FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,409
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole

Intrebari despre Afrodita

- Daca eu as fi zeita dragostei Afrodita, tu cine ai vrea sa fi si by ioan vasile

Tag-uri Populare


razboi   tara   domnie   regi   istorie   antichitate   drepturi   civilizatie   lupta   politica   intregire   voievod   romani   daci   unire   investigatie   crima   omor   otrava   personalitati   revolutie   egiptul antic   guvern   spionaj   contraspionaj   interese   referat   india   grecia   evul mediu   cultura   egipt   evrei   familie   relatii   opere  

All Tags

Famous Forum

 

Afrodita

 Q:        
Afrodita reprezinta una dintre cele mai cunoscute zeitati ale mitologiei. Ea este zeita greaca a iubirii, idealul farmecului feminin. Este foarte cunoscuta mai ales pentru frumusetea sa, pentru farmecul sau, dar mai ales pentru faptul ca ea este zeita iubirii, cunoscand toate tainele dragostei. Poetii celebreaza trasaturile perfecte ale chipului sau, stralucirea ochilor, surasul buzelor, puritatea sanilor.

Originile sale nu sunt bine cunoscute, existand mai multe povesti despre cum aceasta s-a nascut. Conform lui Homer, Afrodita este fiica lui Zeus si a Dioneei, zeita din prima generatie. Dupa Hesiod, aceasta s-a nascut din spuma marii, fecundata de organul sexual al lui Uranus, retezat si aruncat in mare de Cronos, tatal lui Zeus. Cei mai multi au adoptat din punct de vedere al origin ilor Afroditei legenda care afirma ca ea este fiica marelui Zeus, stapanul Olimpului si al tuturor zeilor. Tot aceasta legenda afirma ca aceasta ar fi una dintre primele zeite aparute pe pamant.

Exista numeroase legende legate si de iubirile zeitei. Afrodita intruchipeaza voluptatea iubirii legitime, dar si nelegitime. Aceasta se casatoreste cu Hefaistos, zeul schiop al focului si al mestesugurilor. Hefaistos si este in acelasi timp si fratele vitreg al zeitei, Zeus fiind tat─âl acestora. Demna stapana a seductiei ai a vicleniei, ea nu ii este fidela barbatului sau pe care il inseala cu Ares, zeul razboiului. Din pacate pentru zeita, Hefaistos afla si le intinde celor doi o cursa- o plasa cu fire invizibile. Dupa ce Afrodita si Ares sunt prinsi in plasa, Hefaistos cheama apoi pe toti zeii sa constate infidelitatea. Afrodita fuge de rusine in Cipru, iar Ares in Tracia. Din iubirea lor s-au nascut Eros (Dragostea), Anteros (Dragostea renascuta), Deimos (Teroarea) si Phobos (Teama). Zeita nu s-a limitat doar la cele doua iubiri anterioare ale sale, avand mai multi amanti: pe Adonis, pe pastorul Anhise cu care o va avea pe Enea, pe Hiermes, Dionisos si pe altii.

Gelozia Afroditei este renumita. Se va razbuna pe Eos (Aurora), cea care l-a sedus pe Ares, daruindu-i o iubire imposibila dar si pe cei care nu i se supun. Astfel, le indreapta pe ficele lui Cinirias spre prostitutie, le invaluieste pe femeile din Lemnos cu o duhoare pestilentiala, acestea neglijandu-i cultul. Ele sunt parasite de barbati, formand apoi o societate exclusiv feminina.

Mai exista inca o renumita legenda legata nu numia de Afrodita, dar si de zeitele Hera, si Atena. Conform acesteia, Eris (Discordia) lanseaza o mare intrecere si provocare a orgoliilor celor trei si anume care dintre cele trei este cea mai frumoasa. Premiul care era oferit consta intr-un mar (marul discordiei) celei care va castiga concursul. Bineinteles ca Afrodita a castigat concursul.

Domeniul Afroditei este cel al dorintelor carnale. Odata cu nasterea ei, s-au nascut si flecarelile tinerelor, surasurile, disimularile, sarmul si seductia.

Cultul Afroditei a fost unul atat de puternic si de renumit, incat si romanii au adoptat-o ca si zeitate, venerand-o sub numele de Venus.

Sursa Imaginii -answers.com


Tag-uri: grecia, iubireCategorie: Istorie si Civilizatie  - ( Istorie si Civilizatie - Archiva)

Data Adaugarii: 23 December '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :