FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 814
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Produsele organofosforice, printre cele mai infricosatoare otravuri

Tag-uri Populare


anatomie   oase   corp   muschi   picioare   brate   fier   aliaj   metal   otel   omor   otrava   investigatie   crima   hormoni   medicina   plamani   organism   sange   nas   cercetare   cultura   cunostinte   inspiratie   china   faringe   yang   yin   soare   energie   glande endocrine   secretie   reproducere   respiratie   tesuturi   aer  

All Tags

Famous Forum

 

Produsele organofosforice, printre cele mai infricosatoare otravuri

 Q:   Intreaba despre Produsele organofosforice, printre cele mai infricosatoare otravuri       
Produsele organofosforice, printre cele mai infricosatoare otravuri Produsele organofosforice sunt unele dintre cele mai înfricoşătoare otrăvuri create în zilele noastre.

În anul 1905, cercetătorul rus A. E. Arbuzov a descoperit posibilitatea fosforului de a forma combinaţii organice, începind din anul 1925, chimistul german Gerhard Schrader începe studiul sistematic al esteţilor acidului fosforic şi tiofosforic. Abandonandu-.şi pentru un timp lucrările, el le reia cu prilejul mutării sale în laboratoarele firmei Bayer din Leverkusen. Astfel, în perioada 1934- 1945. el a reuşit să sintetizeze un număr mare de compuşi, testarea lor biologică fiind făcută de Kuckenthal. Experienţele pe animale au demonstrat două proprietăţi : o puternică acţiune insecticidă. în special asupra paraziţilor plantelor, şi, ceea ce era mai tr ist, un efect toxic fulgerător asupra animalelor cu sange cald, inclusiv a omului.

Rezultatul primelor testări au permis orientarea cercetărilor în două direcţii diametral opuse : obţinerea de compuşi coţitra dăunătorilor şi fabricarea de noi substanţe toxice de luptă. Rezultatul definitiv al experienţelor privind proprietăţile posticide - fructul unor ameliorări progresive - a fost produsul denumit „E 605".
Abia terminate primele testări privind posibilităţile de aplicare în agricultură, că dosarele respective au fost confiscate de autorităţile americane de ocupaţie si trimise în S.U.A.

în ceea ce priveşte cea de a doua utilizare, savanţii nazişti au realizat o serie de produse cunoscute sub numele de Sarin, Soman şi Tabun, dotate cu o toxicitate ce întrecea tot ceea ce se realizase pană acum în acest domeniu. Din fericite produsele nu au fost folosite în cel de al doilea război mondial, deşi fuseseră preparate în cantităţi mari.

Americanii, în războiul din Coreea, au utilizat pe scară restransă aceste substaţe. Efectul lor este rapid şi groaznic, intoxicatul murind după o scurtă perioadă de mari tulburări nervoase.

în privinţa mecanismului de acţiune, se cunoaşte că produşii organoi'osforiei inhibă enzimele din grupul cholinesterazei. Funcţiunea cholinesterazei în organism este de a efectua scindarea acetilcholinei în choîină şi acid acetic, iar absorbţia sau blocarea cholinesterazei duce la acumularea acetilcholinei, care împiedică transmiterea impulsurilor nervoase. în cazul intoxicaţiilor, moartea se produce prin asfixie, întrucat, prin paralizia muşchilor respiratori organismul este lipsit de oxigenul necesar vieţii. S-a presupus de către unii autori că compuşii organofosforici trebuie să aibă şi un al doilea mecanism de acţiune, deosebit de acela de inhibitor al cholinesterazei.

In Statele Unite, produşii organofosforici aveau să facă o carieră vertiginoasă. Principalul preparat a fost denumit Pnrnthion, utilizat pentru a proteja plantaţiile de portocali contra insectelor, determinand ca producţia acestora să ajungă curand la ordinul miilor de tone. Recunoscut pentru eficacitatea sa, se răspandeşte în toate ţările, fiind cunoscut sub diverse nume. în R.F.G. „revine" iar în 1948, reluandu-şi vechiul nume de „E 605". Este prezentat în magazinele de chimicale în mici flacoane ermetic închise, avand bu.şon cu ghivent, şi în fiole din polietilenă. O etichetă avertiza pe cumpărător asupra toxicităţii produsului.

Pană în anul 1953, autorităţile americane au înregistrat 168 de cazuri de intoxicaţie cu acest produs, din care 9 ve ; victimele care absorbiseră toxicul din neatenţie, prezentau simptome similare cu cele provocate de acidul cianhidric şi cianura de potasiu, adică spasme şi paralizia respiraţiei. Pană la acea dată insecticidul nu a fost utilizat niciodată pentru comiterea unei crime sau chiar a unei sinucideri. Neexistand motive de identificare în organism, nu se cunoşteau nici metodele de punere în evidenţă.

In 1948, americanii Averell şi Norris, e drept, puseseră la punct dozarea acestuia în plante ; această metodă consta m a supune substanţa examinată la reacţii chimice cu benzidrină, şi dacă „E 605" era prezent, se forma o coloraţie galbenă. Schonemann descoperă o reacţie de culoare prin acţiunea unei soluţii alcaline de peroxid şi ortotoluidină. Mai amintim transformarea, în prezenţa lui „E 605", a indolului în indigo, coloraţia albastră obţinută permiţînd chiar determinarea cantitativă ; sau utilizarea reactivului 1, 3, 5 trinitrobenzen. Aceste metode sunt deosebit de sensibile şi permit decelarea unor cantităţi infime, de ordinul a o mia parte dintr-un miligram, de „E 605".


Tag-uri: crima, otrava, omor, investigatieCategorie: Stiinta si Tehnica  - ( Stiinta si Tehnica - Archiva)

Data Adaugarii: 26 November '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :