Statistics:
Visits: 1,063 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Organismul nostru are nevoie de lipide
Q: | Intreaba despre Organismul nostru are nevoie de lipide |
Lipidele au rol plastic şi în special funcţional energetic. Sub aspectul valorii funcţionale a lipidelor este de menţionat că unele lipide intră în alcătuirea mitocondriilor suport al enzimelor celulare, că lipidele fac posibilă absorbţia vitaminelor liposolubile, rolul de vitamină F al unor acizi graşi nesaturaţi (linoleic, linolenic, oleostearic etc), că unele lipide reprezintă materia primă în sinteza hormonilor corticoizi şi a celor genitali şi în sinteza sărurilor biliare, că lipidele din hipodermă au rol protector faţă de acţiunea factorilor fizici (exemplu : lovituri) şi că grăsimea hipodermică contribuie ca izolator termic la reducerea pierderilor de căldură prin piele, protejand o
Organismul îşi acoperă, în general, raţia de lipide pe seama alimentelor de origine animală (untură, slănină, unt, smantană, branză, carne, ouă, lapte etc.) şi vegetală (untdelemn, fructe oleaginoase, mămăligă etc). Cerealele, legumele şi fructele sunt sărace în lipide. Lipidele sunt constituite din acizi grasi si glicerol. Unul dintre motivele pentru care ne plac atat de mult grasimile (LIPIDELE) este acela ca mentin aromele in mancare.
În raport cu greutatea corporală, copiii au nevoie de o cantitate mai mare de lipide decât adulţii, însă abuzul de grăsimi şi, în general, alimentaţia excesivă duc la îngrăşare şi chiar la obezitate, cu depuneri de grăsime la inimă şi la ficat, scăderea capacităţii de muncă fizică şi intelectuală, tulburări ale aparatului digestiv supus unui efort permanent, ateroscleroză, ridicarea tensiunii arteriale, instalarea diabetului în timp mai îndelungat.
Obezitatea ca efect a lăcomiei fiziologice poate fi prevenită prin educaÅ£ie ÅŸi prin raÅ£ionalizarea pranzurilor în sensul limitării acestora. în cazul obezităţii de origine neuroendocrină trebuie să se trateze boala cauzatoare ÅŸi concomitent să se reducă la normal sau chiar la subnormal cantitatea alimentelor ingerate. Grasimea este o componenta vitala pentru buna desfasurare a activitatii celulelor si ajuta la absorbtia anumitor vitamine si a altor nutrienti. Foarte multe persoane mananca prea multe grasimi „rele†si prea putine grasimi „buneâ€.
Abuzul de grăsimi şi dulciuri (de pildă, abuz de halva) duce la diaree. Lipsa îndelungată a lipidelor din alimentaţie în cazul unui regim vegetarian prelungit alcătuit din legume, paine, făinoase şi fructe şi fără adaos de grăsimi cauzează distrofia adipogenetică cu tulburări care ţin de fapt de carenţa vitaminelor liposolubile şi a unor acizi graşi nesaturaţi necesari organismului şi pe care nu şi-i poate sintetiza.
sursa imaginii freedigitalphotos.net
rganismul contra frigului.
Organismul îşi acoperă, în general, raţia de lipide pe seama alimentelor de origine animală (untură, slănină, unt, smantană, branză, carne, ouă, lapte etc.) şi vegetală (untdelemn, fructe oleaginoase, mămăligă etc). Cerealele, legumele şi fructele sunt sărace în lipide. Lipidele sunt constituite din acizi grasi si glicerol. Unul dintre motivele pentru care ne plac atat de mult grasimile (LIPIDELE) este acela ca mentin aromele in mancare.
În raport cu greutatea corporală, copiii au nevoie de o cantitate mai mare de lipide decât adulţii, însă abuzul de grăsimi şi, în general, alimentaţia excesivă duc la îngrăşare şi chiar la obezitate, cu depuneri de grăsime la inimă şi la ficat, scăderea capacităţii de muncă fizică şi intelectuală, tulburări ale aparatului digestiv supus unui efort permanent, ateroscleroză, ridicarea tensiunii arteriale, instalarea diabetului în timp mai îndelungat.
Obezitatea ca efect a lăcomiei fiziologice poate fi prevenită prin educaÅ£ie ÅŸi prin raÅ£ionalizarea pranzurilor în sensul limitării acestora. în cazul obezităţii de origine neuroendocrină trebuie să se trateze boala cauzatoare ÅŸi concomitent să se reducă la normal sau chiar la subnormal cantitatea alimentelor ingerate. Grasimea este o componenta vitala pentru buna desfasurare a activitatii celulelor si ajuta la absorbtia anumitor vitamine si a altor nutrienti. Foarte multe persoane mananca prea multe grasimi „rele†si prea putine grasimi „buneâ€.
Abuzul de grăsimi şi dulciuri (de pildă, abuz de halva) duce la diaree. Lipsa îndelungată a lipidelor din alimentaţie în cazul unui regim vegetarian prelungit alcătuit din legume, paine, făinoase şi fructe şi fără adaos de grăsimi cauzează distrofia adipogenetică cu tulburări care ţin de fapt de carenţa vitaminelor liposolubile şi a unor acizi graşi nesaturaţi necesari organismului şi pe care nu şi-i poate sintetiza.
sursa imaginii freedigitalphotos.net
Tag-uri: grasimi, metabolism, arderi |
- Ce este dispensarizarea (11167 visits)
- Despre sange - elementele figurate eritrocite, leucocite, trombocite (9540 visits)
- Ce este cortizonul (8982 visits)
- De ce ne vajaie capul (8745 visits)
- Bolile globulelor albe (6267 visits)
- Ce este diureza (5797 visits)
- Despre scoarta cerebrala (5468 visits)
- Afectiunile endocrine si tratarea lor in statiuni (5369 visits)
- Notiuni despre igiena copilului si a adolescentului (4878 visits)
- Care sunt alimentele permise si nepermise pentru cardiaci (4431 visits)
- Ce este congestia pulmonara (4227 visits)
- Ce este coagularea sangelui (4206 visits)
- Ce importanta are bromura ? (4145 visits)
- Ce este formolul (4085 visits)
- Despre undele ultrascurte (3680 visits)
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
Categorie: Sanatate - ( Sanatate - Archiva)
Data Adaugarii: 28 October '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :