FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,896
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Hades

Tag-uri Populare


razboi   tara   domnie   regi   istorie   antichitate   drepturi   civilizatie   lupta   politica   intregire   voievod   romani   daci   unire   investigatie   crima   omor   otrava   personalitati   revolutie   egiptul antic   guvern   spionaj   contraspionaj   interese   referat   india   grecia   evul mediu   cultura   egipt   evrei   familie   relatii   opere  

All Tags

Famous Forum

 

Hades

 Q:   Intreaba despre Hades       
Hades Hades reprezinta unul dintre cei mai importanti zei ai Panteonului grecesc. Alaturi de cei doi frati ai sai – Zeus si Poseidon, reprezinta triada conducatoare a tuturor zeilor olimpieni. Hades intrupeaza zeul Infernului.

Hades împreună cu Zeus şi Poseidon sunt fii lui Cronos si al Reei. Cronos este zeul suprem al timpului, zeul primordial, iar Geea reprezintă Pământul. Cronos se simte foarte speriat si amenintat atunci cand un oracol l-a avertizat ca va fi detronat de unul din copiii sai. Drept urmare, Cronos isi mananca toate progeniturile dupa nastere. Disperata din cauza acestei situatii, Reea, sotia lui Cronos, decide sa nasca in secret cel de-al seselea copil al sau. Pentru a evita ca si acest copil sa fie ucis de catre Cronos, aceasta ii ofera marelui zeu un bolovan in scu tece pe care acesta il inghite. Copilul salvat era Zeus care, după o lupta de zece ani reuseste sa isi elibereze fratii si sa imparta stapanirea lumii. La impartirea lumii, lui Zeus i-a revenit
cerul, lui Poseidon- marea, iar lui i-a revenit lumea subterana si infernul.

Zeu nemilos al Infernului, Hades interzice iesirea de pe taramul sau si ii devoreaza pe cei care-i prinde fugind. Este temut de cei vii, care-i evita rostirea numelui, dar si de demoni deopotriva care nu au curajul sa se revolte. Ciclopii i-au daruit o casca, datorita careia putea deveni invizibil. Domneste asupra mortilor, asistat de demoni asupra carora isi impune autoritatea.

Chiar daca este atat de urat de oameni, dar si de zei si chiar daca salasluieste in Infern, Hades se indragosteste de Persefona. Aceasta fiind o faptura foarte frumoasa si incantatoare, Zeus devine gelos. Zeus era cunoscut drept unul dintre cei mai mari cuceritori barbati, fiind notorii numeroasele sale relatii extraconjugale. Drept urmare, Zeus ii interzice lui Hades s-o ia de sotie pe Persefona, nesuportand ideea ca aceasta tanara delicate sa fie inchisa pe vesnicie in Infern. Insa Hades ii da acesteia sa inghita un sambure de rodie, care o leaga definitiv de Infern. Astfel, aceasta devine la fel de cruda ca si sotul sau. Este zeul cel mai detestat de muritori si de zei.

Era un zeu pe care oamenii il urau deosebit de mult, iar acest lucru era evidentiat de faptul ca muritorii nu i-au inchinat aproape nici un templu, niciun altar. Ceremoniile consacrate lui erau organizate noaptea, animalele ce-i erau sacrificate fiind de obicei negre si cu capul in jos. Daca i se inalta un sanctuar, acesta nu era deschis decat o data pe an, sau se intra decat o singura data, ca in Infern.

Si totusi, lucratorii pamantului il invocau sub numele de Pluton, nume pe care-l vor prelua si romanii. El este cel care da nastere bogatiilor, devenind ulterior un zeu bun, ce tine intr-o mana un corn al abundentei si in cealalta unelte agricole.

Sursa Imaginii - platea.pntic.mec.es


Tag-uri: grecia, plutonCategorie: Istorie si Civilizatie  - ( Istorie si Civilizatie - Archiva)

Data Adaugarii: 24 December '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :