FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,179
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Kinetoterapia in litiaza urinara

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Kinetoterapia in litiaza urinara

 Q:   Intreaba despre Kinetoterapia in litiaza urinara       
Kinetoterapia in litiaza urinara Este o metodă utilă pentru tratamentul litiazei urinare şi cuprinde : gimnastica medicală, jocurile sportive, cura de teren, masajul şi turismul.
Exerciţiile fizice exercită asupra organismului influenţe care se răsfrang nu numai asupra organelor şi funcţiilor solicitate de efort, ci şi asupra celorlalte părţi ale acestuia, neangrenate direct în activitatea musculară. Ele stimulează procesele de nutriţie, activand metabolismul tuturor substanţelor energetice. De asemenea, antrenează procesele de excreţie şi creşte eliminarea substanţelor toxice prin urină. Ingestia de apă, cand este urmată de exerciţii fizice variate, pană la uşoară sudaţie, face ca absorbţia şi eliminarea apei să fie accelerată. în plus, diureza se prelungeşte, re-zultand o pierdere în greutate prin sustragerea de apă din organism. Cand exerciţiul fizic precede ingestia de apă, absorbţia intestinală este rapidă, însă nu se mai produce diureza, deoarece organismul reţine apa pentru a-şi recupera pierderile.

Pe langă creşterea debitului sanguin renal şi a diurezei, exerciţiile fizice stimulează peristaltismul bazineto-ureteral, cresc tonusul musculaturii abdominale şi previn ptoza renală şi, deci, cudura ureterală, care favorizează staza urinară şi, prin ea, infecţia şi litiaza.

În litiaza urinară, exerciţiile fizice se recomandă în scop profilactic şi curativ. Profilactic, ele urmăresc păstrarea şi îmbunătăţirea sănătăţii, reprezentată printr-o normală dezvoltare a corpului, o bună funcţionare a organelor, o armonie între somatic şi funcţional, o sinergie psiho-fizică. De asemenea, tot în scop profilactic, exerciţiile fizice sunt utile pentru combaterea obezităţii, bolilor digestive şi metabolice, care favorizează şi chiar întreţin litiaza urinară.
Curativ, gimnastica medicală are un mare rol, prin acţiunea ei favorabilă asupra funcţiilor renale.

Exerciţiile fizice se pot practica sub diferite forme, începand cu cele simple, respiratorii şi încheind cu jocurile sportive.
Cura de teren este tot o formă de kinetoterapie şi constă din mersul liniştit şi uniform pe poteci bine întreţinute, în teren variat, pe distanţe variind de la cateva sute de metri pană la 2—3 km şi cu o înclinare de 5—20°. Din loc în loc, sunt prevăzute popasuri cu bănci pentru odihnă. Cura de teren are efecte foarte bune asupra organismului, numai dacă se repetă zilnic.

Masajul. Denumirea derivă din cuvantul arab mass care înseamnă a frămanta. Prin masaj se înţelege o combinaţie de manipulaţiuni manuale, aplicate sistematic asupra organismului, în scop terapeutic sau igienic.
Subiectiv, bolnavul are senzaţia plăcută de căldură în regiunea supusă masajului, senzaţia de relaxare, de uşurare a mişcării. Local, adică în regiunea lombară, are acţiune sedativă, de înlăturare a durerilor, de activare a circulaţiei şi creştere a filtrării glomerulare.

Un efect binefăcător asupra sănătăţii omului îl are şi turismul, activitate cu caracter recreativ sau sportiv, constand din parcurgerea unor distanţe pe jos sau cu diferite mijloace de transport, pentru vizitarea regiunilor pitoreşti, a localităţilor, a obiectivelor economice, istorice etc. In ultimii ani, turismul a luat o mare amploare în toată lumea, iar în România a căpătat un caracter de masă, fiind un mijloc eficace de cunoaştere a patriei noastre şi a realizărilor poporului, atat pentru turiştii români cat şi pentru cei din străinătate.

Turismul, pe lingă latura sa instructiv-educativă şi economică, mai are un rol binefăcător asupra sănătăţii omului prin scoaterea lui din preocupările cotidiene, din stresurile nociceptive şi contribuind, astfel, la echilibrarea lui nervoasă şi psihică.

sursa imaginii http://farm2.static.flickr.com


Tag-uri: apa, minerale, cura, tratament, boala, natural



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 03 March '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :