FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,072
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole

Intrebari despre Putem rezolva orice problema a parului nostru

- Câţi foliculi de păr are corpul uman? by Daniel

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   ac   material   cusaturi   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   femei   tratament   hidratare   sarcina   machiaj   ruj   piele   creme   fat   fata   relatie   cuplu   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Putem rezolva orice problema a parului nostru

 Q:        
Părul poate fi uscat de la natură sau poate să devină astfel din cauza on-dulaţiilor permanente făcute la cald, a abuzului de decolorante, sodă, săpunuri alcaline etc.

Deoarece uscăciunea se datorează însă de cele mai multe ori unei defectuoase şi iraţionale îngrijiri, trebuie cunoscute metodele care urmează să fie folosite în asemenea cazuri. Parul tau iti este propriul barometru al starii tale de sanatate.

Celulele din firele de par cresc intr-un mod mult mai rapid decat orice alta portiune a corpului tau. Cand trupul tau este supus stresului sau multelor probleme ce te macina din interior, celulele din par isi opresc brusc activitatea pentru a redirectiona energia spre locurile unde aceasta este necesara.
In primul rand tre buie să existe preocupare pentru curăţarea părului prin spălare cu şampon.

Din gama şampoanelor, cel mai indicat rămane şamponul care conţine gălbenuş de ou, bogat în lecitină (substanţă lipoidică); aceasta acţionează şi asupra creşterii părului, dandu-i supleţe şi luciu. Gălbenuşurile pot fi folosite ca atare, aplicandu-se direct pe păr; după un interval de 1—2 ore, cu mainile umezite în apă caldă, se fricţionează bine firele de păr pînă se înmoaie gălbe-nuşul. Clătirea părului se va face cel puţin 10 minute, indiferent de natura şamponului. în ultima apă se adaugă cîteva picături de suc de lămîie.

Apa folosită la spălatul părului are o mare importanţă, deoarece o apă dură îmbacseşte firele de păr, fixînd mai ales urmele de săpun, ceea ce determină să se recurgă la unele substanţe contraindicate ca sodă, detergenţi etc. Pentru a evita asemenea neajunsuri, se va folosi apa de ploaie sau se va adăuga în apa de spălat o linguriţă de bicarbonat de sodiu.

Uscarea părului se va face cu prosoape încălzite şi nu la o sursă de căldură prea puternică. Pe timpul verii podoaba noastra capilara este expusa multor primejdii cum ar fi nocivitatea razelor soarelui sau clorul din apa piscinelor. Asa cum stim sa ne protejam pielea cu ajutorul lotiunilor cu factor de protectie sau evitând expunerea la soare la ore nepotrivite, la fel trebuie sa învatam sa ne aparam si parul.

Insuficienta gresare a părului poate fi compensată prin băi de ulei, care se fac masand pielea capului cu ulei de ricin sau ulei de măsline, uşor încălzit, după care se înfăşoară capul cu un prosop înmuiat în apă caldă. Se pot folosi şi briantine. Abuzul de briantine nu este indicat, deoarece încleiază părul, care în aceste condiţii se murdăreşte cu uşurinţă.

Din cauza oboselii, a purtării timp îndelungat a pălăriilor, a decolorării excesive, a obişnuinţei de a folosi vopsele sau din alte cauze, părul se poate anemia. Hrănirea acestuia se face folosindu-se loţiuni speciale.

Periatul părului, in cazul părului uscat, este o operaţie obligatorie, indicat să fie făcută seara, pentru a-l cruţa a-l aerisi şi mai ales a repartiza grăsimea pe toată suprafaţa firelor. Se vor evita periile din nailon.

Parul gras. Adesea, după cîteva zile după ce a fost spălat, părul capătă un aspect unsuros, datorită unei secreţii exagerate de sebum, aflux de grăsime de cele mai multe ori în legătură cu activitatea hormonală, care apare de obicei în momentul pubertăţii, dispărand după menopauză. Dar această seboree poate apărea şi la femeile surmenate, la cele care prezintă tulburări nervoase sau tulburări în funcţia aparatului digestiv. Se poate agrava datorită abuzurilor în folosirea şampoanelor, degresantelor, sodei, loţiunilor alcoolice concentrate etc, care în loc să ducă la uscarea părului, agravează gradul de grăsime, deoarece glandele sebacee excitate de aceste substanţe secretă în exces.

Acelaşi neajuns apare şi în cazul în care spălăm părul prea des. De aceea, părul nu trebuie spălat decît cel mult o dată pe săptămînă.

Substanţele folosite la spălat: în mod obişnuit se va folosi săpunul. In nici un caz nu se va rucurge la săpunul de rufe sau la săpunurile de calitate inferioară, care conţin o proporţie mare de substanţe alcaline. In comerţ există o gamă variată de şampoane destinate părului gras.

Săpunul nu trebuie să fie frecat de firele de păr, ci cu ajutorul unui mic burete înmuiat în apă caldă şi frecat cu săpun, se face o spumă cu care se spală bine pielea capului şi părul.

Părul va fi clătit din abundenţă în citeva ape sau se va lăsa să curgă apa circa 10 minute pentru a îndepărta urmele de săpun, care răman pe firele de păr şi pot fi dăunătoare. Dacă operaţia a fost bine executată, părul va rămîne curat, fără depozit. In ultima apă de clătit se va adăuga zeama unei jumătăţi de lămaie.

Substanţele folosite la spălat trebuie să aibă proprietăţi antielectrizante, să nu irite pielea, să reglementeze secreţia sebacee, să combată dezvoltarea microbilor care pot interveni în cazuri de seboree.

Cand seboreea s-a instalat, indiferent dacă este grasă sau uscată, se vor folosi loţiuni speciale prescrise de medic.

Seboreea este însoţită adesea de mătreaţă, care marchează de obicei în-ceputul căderii părului. De aceea, tratamentul seboreei şi al mătreţii nu trebuie privit cu superficialitate; nu se va aştepta începerea căderii părului ca să fie consultat medicul. Razele ultraviolete, helioterapia, diferite loţiuni pot să aducă o ameliorare, dar bineînţeles, întrebuinţarea acestora se face numai sub supravegherea medicului.

Masajul pielii capului avand rolul de a activa circulaţia sîngelui, se reco-mandă să fie practicat seara. în timpul masajului se pot folosi loţiuni tonice.
Periatul părului gras se va face cu grijă şi numai cu o anumită tehnică: nu va fi nici brutal, nici prelungit şi nu va porni chiar de la rădăcina firului de păr.
în anumite cazuri de cădere a părului, periatul va fi suprimat cu desă-vîrşire.

Indiferent de tipul de par pe care il avem, ingrijirea parului se poate obtine cu ajutorul a sase plante cunoscute pentru efectul lor benefic. Folosind aceste tratamente puteti lupta impotriva caderii parului, puteti stimula cresterea acestuia, scapati de problemele cauzate de caderea parului si il puteti tonifia. Flori de musetel – pe langa tonifierea parului, da totodata parului reflexe blonde, aurii: bai sau lotiuni prelungite cu infuzie preparata din 3 linguri de flori la o cana de apa.Amestec de salvie , sunatoare (Hipericum Perforatum) si rosmarin (Rosmarinum Officinalis), in parti egale; se prepara un macerat in otet de vin si alcool. Se lasa timp de 4 ore, dupa care se strecoara si se amesteca cu apa in parti egale, obtinanad un otet de toaleta indicat contra caderii parului. Ardeiul– tonic capilar energic, produce o irigare mai buna la nivelul radacinii firului de par, respectiv o troficitate crescuta: tinctura de ardei se prepara din 200 g ardei macerat timp de 7-8 zile in 100 ml alcool; cu produsul rezultat se fac frictiuni energice la radacina parului. Brusturele – contra caderii parului, stimuleaza si cresterea acestuia; totodata este folosit si contra mancarimilor de piele si a matretii: se prepara un decoct din 4 linguri radacina la 500 ml apa si se clateste parul, sau se aplica sub forma de comprese Ceapa – se recomanda in seboreea parului, pentru a opri caderea acestuia. Se prepara un macerat din 3 cepe curatate care se pun la macerat pentru 24 ore in 500 ml rom: la 2 zile se fac frictiuni ale pileii capului. Se mai foloseste si infuzia de ceapa, 5 cepe la 1 litru de apa, sub forma de cataplasme calde, contra caderii parului. Nasturelul– sucul de nasturel poate fi utilizat contra caderii parului, facandu-se frictiuni ale pielii capului.

sursa imaginii freedigitalphotos.net


Tag-uri: matreata, mustel, seboree



Categorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 10 October '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :