FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,135
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Reumatismul cardioarticular

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Reumatismul cardioarticular

 Q:   Intreaba despre Reumatismul cardioarticular       
Reumatismul cardioarticular Reumatismul cardioarticular sau poliarticular acut este o boală imuno-alergică interesand de regulă copiii de varstă şcolară şi adolescenţii; ea poate ataca inima lăsand leziuni valvulare definitive.

Cauza principală a bolii este infecţia cu streptococ, localizată la nivelul gatului (faringe, amigdale). Aceasta pricinuieşte, din partea unui organism predispus, o reacţie de răspuns faţă de microbi şi faţă de unele componente chimice din structura lor, eau-zand o inflamaţie generalizată, cu febră, prinderea articulaţiilor şi adesea a inimii. Frecvent interesate în cursul atacului reumatic sunt valvulele inimii care se inflamează realizand endocardita reumatică. Odată cu vindecarea atacului reumatic ced ează şi inflamaţia valvulelor, dar ea este urmată de sclerozări, sudarea sau refracţia lor ducand fie la îngustare (stenoză) fie la lipsa de etanşeitate a închiderii valvulelor (insuficienţe). De obicei prinderea inimii de către procesul reumatic are loc la primul atac de reumatism.

Se apreciază statistic că in cadrul unei epidemii de infecţie streptococică (amigdalite acute) apărută într-o colectivitate predispusă, de obicei o colectivitate şcolară, 4% din cei afectaţi fac o determinare reumatică, iar din aceştia 20-30% răman cu o boală definitivă de inimă. în afară de copii şi adolescenţii care au predispoziţia de varstă de a face reumatismul, boala are frecvenţă crescută la personalul din învăţămantul preşcolar şi şcolar, ca şi la cadrele sanitare care vin, prin profesia lor, în contact cu pacienţi purtători de streptococ cauzator de reumatism.

Prevenirea îmbolnăvirilor se realizează prin combaterea infecţiei cu streptococ. Depistată şi tratată cu penicilină la timp, este urmată de eliminarea microbului. în colectivităţi şcolare, un purtător de streptococ poate transmite germenul prin aer, la un număr mare de colegi de clasă ; dintre aceştia unii pot să facă reumatism. Din acest motiv, în momentul cand unul sau mai mulţi elevi într-o clasă fac o an-gină streptococică, pe langă tratamentul lor, toţi devii din clasa respectivă ar trebui să beneficieze de măsuri de dezinfecţie naso-faringiană (Faringosept) şi penicilinoterapic.

Bolnavul care a avut reumatism acut are tendinţa ca la o noua infectie cu streptococ să refacă atacul reumatic. Cei care au leziune cardiacă pot priveni agravări ale acesteia în cursul puseelor repetate de reumatism.


Tag-uri: inima, cardiac, cardiovascular, boala



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 08 October '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :