FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 931
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre slabire

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Despre slabire

 Q:   Intreaba despre Despre slabire       
Despre slabire Slabirea este o stare caracterizata prin scaderea greutatii corporale cu mai mult de 15% fata de greutatea normala. Slabirea este considerata usoara daca nu depaseste 20% din greutatea normala, mijlocie cand atinge 20-30% si mare daca slabirea a depasit 30%.

Slabirea poate fi urmarea unui deficit alimentar indelungat prin subnutritie sau poate fi datorata incapacitatii de utilizare a alimentelor (stenoza esofagului, stenoza pilorului, diaree cronica, varsaturi incoercibile). Slabirea se mai poate instala si in urma unor boli indelungate (tuberculoza) sau consumptive (diabet, cancer). Unele afectiuni glandulare, ca boala Basedow, boala Addison sau casexia hipofizara, se insotesc de slabire din cauza fie a cresterii cheltuielilor energetice, fie a dereglarii metabolismului in general.

Exista si persoane slabe prin constitutie care, desi se hranesc cu alimente in cantitati normale, au un organism incapabil sa sintetizeze suficiente grasimi; aceste persoane isi pastreaza, in schimb, vigoarea fizica neatinsa.

Tratamentul este in primul rand cauzal, mai ales cand este in joc o cauza endocrina (boala Basedow, diabet) sau o stenoza organica.

In slabirea prin subnutritie, regimul va fi hipercaloric , cu 50% peste cifrele normale (cel putin 3 500 de calorii). Ratia zilnica va cuprinde o cantitate sporita de proteine (100-120 g) alese dintre cele cu valoare biologica mare (carne, ficat, lapte, branza, oua), pentru refacerea si cresterea tesuturilor.

Pentru depasirea nevoilor calorice sunt indicate glucidele concentrate (500 g in 24 de ore) sub forma de zaharuri, dulciuri, fainoase, paine, fructe dulci. Lipidele (aproximativ 110-120 g) vor acoperi restul valorii calorice a ratiei. Ele vor fi procurate din: unt, smantana, frisca, untdelemn.

Aportul de vitamine va fi asigurat prin legume si fructe, crude sau sub forma de sucuri, ficat, carne slaba de porc, drojdie de bere. Cura de struguri trebuie luata in consideratie in curele de ingrasare.

In toate cazurile se vor urmari, pe de o parte, stimularea poftei de mancare, prin variatia si buna pregatire a meniurilor, si, pe de alta, intarzierea senzatiei de saturare prin divizarea ratiei in mese mici si dese (5-6 sau mai multe pe zi).

Pentru stimularea poftei de mancare se poate recurge, cu avizul medicului, la injectii de insulina, iar pentru modificarea favorabila a metabolismului, la hormoni (steranabol, Dianabol) sau hidrazida.

Cura de altitudine, helioterapia si sporturile usoare pot fi, de asemenea, de folos in unele cazuri.

Repausul la pat este obligatoriu in formele severe de boala.


Tag-uri: slabire, greutate, deficit alimentar



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 28 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :