FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,289
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Istoria ceaiului

Tag-uri Populare


relatii   social   interactiune   individ   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   plimbare   relaxare   vacanta   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   vedete   religie   vise   copii   pasiune   societate   pamant   amabilitate   ghiveci   eleganta   evolutie   madonna   familie   copilarie  

All Tags

Famous Forum

 

Istoria ceaiului

 Q:   Intreaba despre Istoria ceaiului       
Englezii il beau la ora 5 de 300 de ani, insa in alte parti ale lumii ceaiul se consuma de mai bine de 4.000 de ani.

Toata aceasta legenda a ceaiului a inceput atunci cand un imparat chinez statea sub un arbust, impreuna cu un servitor care fierbea apa. O frunza a cazut in apa clocotita. Dupa ce imparatul si-a satisfacut curiozitatea de a gusta din bautura, a fost uimit de gustul nemaipomenit al noii bauturi. Povestea se intampla cu mult inainte de Christos, prin 2.737, iar Shen Nung este considerat si astazi primul bautor oficial de ceai. In timpul dinastiei Tang, ceaiul a devenit bautura traditionala a Chinei, iar prima carte despre miraculoasa bautura nu a intarziat sa apara.

In 780 d.H. venetienii, portughezii si olandezii isi aroga meritul de a fi adus ceaiul in Europa. Englez ii au fost interesati de ceai abia in secolul XVII. Taxa pe ceai, impusa coloniilor americane a fost mai tarziu fitilul care a declansat razboiul de independenta (The Boston Tea Party-1773), incheiat cu fondarea Statelor Unite.

Cam prin aceeasi perioada, ceaiul devenea bautura cea mai apreciata in Rusia, cu exceptia alcoolului bineinteles. Samovarul, ruda a vaselor tibetane pentru prepararea ceaiului, a devenit nelipsit din casele rusilor.

Britanicii au facut din servirea ceaiului prilej de socializare in timpul epocii victoriene. Din 1910, marile hoteluri din intreaga lume au inceput sa tina asa-numitele ceaiuri dansante.

Mai mult decat cafeaua, ceaiul se cere servit cu un ritual. Nimic nu trebuie lasat la voia intamplarii- de la alegerea sortimentului potrivit intr-un anumit moment al zilei pana la pregatire si, mai ales, servire.

Nu degeaba japonezii au creat o intreaga ceremonie a ceaiului. Ginko Biloba este singurul arbore care a supravietuit bombei de la Hiroshima si este unul dintre cei mai batrani copaci ai lumii. Japonezii il iubesc, americanii il planteaza in scopuri medicinale, iar artistii sunt fascinati de frunzele, florile si fructele de Gingko.

In prezent, ceaiul este una dintre cele mai uzitate bauturi. Iar acest lucru se datoreaza faptului ca are un gust foarte bun, dar mai ales pentru ca oamenii au devenit din ce in ce mai constienti de proprietatile miraculase ale plantelor din care se prepara ceaiul.


Tag-uri: englezii, chinezii



Categorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 14 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :