FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,724
Votes: 2
Fame Riser
          
Fame Rank
1.5
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre 1883 - octombrie: Aderarea Romaniei la Tripla Alianta

Tag-uri Populare


razboi   tara   domnie   regi   istorie   antichitate   drepturi   civilizatie   lupta   politica   intregire   voievod   romani   daci   unire   investigatie   crima   omor   otrava   personalitati   revolutie   egiptul antic   guvern   spionaj   contraspionaj   interese   referat   india   grecia   evul mediu   cultura   egipt   evrei   familie   relatii   opere  

All Tags

Famous Forum

 

1883 - octombrie: Aderarea Romaniei la Tripla Alianta

 Q:   Intreaba despre 1883 - octombrie: Aderarea Romaniei la Tripla Alianta       
1883 - octombrie: Aderarea Romaniei la Tripla Alianta In anul 1879, cancelarul german Bismarck a reusit sa realizeze o apropiere de Austro-Ungaria, Incheind cu aceasta o alianta defensiva secreta, Indreptata Impotriva Rusiei.

Daca armata tarista ar fi atacat una dintre aceste tari, atunci ele s-ar fi ajutat In lupta Impotriva Rusiei. La aceasta alianta a aderat, tot In secret, si Italia, In anul 1882, nemultumita de faptul ca Franta se extinsese In Tunisia.

Abilul diplomat german, cancelarul Otto von Bismarck, a reusit astfel sa-si Indeplineasca doua obiective: pe de o parte, avea un aliat puternic In eventualitatea In care Rusia ar fi declansat vreo actiune militara Impotriva tarii sale, iar pe de alta parte a reusit sa izoleze Franta pe continent.

Tinand cont de faptul ca cea mai mare amenintare la adresa Romaniei era reprezenta ta de Rusia, care rapise din nou sudul Basarabiei si ale carei armate se retrasesera cu greu de pe teritoriul romanesc dupa razboiul din 1877-l878, se punea problema ca Romania sa se alieze cu o mare putere, astfel Incat sa nu ramana izolata si sa nu fie luata prin surprindere de vreo alta tendinta expansionista tarista.

De aceea, In secret, la Viena, Romania a Incheiat tratatul cu Austro-Unga-ria, prin care tara noastra adera la Tripla Alianta. In aceeasi zi, Germania adera si ea la tratatul ro-mano-austro-ungar. Aderarea Romaniei la Tripla Alianta a fost secreta si de acest lucru opinia publica romaneasca a aflat abia dupa declansarea Primului Razboi Mondial. Prin aderarea la Tripla Alianta, Romania obtinea un important sprijin Impotriva vreunui atac strain la adresa sa.

Trebuie avut In vedere ca, desi statul roman cu cel dualist deveneau aliati si Isi acordau sprijin In cazul In care unul dintre ele ar fi fost atacat, Romania nu i-a abandonat pe fratii nostri aflati sub stapanire austro-ungara, pe care i-a sustinut si dupa 1883 In lupta lor pentru obtinerea de drepturi. Tratatul romano-austro-ungar a fost reInnoit de mai multe ori pana In anul 1913.


Tag-uri: aliantaCategorie: Istorie si Civilizatie  - ( Istorie si Civilizatie - Archiva)

Data Adaugarii: 02 December '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :