FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 319
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole

Intrebari despre Inventia fax-ului si a telegrafului

- Când a fost inventat telegraful? by Sara

Tag-uri Populare


anatomie   oase   corp   muschi   picioare   brate   fier   aliaj   metal   otel   omor   otrava   investigatie   crima   hormoni   medicina   plamani   organism   sange   nas   cercetare   cultura   cunostinte   inspiratie   china   faringe   yang   yin   soare   energie   glande endocrine   secretie   reproducere   respiratie   tesuturi   aer  

All Tags

Famous Forum

 

Inventia fax-ului si a telegrafului

 Q:        
Inventia fax-ului si a telegrafului Telegraf înseamnă literal a scrie de departe (tele- departe, graphein- a scrie). Metodele cele mai primitive de transmitere a mesajelor la distanţă presupuneau semnale cu fum, dar până la invenţia semaforului mecanic de către Claude Chappe singura metodă de a transmite mesaje la distanţă era prin mesager. Prima încercare a lui Chappe, în 1791, presupunea o serie de turnuri de unde se trimiteau mesaje de la unul la altul cu ajutorul unui cadran cu simboluri şi a sunetelor, fiecărui simbol îi corespundea un sunte. Acest prim telegraf era limitat de distanţa la care sunetul putea fi auzit, dar în 1793 Chappe descoperă sistemul semaforului şi înlocuieşte cadranul cu grinzi din lemn ale cărăr poziţii relative indicau litere din alfabet.

Oamenii de ştiinţă au înce put să experimenteze fel şi fel de modele folosind semnale electrice, dar William Cooke şi Charles Wheatstone au obţinut primul patent pentru telegraful electric în 1837. Acest telegraf folosea curentul electric pentru a devia ace care indicau litere ale alfabetului. În acelaşi ani Samuel Morse face o notificare pentru un sistem de transmisie mai simplu şi mai eficace, alfabetul Morse, pe care îl patentează în 1838. Telegraful a fost testat pentru prima oară cu sistemul Morse în 1844.

Faxul este acum asociat cu telefonul, dar, de fapt el a fost inventat cu 33 de ani înaintea telefonului şi primul fax a fost transmis cu telegraful. Alexander Bain a patentat primul fax în 1843, evidenţiind acelaşi principiu pe care funcţionează şi în zilele noastre faxul.Bain nu a transmis nimic folosindu-şi invenţia, dar în 1851, Frederick Bakewell a îmbunătăţit faxul Bain şi a făcut şi prima transmisie.
Sursa imagine: thecapitolfaxblog.com


Tag-uri:Categorie: Stiinta si Tehnica  - ( Stiinta si Tehnica - Archiva)

Data Adaugarii: 03 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :