FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 852
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cazul ucigasului Tulpplein - cine era inspectorul Wim van Mappes

Tag-uri Populare


razboi   tara   domnie   regi   istorie   antichitate   drepturi   civilizatie   lupta   politica   intregire   voievod   romani   daci   unire   investigatie   crima   omor   otrava   personalitati   revolutie   egiptul antic   guvern   spionaj   contraspionaj   interese   referat   india   grecia   evul mediu   cultura   egipt   evrei   familie   relatii   opere  

All Tags

Famous Forum

 

Cazul ucigasului Tulpplein - cine era inspectorul Wim van Mappes

 Q:   Intreaba despre Cazul ucigasului Tulpplein - cine era inspectorul Wim van Mappes       
Cazul ucigasului Tulpplein - cine era inspectorul Wim van Mappes De cateva ori pe zi brigada „antidrog" se năpusteşte ca un fulger asupra cartierului Kenkenhof din Amsterdam. Zona drogurilor este constituită dintr-un patrulater format din baruri, hoteluri, camere de închiriat şi mansarde, ale cărui colţuri sunt King's Club, restaurantul chinezesc Long Beach, barul Haarlem şi hotelul PEmpreur. Din furgonul cu celule, oprit în mijlocul străzii sau parcat chiar langă trotoar, coboară 4-5 agenţi în civil, cu obişnuita haină de ploaie care camuflează pistoalele. Şeful brigăzii este un ofiţer inflexibil, pe care negustorii şi consumatorii de droguri, în majoritate foarte tineri, l-au supranumit ,,San Antonio", neînfricatul inspector al unei celebre serii de romane poliţiste. Este ad evărat că, de cand a fost invadat de pletoşi, acest patrulater din plin centrul Amsterdamului) îţi dă senzaţia că te afli la Istambul în timpurile lui Pierrd Loti. Negustorilor de false covoare de Smirna şi vanzătorilor de mărunţişuri, li s-au adăugat de catva timp acestei „hoarde" de tineri nomazi, mulţi în trecere spre Nepal şil India, spre Maroc sau Orientul Mijlociu.

Wim van Mappes este numele adevărat al lui San, Antonio, un poliţist capabil şi ambiţios căruia îi surade o frumoasă carieră De doi ani a fost transferat de la secţia criminală la secţia antidrog. Este un post de invidiat, spun colegii săi care nu au reuşit să se evidenţieze încă.

Van Mappes se află în biroul său, concentrat asupra unui dosar. Brusc sună telefonul. Este patronul unui mic restaurant aflat pe Hoogstraat care îl anunţă precipitat că o tanără, o oarecare Martine, a fost găsită moartă in toaleta restaurantului său. Tanăra a murit imediat - avea să constate poliţistul ajuns la faţa locului - după injecţia cu heroină făcută de un prieten de 18 ani, în timp ce o prietenă de 14 ani, şi ea intoxicată (dar într-o măsură mai mică), stătea de pază la uşă.

Van Mappes era la curent cu tot ce se întampla, dar pe atunci urmărea alte obiective: să descopere sursele traficului, să aresteze pe marii patroni din umbră şi să distrugă reţeaua.

„Primăvara se anunţa «caldă» la Amsterdam" ; „Amsterdam a devenit un oraş cald". Respectivele aprecieri nu sunt culese din Buletinele meteorologice ; ele aparţin unor cronicari. „Faptele diverse" figurează în presa olandeză şi au fost inspirate de o „reglementare de conturi", despre care se afirmă că au luat o amploare în stilul celor de peste ocean. Nu este un fapt banal : patru morţi şi doi răniţi, iată sinistra operă a celor peste 40 de gloanţe de pistol mitralieră şi de. Mauser, trase în seara zilei de 25 aprilie, din uşa micului bar „Kota-Radja" asupra persoanelor aflate înăuntru. Totul n-a durat decat 30 de secunde şi, pană ce lumea din apropiere să-şi dea bine seama de ceea ce s-a întampiat, cei trei autori s-au îndreptat calmi, cu armele ascunse din nou sub bluzoanele de piele neagră, cu gulerul ridicat şi avand ochii ascunşi îndărătul unor ochelari de soare, spre marginea trotuarului unde-i aştepta un BMW-sport, cu care s-au făcut nevăzuţi.

Dar de fapt care dintre victime a fost ţinta veritabilei băi de sange ? Punandu-şi întrebarea - pentru a putea eventual împiedica o nouă răfuială - inspectorul Van Mappes şi-a concentrat cercetările pentru stabilirea persoanelor vizate, în jurul a două nume : Joseph Meltzer şi Albert Graaf, restul din cei ucişi sau răniţi neplătind decat pentru faptul că s-au aflat în bătaia gloanţelor.


Tag-uri: crima, otrava, omor, investigatie



Categorie: Istorie si Civilizatie  - ( Istorie si Civilizatie - Archiva)

Data Adaugarii: 26 November '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :