FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 552
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum poate influenta alimentatia litiaza urinara

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Cum poate influenta alimentatia litiaza urinara

 Q:   Intreaba despre Cum poate influenta alimentatia litiaza urinara       
Cum poate influenta alimentatia litiaza urinara Alimentaţia are un rol în apariţia şi evoluţia litiazei urinare. In epoca contemporană, paralel cu schimbarea modului de viaţă, alimentaţia omului a suferit modificări substanţiale.

Standardul de viaţă a crescut nu a mers paralel cu o alimentaţie raţională, favorabilă organismului. Consumul de proteine a crescut constant, iar acela al grăsimilor s-a dublat, în timp ir painea şi zarzavaturile se folosesc în cantităţi din in ce mai mici. Pe langă acestea, se mai adaugă şi fuptul că mecanizarea şi automatizarea largă a producţiei, înlocuieşte munca fizică cu aceea intelectuală si sedentară. Există o disproporţie între alimentaţie (excesivă, hipercalorică) şi activitatea fizică (moderată sau foarte mult diminuata), avand drept consecin ţa excesul de greutate corporală (chiar obezitate) şi o serie de boli printre care şi litiaza urinară.

O cauză de ordin alimentar care favorizează apariţia bolii este avitaminoza şi, în special avitaminoza A. Higgins a arătat că 70% din litiazicii urinari suferi de hipovitaminoză A. Se ştie că vitamina A are acţiune trofică asupra epiteliilor căilor urinare. In lipsa ei se produc keratinizări cu descuamarea epiteliilor din căile urinare şi formarea de calculi.

Un mare rol îl ocupă aportul de lichide. Excesul de săruri şi de alte substanţe excretate în urină poate duce la formarea ealculilor. Albarran a arătat că, pentru a se asigura o solubilitate a tuturor substanţelor care trebuie eliminate în 24 de ore din organism, este nevoie de un volum obligatoriu de urină, care se apreciază a fi în jur de 750 ml. Sub acest volum urinl nu mai poate dizolva cantităţile mari din compuşii săi normali şi nu mai poate ţine în soluţie nici pi cei dizolvaţi. Volumul optim al diurezei în 24 de ore la un adult în greutate de 70 kg este de 1,5—2l. El este în funcţie de ingestia de lichide (apă, alimente băuturi). Dacă bolnavul litiazic nu prezintă o suferinţa cardiovasculară care limitează aportul de lichide, poate consuma cel puţin 2 litri de lichide în 24 de ore.

Pentru a preveni concentrarea urinei nocturne se recomandă ca bolnavul să bea, înainte de culcare, cel puţin 200—300 ml lichide (ape minerale, ceaiuri diuretice etc.) şi, în mod facultativ, noaptea dacă se trezeşte din somn. Se prescrie ca aportul de lichide să fie suficient in condiţiile unor pierderi crescute cum ar ii căldura excesivă, cand eliminarea de apă prin transpiraţie si respiraţie fiind mare, urina devine concentrata. Litiaza urinară se întalneşte destul de frecvent la persoanele care au petrecut mai mult timp în Africa, Asia sau America de Sud. Persoanele care sunt expuse prin profesie la condiţii de temperatură ridicate (furnalişti, turnători etc.) sunt obligate să consume lichide din belşug. In legătură cu băuturile alcoolice, rezultatele sunt contradictorii.

Observaţiile clinice arată că marii băutori, de orice fel de lichide, nu par să facă litiază urinară, probabil prin întreţinerea unei diureze bogate. De menţionat, însă, că vinurile puternic alcoolizate, cu mult tartrat, vinurile dulci, incarcă urinile cu oxalaţi şi carbonaţi de calciu. Berea, redus alcoolizată, este puţin nocivă şi chiar diuretică. Insa consumul îndelungat şi repetat duce la îngrăşarea bolnavului, prin valoarea calorică ridicată a acesteia. In general, se recomandă evitarea băuturilor alcoolice in scop diuretic, pentru consecinţele lor negative asupra organismului.
sursa imaginii http://www.motherearthnews.com


Tag-uri: apa, minerale, cura, tratament, boala, naturalCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 03 March '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :