FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,017
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Care este semnificatia termenului babeurre

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Care este semnificatia termenului babeurre

 Q:   Intreaba despre Care este semnificatia termenului babeurre       
Care este semnificatia termenului babeurre Babeurre este lapte de vaca partial degresat, care a suferit fermentatia naturala cu bacili lactici. In secolul al XVIII-lea, in Olanda, taranii intrebuintau in mod empiric o supa de babeurre, cu rezultate bune, in alimentatia artificiala a sugarului.

A fost introdus in terapia stiintifica de Teixeira de Mattos (1902). Pe langa avantajele pe care le poseda toate preparatele acide, babeurre-ul se distinge prin urmatoarele insusiri suplimentare:
a) cazeina sufera o predigestie sub influenta unor fermenti ai bacililor lactici, ceea ce ii usureaza digestia si absorbtia;

b) grasimile sunt in cantitate redusa , ceea ce constituie principalul avantaj in realimentarea copiilor cu dispepsie (reducerea grasimilor defavorizeaza fermentatiile intestinale si, in consecinta, diareea de fermentatie);

c) intrucat fermentatia produsa de bacilii lactici se face pe seama lactozei , din lapte, care se transforma in acid lactic, continutul preparatului in lactoza este redus , ceea ce de asemenea previne fermentatiile intestinale si diareea de fermentatie.

Datorita acestor insusiri antidispeptice, preparatul este folosit cu rezultate foarte bune in realimentarea sugarilor cu dispepsie toxica sau toxicoza, ca si in alimentatia mixta sau artificiala a nou-nascutului ai a sugarilor.

Cand toleranta digestiva o permite, babeurre-ului simplu i se poate adauga zahar 3—5% si faina alba rumenita 1—2%. Are o valoare calorica redusa: 350 de calorii la litru (babeurre-ul simplu), 550 de calorii la litru (babeurre + 5% zahar) si 530 calorii la litru (babeurre cu 5% zahar si 1-2% faina).

Fiind carentat in lipide(5—6g) nu se administreaza in exclusivitate sugarilor mai mult de 6 saptamani in sir, intrucat pot aparea semne ale carentei de grasimi, precum:
oprirea cresterii, avitaminoza A, D.

Asociat cu laptele de mama, babeurre-ul se poate administra timp indelungat la sugar, fara nici un pericol. Dezavantajul principal al babeurre-ului consta in faptul ca se prepara din lapte de vaca pe a carui sterilitate nu se poate conta.

Atat acest dezavantaj, cat si acela al carentei relative in grasimi sunt inlaturate prin intrebuintarea babeurre-ului in pulbere .


Tag-uri: babeurre, lapte degresat, vaca



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 30 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :