FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,741
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se executa o vopsire cu compozitie pe baza de ulei

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se executa o vopsire cu compozitie pe baza de ulei

 Q:   Intreaba despre Cum se executa o vopsire cu compozitie pe baza de ulei       
Cum se execută o vopsire cu compoziţie pe bază de ulei. Lucrările de vopsitorie şi în special cele pe bază de ulei, se folosesc într-o mare măsură la finisarea locuinţelor, andeosebi, la încăperile care au o umiditate ridicată (bucătării, băi,, duşuri, WC-uri), precum şi la vopsirea tamplăriei de lemn (uşi, ferestre, tocuri, obloane) şi a tamplăriei metalice (uşi, ferestre, porţi) etc.
Aplicarea vopselelor pe bază de ulei se face, de regulă, pe suprafeţe tencuite şi gletuite, pe suprafeţe de lemn şi metalice, unele numai la interior iar altele şi la exterior, cum este în cazul vopselelor pentru învelitorlle de tablă.
Tehnologia de execuÅ£ie a unei vopsitorii cu compoziÅ£ii pe baz ƒ de ulei cuprinde o gamă mai mare de operaÅ£ii la faza de prelucrare a suprafeÅ£ei suport, în comparaÅ£ie cu cea de la lucrările de zugrăveli, deoarece la aplicarea peliculei de vopsea se cere o suprafaţă foarte bine netezită, fără cele mai mici denivelări ÅŸi cu o aderenţă care si asigure peliculei o mare rezistenţă ÅŸi longevitate.
in situaţia cand pe o suprafaţă ce urmează să fie vopsită din nou, este aplicată o vopsea veche care se prezintă în bună stare, cu o rezistenţă mare pe suprafaţa suport, fără defecte care ar putea prejudicia calitatea acesteia, nu este oazul ca stratul vechi de vopsea să fie indepărtat, ci este suficient ca să se facă o pregătire a suprafeţei, care constă în spălarea acesteia ca e soliaţie de sodă calcinată şi o şlefuire, după care se poate aplica noul sau doua straturi de vopsea.
Pe suprafeţele noi de tencuieli, de lemn sau de metal, precum şi |a suprafeţele de pe care au fost andepărtate straturile vechi de zugrăveli sau vopsitorii, operaţiile pentru o vopsire cu vopsea pe bază do ulei şi ordinea desfăşurării lor sunt următoarele :

Denumirea operaţiilor
1. Pregătirea suprafeţei Tencuială + Lemn + Metal +
2. Prelucrarea suprafeţei
a. Aplicarea grundului de lmbibare Tencuială + Lemn + Metal -
b. Aplicarea grundului anticorosiv Tencuială- Lemn - Metal+
c. Chituirea locală Tencuială + Lemn + Metal+
d. Şlefuirea locurilor chituite Tencuială+ Lemn + Metal+
e. Grunduirea locurilor chituite Tencuială+ Lemn + Metal+
f. Şpacluirea generală Tencuială+ Lemn + Metal+
g. Şlefuirea suprafeţei şpacluite Tencuială+ Lemn + Metal+
3. Acoperirea suprafeţei cu vopsea
a. Aplicarea grundului de acoperire Tencuială+ Lemn + Metal+
b. Şlefuirea suprafeţei grunduite Tencuială+ Lemn + Metal+
c. Aplicarea vopselei, primul strat Tencuială+ Lemn + Metal+
d. Şlefuirea peliculei de vopsea Tencuială+ Lemn + Metal+
e. Aplicarea vopselei, al doilea strat Tencuială+ Lemn + Metal+
În acest scop. se introduce pensula pană la jumătatea lungimii părului în vopseaua din vas, se stoarce prin apăsare pe peretele vasului sau pe lopeţica din lemn cu care se amestecă periodic vopseaua, astfel ca pensula să rămană încărcată cu o cantitate mică de vopsea.

In acest caz succesiunea operaţiilor este următoarea :
-se încarcă suprafaţa respectivă cu vopsea, prin mişcări ale pensulei numai într-o singură direcţie, de sus în jos, formand aşa numite garduri de vopsea ;
-se netezeşte stratul de vopsea, cu mişcări ale pensulei în ambele sensuri şi perpendicular pe direcţia dată cu vopsea din faza anterioară;
-se finisează stratul de vopsea cu mişcări într-un singur sens, de jos în sus .
Se recomandă ca pensula să nu se reîncarce cu vopsea între aceste faze, ci să se continue etalarea fără conţinut nou de vopsea, mai ales cand vopseaua este mai vascoasă. De asemenea, pensula trebuie să se încarce cu o mică cantitate de vopsea, pentru ca să nu curgă pe pereţi sau să nu se usuce pe pensulă în timpul lucrului.

Ca ordine de aplicare a compoziţiilor de vopsea la o încăpere a locuinţei, se începe mai întai cu plafonul, apoi cu tamplăria de lemn şi la final cu pereţii.
La vopsirea plafonului este necesar să se folosească o schelă pe două capre , pentru a nu avea o poziţie obositoare in timpul vopsirii. Aplicarea vopselei se face pe benzi de 50—00 cm lăţime, perpendicular pe direcţia luminii, începand cu banda dinspre fereastră.

La vopsirea pereţilor se începe din colţul de sus dreapta, aplicarea vopselei făcandu-se pe benzi verticale, formate din pătrate succemai mare de pigmenţi, aceeaşi culoare si acelaşi liant ca si compozitia stratului de vopsea care se suprapune . pentru prepararea grundului de acoperire, in cazul vopsirii cu vopsea pe baza de ulei, se foloseşte următoarea reţetă :
-ulei de fiert 1,000kg
-pasta de vopsea 0,500-1,000 kg

La pasta de vopsea se adaugă treptat uleiul de in fiert, amestecandu-se într-una, pană se obţine o compoziţie fluidă.
Dacă se doreşte să se obţină o fluiditate mai mare, cum este necesar în cazul aplicării grundului prin pulverizare, se va dilua cu white-splrit sau cu terebentină în cantitate de 0,070—0,100 kg.
Grundul de acoperire se mai poate prepara prin folosirea vopselei gata preparate din comerţ, la care se adaugă ulei de in fiert pană la obţinerea fluidităţii corespunzătoare.

Pentru aplicarea compoziţiei pe bază de ulei, se alege vopseaua care să aibă culoarea dc bază dorită, astfel ca, după combinarea cu alte culori de vopsea să se obţină nuanţa culorii alese, iar pentru obţinerea fluidităţii necesare la aplicarea vopselei cu pensula sau prin pulverizare se va face diluarea cu white-spirit sau terebentină. Operaţia de vopsire cu pensula se face în trei reprize :

1.aplicarea vopselei pe suprafata suport
2.ntezirea vopseleli pentru a forma o pelicula subtire, densa si continua
3.finisarea ultimului strat

In acest scop, se introduce pensula pană la jumătatea lungimii părului în vopseaua din vas, se stoarce prin apăsare pe peretele vasului sau pe lopeţica din lemn cu care se amestecă periodic vopseaua, astfel ca pensula să rămană încărcată cu o cantitate mică de vopsea.

In acest caz succesiunea operaţiilor este următoarea :
-se încarcă suprafaţa respectivă cu vopsea, prin mişcări ale pensulei numai într-o singură direcţie, de sus în jos, formand aşa numite garduri de vopsea ;
-se netezeşte stratul de vopsea, cu mişcări ale pensulei în ambele sensuri şi perpendicular pe direcţia dată cu vopsea din faza anterioară;
-se finisează stratul de vopsea cu mişcări într-un singur sens, de jos în sus.
Se recomandă ca pensula să nu se reîncarce cu vopsea între aceste faze, ci să se continue etalarea fără conţinut nou de vopsea, mai ales cand vopseaua este mai vascoasă. De asemenea, pensula trebuie să se încarce cu o mică cantitate de vopsea, pentru ca să nu curgă pe pereţi sau să nu se usuce pe pensulă în timpul lucrului.

Ca ordine de aplicare a compoziţiilor de vopsea la o încăpere a locuinţei, se începe mai întai cu plafonul, apoi cu tamplăria de lemn şi in final cu pereţii.
La vopsirea plafonului este necesar să se folosească o schelă pe două capre , pentru a nu avea o poziţie obositoare în timpul vopsirii. Aplicarea vopselei se face pe benzi de 50—60 cm lăţime, perpendicular pe direcţia luminii, începand cu banda dinspre fereastră.

La vopsirea pereţilor se începe din colţul de sus dreapta, aplicarea vopselei făcandu-se pe benzi verticale, formate din pătrate succesive cu latura de 50—60 cm, continuînd astfel, pană la vopsirea completă a tuturor pereţilor.
Vopsirea uşilor şi ferestrelor se face după ce acestea au fost montate definitiv pe locurile lor şi după ce geamurile au fast montate si chituite.
La o uşă plană, executată dintr-o singură bucată, precum şi la tocurile uşilor, aplicarea vopselei se face de sus în jos, prin benzi paralele.
Vopsirea unei uşi executată din panouri se va fac» in ordinea indicată în figură, avand grijă ca, aplicarea vopselei pe fiecare panou să se facă de la exterior spre interior.

Vopsirea unei ferestre se face în ordinea indicată in figură, folosind de această dată o pensulă ascuţită pentru părţile transversale şi cele care sunt învecinate cu geamul.
După terminarea completă a lucrărilor de vopsitorie, pensulele care au fost întrebuinţate se spală bine cu terebentină sau cu petrol iampant, se şterg cu o carpă uscată şi se lasă să se usuce.

Vasele care au servit la aplicarea vopselei se curăţă şi se spală cu white-spirit, benzină sau terebentină, imediat după terminarea lucrului, pentru a se evita uscarea vopselei, lucru ce ar îngreuna curăţirea normală a lor.
Solvenţii care au fost folosiţi la spălarea pensulelor şi a vaselor nu se aruncă, deoarece pot servi la diluarea compoziţiilor de vopsit sau la o nouă spălare.

In ceea ce priveşte aplicarea vopselei pe bază de ulei cu ajutorul rolei, se recomandă ca aceasta să se facă de către lucrători de specialitate, deoarece sunt lucrări ce se execută pe suprafeţe mari şi se cere
o îndemanare şi o experienţă mai îndelungată.


sursa imaginii http://i.ehow.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, scule



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 07 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :