FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 6,608
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum sa varuim

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Cum sa varuim

 Q:   Intreaba despre Cum sa varuim       
Spoielile, respectiv văruirile sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri, ele avand un domeniu larg de folosire la sate şi într-o măsură mai mică la oraşe, ca lucrări de finisare a locuinţelor şi a altor utilităţi ale gospodăriilor.

Spoielile se aplică pe suprafeţe tencuite, mai rar pe suprafeţe tencuite şi gletuite, pe zidării de cărămidă, pe suprafeţe de lemn.
Suprafeţele metalice nu se văruiesc, deoarece ruginesc sub acţiunea apei din compoziţia pentru văruire şi a oxigenului din atmosferă în timpul întăririi peliculei de var.
Spoielile se aplică atat la interior, cat şi la exterior.

După ce lucrările de pregătire şi prelucrare au fost realizatei respectiv suprafaţa veche de văruire a fost curăţată sau andepărtată; fisurile, cr ăpăturile, denivelările au fost astupate sau corectate, conform celor arătate mai sus, se poate trece la prepararea compoziţiei de văruit şi la aplicarea ei pe suprafaţa suport.

Pentru prepararea compoziţiei de. văruit se foloseşte urmă toarea reţetă:
-var gras, pastă 2,500—3,500 kg ;
-pigmenţi cu nuanţa culorii dorite, cel mult 0,300 kg ;
-sare de bucătărie (la suprafeţe exterioare) 0,100 kg :
-apă, pană la completarea unui volum de 10 l compoziţie.

In cazul cand se întrebuinţează var bulgări, se iau 1,2—1,5 kg var bulgări care se sting cu o cantitate de apă, aproximativ de 3 ori mai mare faţă de volumul acestuia, pentru a se obţine varul pastă.
La varul pastă se adaugă 5 l apă, obţinindu-se laptele de var, în care se adaugă sare de bucătărie dizolvată separat în apă fierbinte.
Pigmenţii (oxid de fier negru, oxid de fier galben, albul de) zinc, miniu de plumb roşu etc.) se înmoaie separat în apă cu 24 ore înainte de folosirea lor. Pigmenţii înmuiaţi se introduc treptat în luptele de var, amestecandu-se bine pană se obţine culoarea cu lauanţa dorită.

Compoziţia astfel preparată se subţiază cu apă, pană la obţinerea volumului de 101, apoi se amestecă compoziţia şi se strecoară prin sila cu 225 ochiuri/cm2, pentru reţinerea granulelor de var, a pigmenţilor nedizolvaţi sau a altor impurităţi.
Văruirea manuală se execută, de regulă, prin aplicarea a două sau cel mult trei straturi de compoziţie, pentru a se obţine o culoare de aceeaşi nuanţă şi uniformă pe întreaga suprafaţă.

Aplicarea compoziţiei de văruit se face cu ajutorul bidinelei, In suprafeţe mai mari şi cu ajutorul pensulei pe suprafeţe mici sau ia locuri greu accesibile, precum şi cu ajutorul kalimaxului sau vcrmorelului, în special pentru tavane.
In interiorul încăperilor, aplicarea compoziţiei se face mai întîi la tavane şi apoi se trece la pereţi.

La tavane, în cazul cand se foloseşte aparatul de pulverizat, se Introduce în acesta o compoziţie.subţiată, care să treacă cu uşurinţă prin duza injectorului, manevrand ţancea, astfel ca acoperirea cu compoziţie să se facă transversal pe direcţia luminii .
La pereţi, în cazul cand se foloseşte bidineaua, aplicarea compoziţiei se face prin benzi verticale, late de 50—60 cm, începand din colţul din dreapta sus al peretelui luat ca bază de lucru .

Manipularea bidinelei încărcate cu compoziţie se face prin. mişcări verticale de du-te-vino, pană la terminarea completă pe înălţime a benzii, după care se reia lucrul cu următoarea bandă verticală, pană la terminarea completă a peretelui şi, în continuare, a celorlalţi pereţi ai încăperii.

In situaţia cand înălţimea peretelui este mare, pentru aplicarea compoziţiei se va folosi o scară dublă sau o schelă montată pe capre. In acest caz, se recomandă ca văruirea pe benzi verticale să se facă fiecare în parte complet de sus pană jos, fără întreruperea lucrului, pentru a se evita formarea dungilor între stratul aplicat la partea superioară şi cel aplicat la partea inferioară.

După aplicarea compoziţiei de văruire pe toţi pereţii, se trasează linia de demarcaţie dintre pereţi şi plafon cu o compoziţie de o culoare mai închisă, folosind pentru aceasta o riglă şi o pensulă subţire de formă rotunda.


Faţadele clădirilor şi alte lucrări, exterioare se văruiesc folosindu-se aceeaşi tehnologie de execuţie.

In final, se va avea grijă ca bidinelele, pensulele şi celelalte) scule folosite la văruire să se spele bine cu apă caldă, pană nu se întăreşte compoziţia pe ele.
Pentru determinarea cantităţii necesare de compoziţie pentru văruire, se prezintă următoarele consumuri specifice în funcţie de structura şi natura suprafeţei suport:
-Tencuială drişcuită 0,450 0 - Compoziţia de văruit pentru 1 strat (kg/m2)
-Cărămidă sau beton 0,600 - Compoziţia de văruit pentru 1 strat (kg/m2)
-Lemn,400 - - Compoziţia de văruit pentru 1 strat (kg/m2)

sursa imaginii - rd.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, scule



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 06 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :