FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 342
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Primele sonde sovietice pe Luna

Tag-uri Populare


anatomie   oase   corp   muschi   picioare   brate   fier   aliaj   metal   otel   omor   otrava   investigatie   crima   hormoni   medicina   plamani   organism   sange   nas   cercetare   cultura   cunostinte   inspiratie   china   faringe   yang   yin   soare   energie   glande endocrine   secretie   reproducere   respiratie   tesuturi   aer  

All Tags

Famous Forum

 

Primele sonde sovietice pe Luna

 Q:   Intreaba despre Primele sonde sovietice pe Luna       
Primele sonde sovietice pe Luna Sovieticii au inceput prin a organiza misiuni fara echipaj pentru a putea obtine date legate de Luna, satelit situat relativ aproape de Pamant, daca avem in vedere scara de marime aferenta distantelor existente intre corpurile ceresti.

In 1959 sovieticii au lansat spre Luna prima sonda spatiala, Luna 1. Aceasta sonda, numita si Lu-nik 1, a ajuns in 34 de ore la o distanta de 6 000 de km fata de Luna. Pe parcursul intregii sale misiuni sonda a transmis date pe Pamant, in special date legate de nivelul radiatiilor.

In septembrie 1959 sonda spatiala Luna 2 a aselenizat destul de dur pe suprafata Lunii si a transmis date despre campul magnetic si despre nivelul radiatiilor pana in momentul in care a iesit din functiune. In octombrie 1959 sonda spatiala Luna 3 a transmis in premiera fot ografii ale fetei nevazute a Lunii.

In 1966 Luna 9 a aselenizat in conditii bune pe suprafata selenara si a transmis imagini panoramice de pe satelitul natural al Pamantului. In septembrie 1970 Luna 16 a aselenizat, a forat la o adancime de 2 m si a adus pe Pamant probe de roca selenara (150 g).

In noiembrie 1970 Luna 17 a adus pe Luna vehiculul Lunohod I. In ianuarie 1973 Luna 21 a adus pe suprafata astrului selenar vehiculul Lunohod II. Prin intermediul acestor vehicule au fost transmise pe Pamant imagini televizate si numeroase date despre Luna.


Tag-uri: luna, sonde spatiale, sovieticiCategorie: Stiinta si Tehnica  - ( Stiinta si Tehnica - Archiva)

Data Adaugarii: 21 January '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :