '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :