FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,728
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Narcis

Tag-uri Populare


razboi   tara   domnie   regi   istorie   antichitate   drepturi   civilizatie   lupta   politica   intregire   voievod   romani   daci   unire   investigatie   otrava   crima   omor   personalitati   revolutie   egiptul antic   guvern   interese   contraspionaj   spionaj   referat   india   grecia   evul mediu   cultura   egipt   evrei   familie   relatii   opere  

All Tags

Famous Forum

 

Narcis

 Q:   Intreaba despre Narcis       
Narcis Povestea lui Narcis este una dintre cele mai celebre si mai fascinante povesti oferite lumii de mitologia elena. Conform legendelor grecesti, Narcis este simbolul iubirii de sine.

Narcis este fiul zeului Cefise si al nimfei Liriope. Ghicitorul Cefise prezice ca baiatul va trai pana la o varsta inaintata daca nu se va privi niciodata pe sine. Copilul se transorma odata cu trecerea timpului in cel mai frumos barbat. Aspectul sau fizic este de o frumusete izbitoare. De aceea reuseste sa starneasca cele mai infocate iubiri.

Frumusetea sa exceptionala atrage privirile femeilor, facandu-le pe fiecare dintre acestea care l-au vazut sa se indragosteasca iremediabil de el. din pacate pentru acestea, Narcis este pe cat se poate de insensibil la iubirea lor, nepasandu-i. Narcis nu rupe numai inimile femeilor, dar si ale barbatilor. Astfel multi dintre barbatii care l-au vazut pe Narcis s-au indragostit de acesta. Din cauza disperarii, prietenul sau Aminias se sinucide, iar fetele indragostite peste masura si respinse cer razbunare. Nici aceasta sinucidere a lui Aminias nu il misca pe Narcis, acesta ramanand insensibil. Tot ceea ce ii place sa faca este sa vaneze si sa se preocupe decat de propria persoana.

Nimfele sunt alte creatii ale mitologiei grecilor, fiind simbolizate adesea pe jumatate goale. Ele intrupeaza frumusetea si delicatetea izvoarelor, a padurii, a intregii naturi. Protejeaza tot ce este tanar si asigura rodnicia pamantului. In majoritate fiice ale lui Zeus, acestea isi petrec majoritatea timpului in grote. Canta, danseaza si fac parte din Curtea marilor zei si zeite, precum Artemis. Nu sunt nemuritoare, insa viata lor dureaza cateva secole. Multe nimfe se indragostesc de el, printre care si Echo. Aceasta este blestemata de Hera, sotia lui Zeus deoarece l-a ajutat pe stapanul Olimpului sa o insele. Nimfa a tinut-o de vorba pe hera in timp ce Zeus o insela. Afland de acest lucru, Hera a pedepsit-o pe Echo, luandu-i glasul, lasand-o sa scoata numai sunele scurte. Echo il urmareste pe Narcis in padurea unde acesta vana. Simtindu-i prezenta, Narcis intreba cu glas tare cine este in padure. Nimfa nu poate decat sa scoata ecoul spuselor lui Narcis. Disperata ca nu poate sa comunice cu Narcis, Echo se arunca in bratele sale. Surprins, tanarul fuge, iar nimfa nu mai vrea sa traiasca si se omoara.

Nemesis se hotaraste intr-o zi sa le razbune pe victimele acestui frumos indiferent: intr-o zi foarte calduroasa, epuizat, Narcis se apleaca asupra unui izvor ca sa bea apa. Observandu-si imaginea reflectata, se indragosteste nebuneste de ea. Se apropie de obiectul iubirii sale, se dezechilibreaza, cade si se ineaca. Din trupul sau a rasarit planta care-i poarta numele. Narcis a murit deoarece nu a vrut sa se daruiasca.

In prezent exista chiar si in dictionar cuvantul „narcisism” care reprezinta o admiratie si dragoste exagerata fata de propria persoana fizica, care constituie adesea o stare patologică.

Sursa Imaginii - pt.pandapedia.com


Tag-uri: iubirea de sineCategorie: Istorie si Civilizatie  - ( Istorie si Civilizatie - Archiva)

Data Adaugarii: 23 December '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :