FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,735
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Lucrarile pregatitoare pentru aplicarea tapetului

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Lucrarile pregatitoare pentru aplicarea tapetului

 Q:   Intreaba despre Lucrarile pregatitoare pentru aplicarea tapetului       
Lucrările de tapetare vor putea fi începute numai după ce o serie de lucrări au fost terminate, cum sunt montarea şi vopsirea tamplăriei de lemn, montarea şi chituirea geamurilor, zugrăvirea tavanelor, executarea pardoselilor de ori ce natură şi altele. De asemenea, trebuie să fie puse în stare de funcţiune instalaţiile electrice, tehnico-sanitare, precum şi cele de încălzire.
Pardoselile de parchet sau pardoselile de polimeri se pot monta şi după aplicarea tapetului.

După aceste lucrări se trece la pregătirea suprafeţei suport, care constă din următoarele operaţii: verificarea suprafeţei suport, amorsarea ei cu soluţia de clei de oase şi aplicarea hartiei de ziar. Astfel :

1) Verificarea suprafe £ei suport se face din punct de vedere al planeităţii cu ajutorul dreptarului ÅŸi al stării suprafeÅ£ei, neadmiÅ£andu-se decat cel mult două neregularităţi în ori ce direcÅ£ie, cu adancimea sub dreptar de maximum 3 mm la tencuieli driÅŸcuite ÅŸi 2 mm la tencuieli gletuite. De asemenea, se verifică suprafaÅ£a ca să fie netedă, să nu aibă fisuri, crăpături, burduÅŸeli iar, în cazul existenÅ£ei acestora, se remediază folosind pasta de ipsos, în cazul suprafeÅ£elor gletuite.
După aceste operaţii de verificare şi remediere a defectelor, suprafaţa suport se curăţă bine de praf, cu ajutorul bidinelei, care trebuie să fie curată şi uscată.

2) Amorsarea suprafeţei de tapetare se face prin aplicarea unui strat subţire de soluţie de clei de oase caldă, la o temperatură de 40 °C, cu ajutorul unei bidinele, pentru a se obţine o bună impregnare a suprafeţei, respectiv o bună aderenţă cu stratul următor format din hartia de ziar. Stratul de amorsare se lasă să se usuce timp de 24 ore.
Prin aplicarea acestui strat de clei de oase, suprafaţa gletuită devine mai puţin absorbantă faţă de adezivul cu care se lipeşte hartia de ziar sau tapetul.

3) Aplicarea hartiei de ziar se face pe stratul amorsat cu clei de oase, după ce acesta s-a uscat bine. Dacă hartia de ziar este procurată sub formă de sul, faşiile se taie la lungime, se aplică pe ele cleiul de făină, preparat în prealabil şi apoi se lipeşte pe suprafaţa suport amorsată cu soluţie de clei de oase.
Faşiile de hartie de ziar se taie la o lungime egală cu circa 1/3 din înălţimea peretelui, după care se aşează pe masa de lucru şi se unge pe o faţă cu clei de făină, cu ajutorul unei bidinele .sau unei pensule late.
După ungere, faşiile de hartie se îndoiesc în două, cu partea unsă cu clei de făină'în interior şi, cand s-au pregătit, astfel, 2—4 faşii, se desface şi se aplică pe stratul amorsat cu soluţie de clei de oase.

Aplicarea faşiilor se face de sus în jos, începand de la un colţ al peretelui, avand grijă ca aceste faşii să nu fie suprapuse, ci să fie lipite cu marginile cat mai apropiate între ele, cu rosturi nu mai mari de 1—2 mm iar, în caz contrar, se desprind şi se reliposc în mod corect.
In cazul cand anumite zone dintre faşii trebuie să fie. netezite, acestea se şpacluiesc cu -pastă de ipsos, apoi se netezesc cu hartie de şlefuit, după uscarea pastei.
După aplicarea hartiei de ziar pe suprafaţa suport, faşia se va netezi cu peria, începand de la mijlocul ei spre margine, pentru înlăturarea completă a eventualelor bule de aer rămase sub hartie.

Dacă pe suprafaţa hartiei au apărut asperităţi, datorită unor granule, de nisip, stropi de mortar sau cocoloaşe de clei, se şlefuieşte cu hartie, abrazivă pană se va ajunge la obţinerea unei suprafeţe netede, îndreptandu-se praful rezultat de la şlefuire cu o bidinea curată şi uscata.

sursa imaginii - apartamenttherapy.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, scule



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 07 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :