FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,670
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se face slefuirea in procesul de prelucrare a suprafetei suport inainte de varuire sau vopsire

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se face slefuirea in procesul de prelucrare a suprafetei suport inainte de varuire sau vopsire

 Q:   Intreaba despre Cum se face slefuirea in procesul de prelucrare a suprafetei suport inainte de varuire sau vopsire       
Şlefuirea este operaţia finală a prelucrării suprafeţei suport, ea fiind executată, de regulă, după chituire şi şpacluire, avand ca scop andepărtarea oricăror asperităţi ale suprafeţei.

Şlefuirea se mai poate executa şi înainte de a începe operaţiile de prelucrare a suprafeţei suport, respectiv înaintea grunduirii,precum şi după aplicarea compoziţiei de vopsire, respectiv pentru slefuirea peliculei de vopsea.
La operaţia de şlefuire se disting două metode şi anume :
slefuirea uscată si şlefuirea umedă. Astfel:

1) Pentru şlefuirea uscată se foloseşte piatra ponce sau cărămida de frecat,' care se montează în dispozitivul de fixarea pietrei de şlefuit prevăzut cu un maner lung, pentru a se putea manevra de la nivelul pardoselii pană la partea superioară a pereţilor. De asemenea, pentru şlefuirea uscată se mai poate folosi hartia sau panza de şlefuit, care se îmbracă pe o bucată de scandură, m vederea uşurării efortului în timpul lucrului.

Dtipă' o verificare vizuală a suprafeţei, şlefuirea chitului sail a şpacluielii, se face, cu materialele abrazive arătate, pană se obţine o suprafaţă mată şi lisă, lucru ce se poate constata prin palparea cu varful degetelor sau cu ajutorul luminii, respectiv al unui bec electric, aplicat oblic pe suprafaţa şlefuită, pentru evidenţierea eventualelor asperităţi sau denivelări ale suprafeţei chituite.
După şlefuire, suprafaţa se curăţă de praf cu o cîrpă sau cu o perie plată cu păr moale.

2) Pentru şlefuirea umedă se foloseşte hartia sau panza de qîefull rezistentă la apă. Suprafaţa care se şlefuieşte se umezeşte cu mina stingă folosind un burete sau un tampon înmuiat în apă, iar cu mana dreaptă se execută frecarea suprafeţei cu abrazivul ales, apăsand uniform şi mentinand permanent contactul cu suprafaţa de şlefuit
După şlefuire, suprafaţa se spală bine cu apă sau cu un solvent şi se şterge cu o piele de căprioară, în loc de carpe, care pot lăsa scame ce dăunează asupra calităţii vopsirii.

După şlefuirea suprafeţelor ehituite sau şpacluite, de regulă, se aplică un nou strat de grund de aceeaşi compoziţie cu cel anterior, după care se poate trece la aplicarea compoziţiei.

sursa imaginii http://media.rd.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, scule



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 06 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :