FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,426
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre sputa

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Despre sputa

 Q:   Intreaba despre Despre sputa       
Despre sputa Sputa este o secretie a cailor respiratorii care se elimina in timpul tusei. Sputa are mare importanta pentru stabilirea diagnosticului, de aceea trebuie colectata timp de 24 de ore intr-un vas, de obicei gradat.

In vas se toarna, la recomandarea medicului, o cantitate fixa de substanta dezinfectanta (100 ml lisol 5%). Sputa este incolora la inceputul unei bronsite si galbena-verzuie in faza ei grava.

Aceasta culoare se observa si pentru sputa din tuberculoza pulmonara, din abcesele pulmonare deschise in bronhii si din bronsiectazii. In caz de pneumonie, sputa are o culoare ruginie, ca zaharul ars.

In caz de gangrena pulmonara este bruna-murdara, in caz de hemoptizie, este rosie-deschis, iar in cancerul pulmonar, este de culoarea jeleului de coacaze.

Sputa poate avea un miros fetid, ca in unele supuratii pulmonare. Exista si o sputa formata numai din puroi, asa cum apare in cursul evacuarilor unui abces pulmonar prin bronhii si gura .

Sputa se supune unui examen de laborator pentru stabilirea prezentei unor germeni si efectuarea antibiogramei, cautarea celulelor canceroase, cautarea fibrelor elastice (supuratii pulmonare), a unor paraziti sau ciuperci.


Tag-uri: sputa, tuse, cai respiratoriiCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 28 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :