FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,376
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre intarcare

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Despre intarcare

 Q:   Intreaba despre Despre intarcare       
Despre intarcare Intarcarea este suprimarea totala a laptelui matern din alimentatia sugarului. Cel mai bun aliment pentru sugarul din primele 5-6 luni, este laptele de mama, orice alt preparat lactat fiindu-i inferior in aceasta perioada.

Pana la 2-3 luni, in afara de laptele de mama, se poate recomanda numai un adaos de suc de fructe si legume (daca sugarul nu are tulburari digestive) insa dupa varsta de 5-6 luni, este necesara diversificarea alimentatiei.

Prima masa a alimentatiei diversificate este fainosul cu lapte (gris, faina de orez), care se introduce la 5-6 luni: a doua masa este piureul de legume (cartofi, morcovi, dovlecei, spanac), care se intrdouce de la 6-7 luni.

In lunile urmatoare se diversifica treptat alimentatia pana la 9-12 luni cand se poate recomanda suprimarea totala a l aptelui de mama (intarcarea). Aceasta nu se face brusc intr-o zi, ci treptat, in decursul unei perioade de 2-3 saptamani (perioada de ablactare), in care are loc inlocuirea laptelui de mama cu lapte de vaca, de preferinta preparat din lapte praf.

In acest fel, adaptarea copilului la noul aliment se face mai usor si tulburarile digestive survin mai rar decat in cazul cand intreruperea alaptarii se face brusc.

Intarcarea nu trebuie sa se faca in lunile de vara, cand, din cauza caldurii, secretiile gastrice si intestinale ale sugarului scad, ingreunand si mai mult digestia laptelui de vaca si inlesnind inmultirea microbilor din intestin si deci diareea.

La acest factor se adauga si posibilitatea sporita in timpul verii de contaminarea laptelui din biberon cu diferiti microbi, ceea ce constituie un alt neajuns fata de sterilitatea laptelui matern in cazul alaptarii la san.


Tag-uri: intarcare, lapte matern, sugar



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 16 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :