Statistics:
Visits: 1,006 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ce este colostrul
Q: | Intreaba despre Ce este colostrul |
Colostrul este produsul de secretie al glandei mamare, incepand din luna a IV-a de sarcina pana la 6-7 zile dupa nasterea copilului. Chimic, compozitia colostrului se apropie mai mult de compozitia sangelui de cat de aceea a laptelui.
Colostrul contine globule de grasime, corpusculi granulosi , corpi nucleari in forma de semiluna si leucocite polinucleare. Cantitativ, contine mai multe proteine decat laptele de femeie definitiv si ,calitativ, cantitatea de albumina si mai ales de globulina sunt crescute in comparatie cu proportia de cazeina.
Hidrocarbonatele se gasesc in proportie de 40-50 g°/100 (mai putin ca in laptele definitiv). De asemenea, lipidele sunt in cantitate mai mica (30 g°/100)
Compozitia grasimii din colostru se apropie de compozitia grasimii organismului nou-nascutului (caracterizata prin bogatie in acid oleic).
In schimb, sarurile minerale sunt in cantitate mai mare decat in laptele definitiv (3 g /100).
Valoarea calorica este de 520-570 de calorii la litru (fata de 650-700 de calorii la litru - in cazul laptelui definitiv). Colostrul este un aliment usor digestibil si asimilabil, care se pare ca are rol in transmiterea unor anticorpi de la mama la copil.
Reprezinta cel mai adecvat aliment al sugarului din primele zile de viata. Dupa ziua a 6-a, a 7-a de la nastere, colostrul se transforma in lapte definitiv.
Colostrul contine globule de grasime, corpusculi granulosi , corpi nucleari in forma de semiluna si leucocite polinucleare. Cantitativ, contine mai multe proteine decat laptele de femeie definitiv si ,calitativ, cantitatea de albumina si mai ales de globulina sunt crescute in comparatie cu proportia de cazeina.
Hidrocarbonatele se gasesc in proportie de 40-50 g°/100 (mai putin ca in laptele definitiv). De asemenea, lipidele sunt in cantitate mai mica (30 g°/100)
Compozitia grasimii din colostru se apropie de compozitia grasimii organismului nou-nascutului (caracterizata prin bogatie in acid oleic).
In schimb, sarurile minerale sunt in cantitate mai mare decat in laptele definitiv (3 g /100).
Valoarea calorica este de 520-570 de calorii la litru (fata de 650-700 de calorii la litru - in cazul laptelui definitiv). Colostrul este un aliment usor digestibil si asimilabil, care se pare ca are rol in transmiterea unor anticorpi de la mama la copil.
Reprezinta cel mai adecvat aliment al sugarului din primele zile de viata. Dupa ziua a 6-a, a 7-a de la nastere, colostrul se transforma in lapte definitiv.
Tag-uri: colostru, secretie, glande mamare |
- Ce este dispensarizarea (11167 visits)
- Despre sange - elementele figurate eritrocite, leucocite, trombocite (9540 visits)
- Ce este cortizonul (8982 visits)
- De ce ne vajaie capul (8745 visits)
- Bolile globulelor albe (6267 visits)
- Ce este diureza (5797 visits)
- Despre scoarta cerebrala (5468 visits)
- Afectiunile endocrine si tratarea lor in statiuni (5369 visits)
- Notiuni despre igiena copilului si a adolescentului (4878 visits)
- Care sunt alimentele permise si nepermise pentru cardiaci (4431 visits)
- Ce este congestia pulmonara (4227 visits)
- Ce este coagularea sangelui (4206 visits)
- Ce importanta are bromura ? (4145 visits)
- Ce este formolul (4085 visits)
- Despre undele ultrascurte (3680 visits)
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
Categorie: Sanatate - ( Sanatate - Archiva)
Data Adaugarii: 02 April '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :