Statistics:
Visits: 1,037 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Care este semnificatia termenului babeurre
Q: | Intreaba despre Care este semnificatia termenului babeurre |
Babeurre este lapte de vaca partial degresat, care a suferit fermentatia naturala cu bacili lactici. In secolul al XVIII-lea, in Olanda, taranii intrebuintau in mod empiric o supa de babeurre, cu rezultate bune, in alimentatia artificiala a sugarului.
A fost introdus in terapia stiintifica de Teixeira de Mattos (1902). Pe langa avantajele pe care le poseda toate preparatele acide, babeurre-ul se distinge prin urmatoarele insusiri suplimentare:
a) cazeina sufera o predigestie sub influenta unor fermenti ai bacililor lactici, ceea ce ii usureaza digestia si absorbtia;
b) grasimile sunt in cantitate redusa , ceea ce constituie principalul avantaj in realimentarea copiilor cu dispepsie (reducerea grasimilor defavorizeaza fermentatiile intestinale si, in consecinta, diareea de fermentatie);
c) intrucat fermentatia produsa de bacilii lactici se face pe seama lactozei , din lapte, care se transforma in acid lactic, continutul preparatului in lactoza este redus , ceea ce de asemenea previne fermentatiile intestinale si diareea de fermentatie.
Datorita acestor insusiri antidispeptice, preparatul este folosit cu rezultate foarte bune in realimentarea sugarilor cu dispepsie toxica sau toxicoza, ca si in alimentatia mixta sau artificiala a nou-nascutului ai a sugarilor.
Cand toleranta digestiva o permite, babeurre-ului simplu i se poate adauga zahar 3—5% si faina alba rumenita 1—2%. Are o valoare calorica redusa: 350 de calorii la litru (babeurre-ul simplu), 550 de calorii la litru (babeurre + 5% zahar) si 530 calorii la litru (babeurre cu 5% zahar si 1-2% faina).
Fiind carentat in lipide(5—6g) nu se administreaza in exclusivitate sugarilor mai mult de 6 saptamani in sir, intrucat pot aparea semne ale carentei de grasimi, precum:
oprirea cresterii, avitaminoza A, D.
Asociat cu laptele de mama, babeurre-ul se poate administra timp indelungat la sugar, fara nici un pericol. Dezavantajul principal al babeurre-ului consta in faptul ca se prepara din lapte de vaca pe a carui sterilitate nu se poate conta.
Atat acest dezavantaj, cat si acela al carentei relative in grasimi sunt inlaturate prin intrebuintarea babeurre-ului in pulbere .
A fost introdus in terapia stiintifica de Teixeira de Mattos (1902). Pe langa avantajele pe care le poseda toate preparatele acide, babeurre-ul se distinge prin urmatoarele insusiri suplimentare:
a) cazeina sufera o predigestie sub influenta unor fermenti ai bacililor lactici, ceea ce ii usureaza digestia si absorbtia;
b) grasimile sunt in cantitate redusa , ceea ce constituie principalul avantaj in realimentarea copiilor cu dispepsie (reducerea grasimilor defavorizeaza fermentatiile intestinale si, in consecinta, diareea de fermentatie);
c) intrucat fermentatia produsa de bacilii lactici se face pe seama lactozei , din lapte, care se transforma in acid lactic, continutul preparatului in lactoza este redus , ceea ce de asemenea previne fermentatiile intestinale si diareea de fermentatie.
Datorita acestor insusiri antidispeptice, preparatul este folosit cu rezultate foarte bune in realimentarea sugarilor cu dispepsie toxica sau toxicoza, ca si in alimentatia mixta sau artificiala a nou-nascutului ai a sugarilor.
Cand toleranta digestiva o permite, babeurre-ului simplu i se poate adauga zahar 3—5% si faina alba rumenita 1—2%. Are o valoare calorica redusa: 350 de calorii la litru (babeurre-ul simplu), 550 de calorii la litru (babeurre + 5% zahar) si 530 calorii la litru (babeurre cu 5% zahar si 1-2% faina).
Fiind carentat in lipide(5—6g) nu se administreaza in exclusivitate sugarilor mai mult de 6 saptamani in sir, intrucat pot aparea semne ale carentei de grasimi, precum:
oprirea cresterii, avitaminoza A, D.
Asociat cu laptele de mama, babeurre-ul se poate administra timp indelungat la sugar, fara nici un pericol. Dezavantajul principal al babeurre-ului consta in faptul ca se prepara din lapte de vaca pe a carui sterilitate nu se poate conta.
Atat acest dezavantaj, cat si acela al carentei relative in grasimi sunt inlaturate prin intrebuintarea babeurre-ului in pulbere .
Tag-uri: babeurre, lapte degresat, vaca |
- Ce este dispensarizarea (11167 visits)
- Despre sange - elementele figurate eritrocite, leucocite, trombocite (9540 visits)
- Ce este cortizonul (8982 visits)
- De ce ne vajaie capul (8745 visits)
- Bolile globulelor albe (6267 visits)
- Ce este diureza (5797 visits)
- Despre scoarta cerebrala (5468 visits)
- Afectiunile endocrine si tratarea lor in statiuni (5369 visits)
- Notiuni despre igiena copilului si a adolescentului (4878 visits)
- Care sunt alimentele permise si nepermise pentru cardiaci (4431 visits)
- Ce este congestia pulmonara (4227 visits)
- Ce este coagularea sangelui (4206 visits)
- Ce importanta are bromura ? (4145 visits)
- Ce este formolul (4085 visits)
- Despre undele ultrascurte (3680 visits)
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
Categorie: Sanatate - ( Sanatate - Archiva)
Data Adaugarii: 30 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :