FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 233
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cafeaua

Tag-uri Populare


relatii   individ   social   interactiune   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   relaxare   vacanta   plimbare   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   pasiune   vise   copii   vedete   religie   eleganta   ghiveci   amabilitate   societate   pamant   evolutie   copilarie   madonna   familie  

All Tags

Famous Forum

 

Cafeaua

 Q:   Intreaba despre Cafeaua       
Ceasca de dimineata, un espresso, cafea de la filtru sau caffe latte, pe langa faptul ca te pregateste pentru ziua in curs, contine mai multe povesti decat iti inchipui.

De la bun inceput trebuie stiut faptul ca exista doua varietati de cafea- Arabica si Robusta. Majoritatea expertilor sunt de parere ca boabele de tip Arabica sunt cele mai aromate, dar si cele mai scumpe. Boabele Arabica de calitate superioara cresc la 600-2.000 m deasupra nivelului marii, intr-un climat cald, tropical. Aroma este complexa, savuroasa si delicata, rezultatul fiind o cafea cu un gust mai bland. Boabele de tip Robusta, asa cum sugereaza si numele, au o textura rigida, ce asigura o aroma puternica. Ele cresc in zonele mai joase ale muntilor, sunt mai grele decat cele Arabica si pot rezista la o gama variat a de temperaturi.

Boabele de cafea sunt cultivate in intreaga lume, acolo unde conditiile climaterice o permit. Astfel de cerinte speciale se regasesc de obicei in culoarul dintre Tropicul Racului si Tropicul Capricornului. In functie de diferiti factori de ordin agricol, precum si in functie de regiunea unde sunt cultivate, boabele capata o aroma unica.

Aroma este prima impresie, atributul ce dezvaluie originea cafelei, in timp ce senzatiile oferite de papilele gustative- cunoscute sub denumirea de „coffee body” reprezinta atributul ultim, dar nu mai putin important. Aroma este parfumul care iti va furniza indicii privind prospetimea si calitate cafelei.

Cafeaua stie sa ne incante papilele gustative, dar mai stie datorita proprietatilor sale sa aiba grija de corpul nostru si la exterior. Cafeaua este o metoda excelenta de mentinere a tineretii pielii si a parului.

Industria cosmetica a dezvoltat o serie de produse pe baza de cafea care lupta intens cu celulita. Stimuleaza regenerarea celulara si activeaza circulatia sangelui, avand si un rol tonifiant. Mai poti sa-ti si exfoliezi pielea terna si fara energie cu un exfoliant pe baza de cafea.

Daca ai parul castaniu, o cana de cafea neagra ii va conferi parului tau multa stralucire si niste reflexe uimitoare. Tot ce trebuie sa faci este sa iti clatesti parul cu cafeaua neagra preparata.

Sursa Imaginii - commons.wikimedia.org


Tag-uri: boabe, cosmetica



Categorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 21 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :