FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 404
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce fel de efort trebuie sa depuna cardiacul

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce fel de efort trebuie sa depuna cardiacul

 Q:   Intreaba despre Ce fel de efort trebuie sa depuna cardiacul       
Ce fel de efort trebuie sa depuna cardiacul La omul normal efortul fizic produce din partea aparatului cardiovascular o serie de reacţii de adaptare la de nevoile crescute de oxigen ale organismului ; frecvenţa bătăilor inimii, forţa de contracţie şi cantitatea de sange expulzată cu fiecare infracţie sporesc proporţional cu intensitatea efortului.

Antrenamentul, adică utilizarea, în vederea unui efort dat, numai a maselor musculare implicate in efort reduce activitatea inimii faţă de un efort similar făcut de o persoană normală neantrenată. De exemplu, munca inimii depusă de o persoană care execută un exerciţiu fizic de alergare - viteză - este mai mare decat a unui sportiv antrenat, la acesta din urmă în cursul efortului sangele pompat de inimă este a dresat „preferenţial" muşchilor care participă direct la efortul de alergare.

La cardiac, forţa de contracţie a muşchiului cardiac este limitată, „pompa" cardiacă nu face faţă unor solicitări mai mari. Cand această limitare a capacităţii muşchiului cardiac de a răspunde nevoilor de sange şi de oxigen ale ţesuturilor este severă ea se traduce prin apariţia simptomelor de insuficienţă cardiacă. Se impune o limitare a eforturilor fizice la cardiaci şi chiar repausul la pat.

Totuşi, avand în vedere varietatea/cardiopatiilor şi capacitatea lor de a face efort fizic este diferită. Sunt boli de inimă care reduc minim capacitatea de efort, altele însă sunt susceptibile de a se agrava: chiar în repausul cel mai strict. O primă apreciere a capacităţii de efort rezultă chiar din simptomele bolnavilor. Acei pacienţi care fac la eforturi mici palpitaţii sau dureri precordiale pot avea cardiopatii severe, cei care pot face eforturi moderate sau chiar mari fără să se simtă rău au de regulă cardiopatii mai uşoare. Examenul medical, prin reacţia pulsului, a tensiunii arteriale sau examenul electrocardiografic în repaus şi după eforturi gradate pot măsura precis capacitatea de efort a bolnavului. Uneori simptome subiective neplăcute cum sunt înţepăturile (jena precordială), palpitaţiile au un caracter benign, legat de o sensibilitate exagerată a pacientului sau de o stare nevrotică.

In acest caz ele nu sunt influenţate sau declanşate de efort, nu se însoţesc de modificări electrocardiografice în cursul acestuia şi adesea se manifestă mai intens: in repaus.


Tag-uri: inima, cardiac, cardiovascular, boalaCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 06 October '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :