FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 971
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Mijloacele anticonceptionale

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Mijloacele anticonceptionale

 Q:   Intreaba despre Mijloacele anticonceptionale       
Mijloacele anticonceptionale Mijloacele anticonceptionale sunt de mai multe feluri: mecanice, chimice, biologice, chirurgicale, radiologice.

Mijloacele mecanice au drept scop sa impiedice patrunderea spermatozoizilor in vagin sau in uter. Ele pot fi utilizate de barbat (prezervativul) sau de femei sub forma capacelelor (pesarelor) care se aplica pe colul uterin.

Acestea din urma sunt confectionate din metal, cauciuc sau material plastic, au marimi diferite si se, aplica pe colul uterin, impiedicand astfel patrunderea spermatozoizilor in cavitatea uterina.

Capacelul poate sta pe col intre 8 si 12 ore. Dupa aceea trebuie scos, spalat si pastrat curat pana la o noua utilizare.

Mijlocele chimice pot fi cu actiune generala, cuprinzand anumite substante care, injectate femeii sau administrate pe gura, impied ica fecundatia, sau cu actiune locala, sub forma de ovule, tablete, creme, solutii care, introduse in vagin, distrug
sau scad viabilitatea spermatozoizilor, impiedicand astfel fecundatia.

Aceste substante au in general in compozitia lor chimica unul sau mai multi acizi. Ele se pot prepara la farmacie sau sunt gata fabricate, ca produsul „Preventin".

Ovulele sau tabletele trebuie introduse in vagin cu 30—60 de minute inaintea actului sexual. Spalatura vaginala trebuie facuta cu irigatorul imediat dupa raportul sexual sau cand este posibil si inainte, cu solutie acidulata (2 linguri otet la 1 litru apa), este o metoda anticonceptionala eficace.

Ca o metoda biologica poate fi citata legea Ogino-Knaus, dupa care perioada de maxima fertilitate la femeie este socotita intre a 12-a si a 20-a zi a ciclului menstrual. La femeile cu menstruatii regulate, respectarea acestei legi este o metoda eficienta in 85% din cazuri.

Ligatura chirurgicala a trompelor sau castrarea radiologica sunt metode care se aplica numai cu indicatia exclusiva a medicului si numai in cazuri speciale, rare.


Tag-uri: anticonceptionale, mijloace, mecanice



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 29 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :