FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,231
Votes: 1
Fame Riser
          
Fame Rank
1
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce este infuzia

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce este infuzia

 Q:   Intreaba despre Ce este infuzia       
Ce este infuzia Infuzia este un procedeu de extractie prin apa fierbinte a substantelor medicamentoase active din vegetale. In functie de caracteristicile substantei pe care vrem s-o extragem din plante (flori, frunze, radacini) folosim actiunea apei la o anumita temperatura si o anumita perioada de timp, care difera dupa procedeul ales (mace rare, infuzie sau decoct).

Pentru infuzare, apa se incalzeste la temperatura de fierbere (inainte de a da in clocot) si trebuie sa actioneze asupra produselor vegetale (inmuiate in apa rece in prealabil) timp de 15 minute, intr-un vas inchis. Se filtreaza dupa racire, solutia obtinuta numindu-se infuzie.

Cantitatea de ceai folosita la prepararea unei infuzii este de 3-5 g la 100-150 ml apa (cam cat luam cu trei degete). Infuziile administrate in scop terapeutic se elibereaza de la farmacie in baza unei prescriptii medicale, in sticle etichetate.

Ele se iau cu lingurita sau lingura, de obicei in 3 reprize pe zi, sau dupa indicatia medicului. Cu toate ca au in compozitia lor substante conservante, este bine ca infuziile sa fie eliberate in cantitati mici (pe cateva zile), deoarece se altereaza usor. Pe perioada intrebuintarii se vor pastra la rece.


Tag-uri: infuzie, apa fierbinte, procedeuCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 15 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :