FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,212
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Organismul nostru are nevoie de glucide

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Organismul nostru are nevoie de glucide

 Q:   Intreaba despre Organismul nostru are nevoie de glucide       
Organismul nostru are nevoie de glucide Pentru satisfacerea trebuinţelor sale nutritive, adică a necesităţilor plastice energetice şi catalitice, organismul are nevoie de anumite substanţe numite faeton nutritivi sau trofine. Trofinele sunt substanţe conţinute în alimente pe seama cărora organismul îşi satisface trebuinţele nutritive, fiind reprezentate prin glucide, lipide, protide, elemente minerale şi vitamine şi au rol plastic sau funcţional energetic sau catalitic. Alături de trofine, organismul are nevoie şi de apă. Cantitatea de trofine necesară zilnic organismului reprezintă raţia de trofine şi variază cu varsta, sexul, activitatea, clima, sarcina, alte stări fiziologice şi cu diferite stări patologice.

Glucidele au în organism rol plastic şi, în special, funcţional energetic. Valoarea funcţională a glucidelor constă în : rolul lor energetic (mai ales a glucozei şi glicogenului), rolul ribozei în alcătuirea ATP care participă la procesele energetice ale metabolismului, rolul catalitic al glucidelor ce intră în alcătuirea unor enzime sau vitamine (exemplu : vitamina B12) sau constituie materia primă pentru sinteza unor vitamine (exemplu : vitamina C), rolul genetic al dezoxiribozei care participă la compoziţia chimică a acidului dezoxiribonucleic, rolul protector al mucinelor (sintetizate pe seama glucidelor alimentare) împotriva agenţilor fizici, chimici (HC1 din stomatc) şi biologici, rolul antitoxic al acidului glicuronic (neutralizează fenolii şi crezolii rezultaţi în putrefacţia intestinală etc).

Prezenţa glucidelor în alimentaţie cruţă proteinele de necesitatea producerii de energie prin catabolizare şi asigură oxidarea completă a lipidelor, evitand astfel acumularea de corpi cetonici (produşi intermediari rezultaţi, în special, din catabolismul lipidelor) în organism.

Organismul îşi acoperă raţia de glucide, în special, pe seama alimentelor de origine vegetală (zahăr, miere, produse zaharoase, paine, leguminoase uscate, cartofi, fructe) şi numai în mică măsură pe seama alimentelor de origine animală (glicogen în ficat şi în carne şi lactoză în lapte şi în derivatele sale).

Abuzul de glucide în cazul unei alimentaţii excesive în dulciuri, paine, făinoase şi leguminoase uscate duce la îngrăşare, iar abuzul de dulciuri şi mai mult, dacă este însoţit de abuz de grăsimi, duce la tulburări digestive prin fermenţie intestinală şi la diaree. O alimentaţie săracă în glucide alcătuită, în special, din alimente de origine animală în care domină protidele şi lipidele şi săracă în celuloză, datorită folosirii painii albe, duce la constipaţie. Carenţa de glucide este cunoscută la sugarii alimentaţi îndelungat numai cu lapte de vacă şi se manifestă sub forma „distrofiei prin exces de lapte de vacă".

sursa imaginii .freedigitalphotos.net


Tag-uri: energie, arderi, toxine



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 28 October '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :