Statistics:
Visits: 1,233 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Dieta ideala
Q: | Intreaba despre Dieta ideala |
Ideea de regim ideal a aparut datorita conlucrarii stranse dintre agentiile nationale de igiena a nutritiei si oamenii de stiinta ce activeaza in domeniul nutritiei si alimentatiei. Astfel s`a ajuns la ideea ca trebuie consummate o larga varietate de alimente ce contin amidon proteine si calciu, zarzavaturi si fructe. Trebuie limitata sau chiar renuntat la carnea grasa sau cu continut crescut de cholesterol, carnea rosie, afumaturi, alimente arse, ulei refolosit, dulciuri concentrate, vegetale murate precum si alcool si sare in exces.
Trebuie mancat sufficient pentru a mentine greutatea normala si nu mai mult. Mai concret se recomanda consumul zilnic de:
a) amidon- cereale integrale, faina de ovaz, orez brun, porumb, paine sau fulgi din grau integral, cartofi vechi sau noi.
b) zarz avaturi si fructe cinci sau mai multe portii dintr-o varietate de citrice si rosii de preferinta proaspete.
c) proteine – peste, icre, fasole, nuci, alune (fara adaos de ulei sau sare) pui , oua si carne slaba.
Carnea de peste are proteine de cea mai buna calitate, uleiuri nesaturate ce scad colesterolul si e mult mai buna decat cea de porc miel sau vita. Carnea de pui e intermediara ca valoare continand mai putine grasimi dar mai mult cholesterol decat alte carnuri. Produsele din carne afumata trebuiesc evitate deoarece contin o serie de produsi carcinogeni.
d) calciu- lapte branza iaurt migdale, Frunze verzi, broccoli. Produsele lactate trebuie sa aiba un continut scazut in grasimi.
Pentru a realiza un meniu sanatos trebuie planificate mesele astfel incat sa contina alimente din toate cele 4 grupe. Varietatea este foarte importanta deoarece asigura nu numai o mancare mai placuta dar si o nutritie mai buna. Cea mai buna nutritie se realizeaza prin consumul de alimente adevarate si nu prin pilule pudre, factori nutritivi izolati. Desigur ca uneori suplimentele nutritive sunt benefice pentru o nutritie adecvata dar ele nu pot in nici un caz sa inlocuiasca alimentele adevarate naturale. Consumul de suplimente nutritive se impune doar in anumite situatii si in orice caz aceste suplimente trebuie sa contina sub 80% din necesarul zilnic. Trebuie evitate suplimentele ce contin cantitati excessive de vitamina A, D, niacina, vitamina B6 si zinc.
sursa imaginii : freedigitalphotos.net
Trebuie mancat sufficient pentru a mentine greutatea normala si nu mai mult. Mai concret se recomanda consumul zilnic de:
a) amidon- cereale integrale, faina de ovaz, orez brun, porumb, paine sau fulgi din grau integral, cartofi vechi sau noi.
b) zarz avaturi si fructe cinci sau mai multe portii dintr-o varietate de citrice si rosii de preferinta proaspete.
c) proteine – peste, icre, fasole, nuci, alune (fara adaos de ulei sau sare) pui , oua si carne slaba.
Carnea de peste are proteine de cea mai buna calitate, uleiuri nesaturate ce scad colesterolul si e mult mai buna decat cea de porc miel sau vita. Carnea de pui e intermediara ca valoare continand mai putine grasimi dar mai mult cholesterol decat alte carnuri. Produsele din carne afumata trebuiesc evitate deoarece contin o serie de produsi carcinogeni.
d) calciu- lapte branza iaurt migdale, Frunze verzi, broccoli. Produsele lactate trebuie sa aiba un continut scazut in grasimi.
Pentru a realiza un meniu sanatos trebuie planificate mesele astfel incat sa contina alimente din toate cele 4 grupe. Varietatea este foarte importanta deoarece asigura nu numai o mancare mai placuta dar si o nutritie mai buna. Cea mai buna nutritie se realizeaza prin consumul de alimente adevarate si nu prin pilule pudre, factori nutritivi izolati. Desigur ca uneori suplimentele nutritive sunt benefice pentru o nutritie adecvata dar ele nu pot in nici un caz sa inlocuiasca alimentele adevarate naturale. Consumul de suplimente nutritive se impune doar in anumite situatii si in orice caz aceste suplimente trebuie sa contina sub 80% din necesarul zilnic. Trebuie evitate suplimentele ce contin cantitati excessive de vitamina A, D, niacina, vitamina B6 si zinc.
sursa imaginii : freedigitalphotos.net
Tag-uri: dieta, regim, sanatate, vitamine, colesterol, proteine, legume, amidon |
- Ce este dispensarizarea (11167 visits)
- Despre sange - elementele figurate eritrocite, leucocite, trombocite (9540 visits)
- Ce este cortizonul (8982 visits)
- De ce ne vajaie capul (8745 visits)
- Bolile globulelor albe (6267 visits)
- Ce este diureza (5797 visits)
- Despre scoarta cerebrala (5468 visits)
- Afectiunile endocrine si tratarea lor in statiuni (5369 visits)
- Notiuni despre igiena copilului si a adolescentului (4878 visits)
- Care sunt alimentele permise si nepermise pentru cardiaci (4431 visits)
- Ce este congestia pulmonara (4227 visits)
- Ce este coagularea sangelui (4206 visits)
- Ce importanta are bromura ? (4145 visits)
- Ce este formolul (4085 visits)
- Despre undele ultrascurte (3680 visits)
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
Categorie: Sanatate - ( Sanatate - Archiva)
Data Adaugarii: 20 November '07
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :