FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,312
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre De ce Traian dorea sa cucereasca Dacia

Tag-uri Populare


razboi   tara   domnie   regi   istorie   antichitate   drepturi   civilizatie   lupta   politica   intregire   voievod   romani   daci   unire   investigatie   crima   omor   otrava   personalitati   revolutie   egiptul antic   guvern   spionaj   contraspionaj   interese   referat   india   grecia   evul mediu   cultura   egipt   evrei   familie   relatii   opere  

All Tags

Famous Forum

 

De ce Traian dorea sa cucereasca Dacia

 Q:   Intreaba despre De ce Traian dorea sa cucereasca Dacia       
De ce Traian dorea sa cucereasca Dacia Intărirea considerabilă, în ultimul deceniu, a Daciei o transformase în cel mai puternic stat european după Roma al vremii, sub sceptrul energicului rege Decebal. Acest lucru făcuse ca Dunărea să fie un front aproape în continuu „fierbinte".

Pe de altă parte, aurul şi celelalte bogăţii ale Daciei, fabuloase şi datorită exagerărilor legendare care circulau cu mare frecvenţă în Roma, ofereau salvarea finanţelor romane secătuite. Faptul a fost suficient pentru a determina ca prima călătorie a lui Traian, în calitate de împărat, să nu fie spre Roma, ci spre Dacia; la sfarşitul anului 98, Traian începe o lungă inspecţie, mai întai pe Rin şi apoi pe malul drept al Dunării, luand măs uri pentru întărirea şi îndesirea fortificaţiilor, dar şi in vederea deschiderii unei politici active la graniţa cu Dacia.

Principala măsură în acest sens a fost grăbirea lucrărilor drumului început de Tiberius, de pe malul drept al fluviului, drum anevoie de construit. în ultima sa porţiune, care se încheia în stramtoarea de la Cazane, drumul a fost săpat în stancă (terminat în anul 100). De asemenea, a pus să se sape un canal lung de trei kilometri, lot pe malul drept al Dunării, care urma să realizeze siguranţa navigaţiei pe porţiunea frămantată de stanci a fluviului. Asigurat în această direcţie, Traian îşi putea face apoi intrarea in Roma, după mai mult de un an de la „urcarea" sa pe tronul imperiului.


Tag-uri: antichitate, istorie, personalitati



Categorie: Istorie si Civilizatie  - ( Istorie si Civilizatie - Archiva)

Data Adaugarii: 15 November '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :