Statistics:
Visits: 1,018 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Aplicarea practica a regimurilor de slabire
Q: | Intreaba despre Aplicarea practica a regimurilor de slabire |
Severitatea regimurilor de slăbire diferă în funcţie d problemele pe care le pune pacientul.
- Cura de foame, constand în excluderea ori căror alimente şi administrarea doar de lichide, est rareori indicată în afecţiuni cardiovasculare, fiind rezervată la unii bolnavi cardiopulmonari şi hipertensivi la care se urmăreşte o slăbire cat mai ra pidă în greutate. Această cură se face în spital sub supraveghere medicală strictă şi durează 4-7 zile, maximum 14 zile.
- Diete cu restricţii calorice severe sunt cea de lapte (1 kg în 24 ore = 500 cal), sau de mere (1 kg mere =400 cal). Cura de lapte, asemănătoare regimului Karell, recomandat pentru restricţia de care este indicată pentru cateva zile în insuficienţe cardiace si in unele hipertensiuni.
- diete de 600-800 cal, indicate pentru scăderi mai rapide in greutate, sunt mai uşor de suportat decat cele precedente, dar necesită repaus la pat
- Regimurile de slăbire de durată au indicaţia cea mai larga, fiind necesare la pacientii cu exces ponderal, care efectueaza o activitate fizica, de regula usoara. fiind de lunga durata, aceste regimuri trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa fie suficient de variate pentru a putea fi suportate, sa asigure un aport suficient de principii nutritive indispensabile.
Proteinele necesare sunt de 1-1,5 g pe kg greutate ideală în 24 ore. Grăsimile nu se scad sub 30-40 g pe zi, din care 50% trebuie să fie de origine animală.
Calculul caloriilor permise se face pe baza greutăţii ideale şi a necesarului de calorii. Considerand că pacientul efectuează o activitate fizică uşoară, el necesită aproximativ 30-35 calorii pe kg în 24 ore. Pentru a obţine însă o scădere în greutate, numărul de calorii trebuie să fie mai mic. In funcţie de mărimea excesului de greutate şi de ritmul de slăbire urmărit, aceste tipuri de regimuri conţin între 1 200 şi 1 700 calorii. Realizarea acestor regimuri se face eliminand din dietă alimentele interzise, consumand cantităţi controlate din alimentele din grupa a 2-a şi, fără restricţii, pe cele din categoria a 3-a.
- Cura de foame, constand în excluderea ori căror alimente şi administrarea doar de lichide, est rareori indicată în afecţiuni cardiovasculare, fiind rezervată la unii bolnavi cardiopulmonari şi hipertensivi la care se urmăreşte o slăbire cat mai ra pidă în greutate. Această cură se face în spital sub supraveghere medicală strictă şi durează 4-7 zile, maximum 14 zile.
- Diete cu restricţii calorice severe sunt cea de lapte (1 kg în 24 ore = 500 cal), sau de mere (1 kg mere =400 cal). Cura de lapte, asemănătoare regimului Karell, recomandat pentru restricţia de care este indicată pentru cateva zile în insuficienţe cardiace si in unele hipertensiuni.
- diete de 600-800 cal, indicate pentru scăderi mai rapide in greutate, sunt mai uşor de suportat decat cele precedente, dar necesită repaus la pat
- Regimurile de slăbire de durată au indicaţia cea mai larga, fiind necesare la pacientii cu exces ponderal, care efectueaza o activitate fizica, de regula usoara. fiind de lunga durata, aceste regimuri trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa fie suficient de variate pentru a putea fi suportate, sa asigure un aport suficient de principii nutritive indispensabile.
Proteinele necesare sunt de 1-1,5 g pe kg greutate ideală în 24 ore. Grăsimile nu se scad sub 30-40 g pe zi, din care 50% trebuie să fie de origine animală.
Calculul caloriilor permise se face pe baza greutăţii ideale şi a necesarului de calorii. Considerand că pacientul efectuează o activitate fizică uşoară, el necesită aproximativ 30-35 calorii pe kg în 24 ore. Pentru a obţine însă o scădere în greutate, numărul de calorii trebuie să fie mai mic. In funcţie de mărimea excesului de greutate şi de ritmul de slăbire urmărit, aceste tipuri de regimuri conţin între 1 200 şi 1 700 calorii. Realizarea acestor regimuri se face eliminand din dietă alimentele interzise, consumand cantităţi controlate din alimentele din grupa a 2-a şi, fără restricţii, pe cele din categoria a 3-a.
Tag-uri: inima, cardiac, cardiovascular, boala |
- Ce este dispensarizarea (11167 visits)
- Despre sange - elementele figurate eritrocite, leucocite, trombocite (9540 visits)
- Ce este cortizonul (8982 visits)
- De ce ne vajaie capul (8745 visits)
- Bolile globulelor albe (6267 visits)
- Ce este diureza (5797 visits)
- Despre scoarta cerebrala (5468 visits)
- Afectiunile endocrine si tratarea lor in statiuni (5369 visits)
- Notiuni despre igiena copilului si a adolescentului (4878 visits)
- Care sunt alimentele permise si nepermise pentru cardiaci (4431 visits)
- Ce este congestia pulmonara (4227 visits)
- Ce este coagularea sangelui (4206 visits)
- Ce importanta are bromura ? (4145 visits)
- Ce este formolul (4085 visits)
- Despre undele ultrascurte (3680 visits)
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
Categorie: Sanatate - ( Sanatate - Archiva)
Data Adaugarii: 05 October '10
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :