FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 931
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Osobiy Otdel, spionul de elita al rusilor

Tag-uri Populare


razboi   tara   domnie   regi   istorie   antichitate   drepturi   civilizatie   lupta   politica   intregire   voievod   romani   daci   unire   investigatie   otrava   crima   omor   personalitati   revolutie   egiptul antic   guvern   interese   contraspionaj   spionaj   referat   india   grecia   evul mediu   cultura   egipt   evrei   familie   relatii   opere  

All Tags

Famous Forum

 

Osobiy Otdel, spionul de elita al rusilor

 Q:   Intreaba despre Osobiy Otdel, spionul de elita al rusilor       
Osobiy Otdel, spionul de elita al rusilor Am vorbit mai înainte despre Osobiy Otdel, secţia secretă specială a Cekăi, cu numeroşii ei agenţi. Unul din agenţii care s-au remarcat de la început prin activitatea lor se citează a fi un oarecare tanăr Iacob Blumkim. Printre isprăvile sale cele mai cunoscute a fost asasinarea contelui Mirbach, ambasadorul german la Moscova, un asasinat absurd. Blumkim se erijase în exponent al partidului socialist-revoluţionar, care nu admitea pacea de la Brest Litowsk. Pentru un socialist revoluţionar rus din timpul acela, continuarea războiului era privită ca un prilej pentru ţăranul rus de a intra în contact direct cu cel german, convinşi fiind că pe campurile de bătălie ţăranii din toate părţile sunt mai uşor disp uşi a fraterniza.

Prezenţa, deci. a unui ambasador german la Moscova, in inima Rusiei, era pentru socialistul-revoluţionar un simbol al păcii şi, totodată, un reprezentant al clasei stă-panitoare, contra căreia sovietele duceau lupta de exterminare.
Asasinarea contelui Mirbach. deşi explicată întrucatva astfel, n-a fost însă orinduită de Ceka, şi nici de conducătorii socialiştilor revoluţionari, ci numai de Blumkim. care a lucrat din propriul său impuls. Totuşi, e bine de menţionat că acest Iacob Blumkim n-a fost nici arestai, nici judecat pentru crima lui, cum se angajase guvernul sovietic faţă de cel german. El a fost graţiat şi s-a stabilit în Orient. Mai tarziu a plecat în Mongolia, unde a traversat deghizat ţara lui Gengis-han. Acolo se făcu util, încat obţinu recunoştinţa sovietelor, şi apoi reintră în Moscova, primit "ca un mare erou. Avea 20 de ani. In anul 1928 îl găsim umblînd prin Turcia, Siria, Palestina şi Egipt, ca misionar al bolşevismului, sub numele de Sultan Sade.

La înapoierea în Rusia, Ceka îl acoperă de onoruri şi bani. Blumkim începe să trăiască o viaţă comodă şi sâ petreacă. Aceasta îi atrase invidia celorlalţi camarazi şi, cum era de aşteptat, binefacerile intrigilor inerente vieţii de poliţist secret îl ating şi pe el. Este acuzat, judecat! condamnat şi executat. A fost acuzat de a fi lucrat, iii ultimul timp, atat la Constantinopol, cat şi, mai apoi, Moscova, contra guvernului de atunci, ca agent al luij Trotzki. Fusese trădat de prietena lui, o anume Lis, Gorskaia, care de fapt era spioană a poliţiei secrete ST vietice.


Tag-uri: spionaj, interese, guvern, contraspionaj



Categorie: Istorie si Civilizatie  - ( Istorie si Civilizatie - Archiva)

Data Adaugarii: 11 October '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :