FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 318
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Afacerea Couty de la Pommerais: declaratia surorii doamnei de Pauw

Tag-uri Populare


razboi   tara   domnie   regi   istorie   antichitate   drepturi   civilizatie   lupta   politica   intregire   voievod   romani   daci   unire   investigatie   crima   omor   otrava   personalitati   revolutie   egiptul antic   guvern   spionaj   contraspionaj   interese   referat   india   grecia   evul mediu   cultura   egipt   evrei   familie   relatii   opere  

All Tags

Famous Forum

 

Afacerea Couty de la Pommerais: declaratia surorii doamnei de Pauw

 Q:   Intreaba despre Afacerea Couty de la Pommerais: declaratia surorii doamnei de Pauw       
Afacerea Couty de la Pommerais: declaratia surorii doamnei de Pauw În ziua de 26 noiembrie, sora doamnei de Pauw, pe nume Ritter, se prezentă la inspectorul Caaude pentru a-i declara că ea nu poate suporta să păstreze numai pentru ca unele fapte care i se par de-a dreptul suspecte. Astfel, povesteşte doamna Ritter, neliniştită de indispoziţia subită a surorii sale, i-a făcut o vizită ; spre marea ei stupefacţie, tanăra văduvă i-a declarat că este perfect sănătoasă şi că a pus la cale împreună cu de la Pommerais un şiretlic ; acesta dăduse drumul unui sac cu cartofi să se rostogolească, pentru a lăsa vecinilor impresia că cineva a căzut pe scară.

Doctorul elaborase un plan genial care i-ar fi permis tinerei femei să nu mai aibă grijă de bani toată viaţa. După sfaturile şi îndemnurile lui, ea a semnat mai multe a sigurări pe viaţă şi acum trebuia să simuleze o boală mortală care să fie confirmată de certificatul medical eliberat de prietenul său. Companiile de asigurare, informate de primejdia unei morţi iminente, nu ar fi văzut nici un inconvenient în a accepta propunerea de a transforma asigurarea pe viaţă într-o rentă viageră cu un vărsămant lunar de 500 franci ; ele ar accepta aceasta cu atat mai uşor cu cat o boală gravă le-ar determina să plătească renta un timp scurt, faţă de suma importantă ce ar fi trebuit plătită în cazul decesului. Graţie acestei rente, doamna de Pauw ar fi putut să trăiască la adăpostul oricărei griji băneşti.

Indignată, doamna Ritter şi-a avertizat sora asupra primejdiilor care le ridică o asemenea comportare. La indignarea sa se mai adăuga neliniştea provocată de ştirea existenţei testamentului. Ea şi-a rugat sora să nu piardă din vedere posibilitatea ca de la Pommerais, în loc de a o sfătui să se prefacă bolnavă, ar putea foarte bine să o omoare pentru a o moşteni. Dar doamna de Pauw, subjugată şi fascinată de amantul ei, nu a vrut să ţină seama de nimic.


Tag-uri: crima, otrava, omor, investigatieCategorie: Istorie si Civilizatie  - ( Istorie si Civilizatie - Archiva)

Data Adaugarii: 25 November '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :