FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 900
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre 1929 - octombrie 24: Crahul Bursei din New York

Tag-uri Populare


razboi   tara   domnie   regi   istorie   antichitate   drepturi   civilizatie   lupta   politica   intregire   voievod   romani   daci   unire   investigatie   crima   omor   otrava   personalitati   revolutie   egiptul antic   guvern   spionaj   contraspionaj   interese   referat   india   grecia   evul mediu   cultura   egipt   evrei   familie   relatii   opere  

All Tags

Famous Forum

 

1929 - octombrie 24: Crahul Bursei din New York

 Q:   Intreaba despre 1929 - octombrie 24: Crahul Bursei din New York       
1929 - octombrie 24: Crahul Bursei din New York Caderea bursei new-yorkeze a fost denumita, joia neagraā€¯. Crahul a marcat Inceputul celei mai mari crize economice din istoria omenirii, desfasurata Intre anii 1929 si 1933.

In acea zi, crahul bursei din New York a fost provocat de vanzarea a 12 800 800 de actiuni (In zilele obisnuite nu se vindeau decat 8 200 000 de actiuni, cel mult), carora le-a scazut drastic pretul.

Panica a luat proportii deosebit de mari, In conditiile In care pretul actiunilor scadea continuu si toata lumea cauta sa le vanda. Daca la 29,octombrie 1929 valoarea actiunilor scazuse la 75%, pana la 14 noiembrie 1929 aceasta a ajuns la 1/3. Crahul a determinat Ingrijorare In Intreaga lume si criza economica s-a declansat. Intreaga lume va suporta, cea mai grea perioada, din punct de vedere economic, din istori a ei si care s-a caracterizat prin scadera drastica a productiei, inflatie si cresterea somajului.

1936-1939: Batalia de la Madrid Spania a traversat perioada razboiului civil, dintre fortele nationaliste si cele republicane, Intre anii 1936 si 1939. In cadrul acesteia, deosebit de lunga si sangeroasa a fost batalia pentru Madrid. Nationalistii au atacat orasul In noiembrie 1936.

Fortele nationaliste, conduse de generalul Emilio Mola, au Inaintat pana In zona campusului universitar. Apoi au fost sapate transee si mult timp pozitiile s-au pastrat. In iulie 1937, republicanii au contraatacat, dar au fost respinsi. Lupta a fost sangeroasa, soldandu-se cu 15 000 de morti si raniti.

Asediul asupra Madridului a mai durat doi ani. La data de 26 martie 1939, generalul nationalist Franco a declansat o puternica ofensiva asupra Madridului, pe care l-a ocupat la data de 31 martie 1939. Evenimentul a Insemnat sfarsitul razboiului civil spaniol.


Tag-uri: bursa, criza economicaCategorie: Istorie si Civilizatie  - ( Istorie si Civilizatie - Archiva)

Data Adaugarii: 02 December '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :