FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,439
Votes: 1
Fame Riser
          
Fame Rank
1
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Apolo

Tag-uri Populare


razboi   tara   domnie   regi   istorie   antichitate   drepturi   civilizatie   lupta   politica   intregire   voievod   romani   daci   unire   investigatie   otrava   crima   omor   personalitati   revolutie   egiptul antic   guvern   interese   contraspionaj   spionaj   referat   india   grecia   evul mediu   cultura   egipt   evrei   familie   relatii   opere  

All Tags

Famous Forum

 

Apolo

 Q:   Intreaba despre Apolo       
Apolo Apolo reprezinta unul dintre cei mai importanti zei din Panteonul grecesc. El esre zeul artelor si al luminii, reunind toate calitatile unui zeu maret, admirat si respectat. Legendele slavesc mult pe Apolo, prezentanu-l drept un barbat tanar, frumos, inteligent, cumpatat, stralucitor, prezicator, poet si muzician. Este unul dintre cei mai mari si mai importanti zei datorita originilor sale. Apolo este fiul lui Zeus ai al lui Leto cu care acesta a avut o aventura. Din aceasta aventura s-a nascut intai Artemis si apoi Apolo.

Legendele afirma ca, dupa ce Apolo a venit pe lume, insula pe care s-a nascut s-a acoperit cu aur si a devenit foarte prospera. Tocmai de aceea este si zeu al luminii.
Apolo este foarte renumit datorita aspectului sau fizic extraordinar de frumos si de atletic. Este un zeu mereu tanar, dar nu imatur. Debordeaza de energie, fiind uneori chiar violent.

Este in acelasi timp si un model si un protector pentru barbatii tineri. Are bucle negre si lungi cu reflexe argintii, iar parul niciodata taiat. Astfel tinerii ii aduceau ca ofranda primele suvite taiate din parul lor, in cursul unui ritual traditional care marca trecerea lor in randul barbatilor.

Aceasta minune de barbat a frant foarte multe inimi datorita frumusetii sale iesite din comun. Insa la un moment dat a venit si vremea ca inima sa sa fie prinsa in plasa iubirii. Apolo s-a indragostit de nimfa Daphne. La originile sau mai bine zis la nasterea acestei iubiri a stat zeul iubirii. Eros, fiind foarte iritat de ironiile lui Apolo, s-a razbunat pe acesta facandu-l sa se indragosteasca de Daphne. Din pacate pentru Apolo, Eros l-a determinat numai pe acesta sa se indragosteasca, nu si pe Daphne. Aceasta nu-i impartaseste dragostea. Din acest motiv ea fuge in munti si se transforma in dafin. Din acel moment inainte, dafinul este considerat copacul consacrat lui Apolo.

Pe parcursul vietii sale, Apolo s-a bucurat de iubirea a nenumarate femei. Printre multe altele, se mai iubeste si cu nimfa Cirene cu care are un fiu, pe Aristeu.
Frumusetea lui Apolo atinge inima a multor femei, dar si a multor barbati. Si chiar si marele zeu se pare ca era atras de barbati. moartea eroilor Hiacit si Ciparisos provocandu-i o mare durere.

Fiind zeu, poate ucide oricand doreste, insa are si mijloace de a vindeca sau de a alunga boala si de a dobori monstrii care aduc nefericirea. Este tamaduitor, cunoaste ritualurile de purificare si este chemat pentru a alunga ciuma. Fiindca privirea zeului patrunde oriunde, pentru el nu exista distante. Cunoaste tot: cuvinte, ganduri, fapte. El stie tot, pana si numarul grauntelor de nisip de pe fundul marii.

Romanii il numesc adesea Phoebus, Stralucitorul si este confundat cu Soarele. Caracterul sau luminos, scanteietor este intregit de o infatisare formidabila. Este supranumit „cel mai puternic dintre zei”.

Sursa Imaginii - linsdomain.com


Tag-uri: grecia, arteCategorie: Istorie si Civilizatie  - ( Istorie si Civilizatie - Archiva)

Data Adaugarii: 23 December '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :