FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,287
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se astupa o crapatura sau o gaura in tencuiala

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se astupa o crapatura sau o gaura in tencuiala

 Q:   Intreaba despre Cum se astupa o crapatura sau o gaura in tencuiala       
Crăpăturile care apar pe tencuieli sunt de cele mai multe ori din cauza tasării fundaţiilor sau transmiterii în zidării a unor vibraţii mai puternice. In acest caz, crăpăturile pot fi pe toată grosimea zidăriei ele observandu-se pe ambele feţe ale peretelui.

Crăpăturile mai pot fi provocate şi ca urmare a preparării mortarului cu o compoziţie greşită ; astfel, folosirea mortarelor grase (cu excepţia celor de ipsos) şi aplicarea lor în straturi mai groase, are ca efect formarea crăpăturilor, deoarece aceste mortare îşi micşorează volumul prin întărirea lor şi atunci tencuiala crapă.
In afară de crăpături, pe tencuială se pot ivi unele găuri datorită altor cauze, cum este în cazul împuşcăturilor de var, provocate de calitatea necorespunzătoare a varului stins la prepararea mortarului. Unele bucăţi de var nestins fiind în tencuială, absorb umiditatea din mortar şi încep să se stingă, mărindu-şi astfel volumul sub formă de umflături şi ca o consecinţă tencuiala cade, rămanand găuri de 3—4 cm diametru.

Astuparea unei crăpături se face în mod asemănător cu cea a unei fisuri, cu menţiunea că, interiorul cavităţii crăpăturii trebuie să fie bine pregătit pentru ca mortarul aplicat să facă o aderenţă perfectă pe toată lungimea ei .
în acest scop, cu o daltă şi ciocan se lărgeşte fanta crăpăturii , după care, cu un răzuitor triunghiular, se curăţă şi se indepărtează particulele desprinse de pe pereţii interiori ai crăpăturii , pană se ajunge să fie curată, pregătită pentru umplerea cu mortar.

în cazul crăpăturilor, secţiunea cavităţii trebuie să fie în formă de coadă de randunică, pentru asigurarea unei bune aderenţe cu mortarul şi în nici un caz nu trebuie să fie în formă de jgheab cu secţiune triunghiulară, deoarece mortarul, neavand suficientă aderenţă, va cădea după un timp scurt.

Cu o pensulă suu cu o perie se udă bine interiorul cavităţii si apoi mortarul preparat anterior se introduce in interiorul crăpăturii fiind repartizat atat pe partea dreaptă, cit şi pe partea stangă, astfel ca sa se umple bine intreaga cavitate pe toată lungimea ei.

Excedentul de mortar se indepărtează cu un şpaclu a cărei lamă trebuie să fie mai lată decat deschiderea crăpăturii, după care se driscuieşte mortarul la nivelul suprafeţei tencuielii si apoi se lasă să se usuce timp de două sau trei zile, pentru a se putea trece la zugrăvirea sau vopsirea peretelui.
Astuparea unei găuri în tencuială se face folosind aceleaşi operaţii ca la astuparea unei crăpături.

sursa imaginii http://www.salvo.co.uk


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, sculeCategorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 06 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :