FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,069
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Organismul nostru are nevoie de lipide

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Organismul nostru are nevoie de lipide

 Q:   Intreaba despre Organismul nostru are nevoie de lipide       
Organismul nostru are nevoie de lipide Lipidele au rol plastic şi în special funcţional energetic. Sub aspectul valorii funcţionale a lipidelor este de menţionat că unele lipide intră în alcătuirea mitocondriilor suport al enzimelor celulare, că lipidele fac posibilă absorbţia vitaminelor liposolubile, rolul de vitamină F al unor acizi graşi nesaturaţi (linoleic, linolenic, oleostearic etc), că unele lipide reprezintă materia primă în sinteza hormonilor corticoizi şi a celor genitali şi în sinteza sărurilor biliare, că lipidele din hipodermă au rol protector faţă de acţiunea factorilor fizici (exemplu : lovituri) şi că grăsimea hipodermică contribuie ca izolator termic la reducerea pierderilor de căldură prin piele, protejand o rganismul contra frigului.

Organismul îşi acoperă, în general, raţia de lipide pe seama alimentelor de origine animală (untură, slănină, unt, smantană, branză, carne, ouă, lapte etc.) şi vegetală (untdelemn, fructe oleaginoase, mămăligă etc). Cerealele, legumele şi fructele sunt sărace în lipide. Lipidele sunt constituite din acizi grasi si glicerol. Unul dintre motivele pentru care ne plac atat de mult grasimile (LIPIDELE) este acela ca mentin aromele in mancare.

În raport cu greutatea corporală, copiii au nevoie de o cantitate mai mare de lipide decât adulţii, însă abuzul de grăsimi şi, în general, alimentaţia excesivă duc la îngrăşare şi chiar la obezitate, cu depuneri de grăsime la inimă şi la ficat, scăderea capacităţii de muncă fizică şi intelectuală, tulburări ale aparatului digestiv supus unui efort permanent, ateroscleroză, ridicarea tensiunii arteriale, instalarea diabetului în timp mai îndelungat.

Obezitatea ca efect a lăcomiei fiziologice poate fi prevenită prin educaţie şi prin raţionalizarea pranzurilor în sensul limitării acestora. în cazul obezităţii de origine neuroendocrină trebuie să se trateze boala cauzatoare şi concomitent să se reducă la normal sau chiar la subnormal cantitatea alimentelor ingerate. Grasimea este o componenta vitala pentru buna desfasurare a activitatii celulelor si ajuta la absorbtia anumitor vitamine si a altor nutrienti. Foarte multe persoane mananca prea multe grasimi „rele” si prea putine grasimi „bune”.

Abuzul de grăsimi şi dulciuri (de pildă, abuz de halva) duce la diaree. Lipsa îndelungată a lipidelor din alimentaţie în cazul unui regim vegetarian prelungit alcătuit din legume, paine, făinoase şi fructe şi fără adaos de grăsimi cauzează distrofia adipogenetică cu tulburări care ţin de fapt de carenţa vitaminelor liposolubile şi a unor acizi graşi nesaturaţi necesari organismului şi pe care nu şi-i poate sintetiza.

sursa imaginii freedigitalphotos.net


Tag-uri: grasimi, metabolism, arderi



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 28 October '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :