FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,438
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Referat despre economia, agricultura si horticultura egipteana - prima parte

Tag-uri Populare


razboi   tara   domnie   regi   istorie   antichitate   drepturi   civilizatie   lupta   politica   intregire   voievod   romani   daci   unire   investigatie   otrava   crima   omor   personalitati   revolutie   egiptul antic   guvern   interese   contraspionaj   spionaj   referat   india   grecia   evul mediu   cultura   egipt   evrei   familie   relatii   opere  

All Tags

Famous Forum

 

Referat despre economia, agricultura si horticultura egipteana - prima parte

 Q:   Intreaba despre Referat despre economia, agricultura si horticultura egipteana - prima parte       
Referat despre economia, agricultura si horticultura egipteana - prima parte De la prima sa cataracta (de la Assuan) pana la varsarea sa in Delta, Nilul are o lungime de aproximativ 700 km. Dupa inundatia sa de la sfirsitul verii (inundatie care dura o luna si jumatate sau doua luni) si pana la retragere, apele fluviului isi lasau namolul pe o zona a carei latime varia intre 10 si 50 km7 .Acest namol vegetal si mineral, ingrasamint natural perfect, asigura o deosebita fertilitate a solului (incat se pare ca inca prin 1600 i.e.n. s-au obtinut doua recolte pe an).

Baza economiei Egiptului era agricultura. Principalele cereale cultivate erau orzul (in mai multe varietati) si doua varietati de griu. Fertilitatea exceptionala a paminturilor a facut ca si in timpul lui Ramses II producti vitatea lor sa fie cu tot modul primitiv de exploatare aproape egala randamentulu i sau de azi. Pentru arat (un arat superficial, terenul fiind milos, umed) taranii foloseau un fel de sapaliga sau de casma de lemn, eventual cu lama de piatra; sau (incepand din mileniul al III-lea i.e.n.) un plug de lemn, cu brazdarul tot de lemn, sau de arama.

(Sapaliga sau plugul erau trase de vaci, asini, catiri, sau chiar de oameni). Dupa semanat, o turma de oi sau de porci era pusa sa strabata in lung si in lat aratura, astfel incit sa ingroape semintele cu picioarele lo. Secerisul care se facea de grupuri de seceratori si care era uneori insotit si de muzica avea loc in luna aprilie sau mai. Spicele erau taiate (cam la jumatatea paiului) cu seceri de lemn, in care erau infipte bucatele ascutite de silex, colti, dinti, dind taisului secerii aspectul de ferastrau. La aria de treierat, stratul de spice era imblatit de copitele vite lor vaci, boi, asini. Paiele si pleava erau folosite, amestecate cu lut, pentru caramizi. Grauntele erau apoi vinturate si trecute prin ciur. Scribii, functionarii fiscului, masurau cantitatea de grine obtinuta si percepeau cota cuvenita; dupa care orzul si griul erau insilozate.


Tag-uri: economie, agricultura, horticultura, egipt



Categorie: Istorie si Civilizatie  - ( Istorie si Civilizatie - Archiva)

Data Adaugarii: 04 January '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :